Ara
Gümüşhane
Kapalı
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5354 %0.07
49,5729 %-0.06
5.746,23 % -0,12
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Türkiye’de Bir İlki Gümüşhaneli Gerçekleştirecek

Türkiye’de Bir İlki Gümüşhaneli Gerçekleştirecek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde Akciğer ve Plevra Kanserleri Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu, müdürlüğüne ise hemşehrimiz Prof.Dr. Muzaffer Metintaş atandı.

590
Gösterim
1 Dakika
Okunma Süresi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde Akciğer ve Plevra Kanserleri Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu, müdürlüğüne ise hemşehrimiz Prof.Dr. Muzaffer Metintaş atandı.

Merkez, akciğer ve akciğer zarı kanserlerine sebep olan etkenleri, kanserin gelişim mekanizmalarını, kanser gelişirken ortaya çıkan moleküler yapıları inceleme ve belirlemeyi amaçlıyor. Böylece akciğer ve akciğer zarı kanserlerinin gelişiminde ortaya çıkarılacak maddelerin bulunmasıyla, bunların tanı ve tedavide kullanılması imkanı doğacak.

Bu özelliğiyle Türkiye'de ilk kez organize edilen bir bilim-teknoloji kuruluşu olan merkezde yapılacak araştırmalarla özgün bilim üretilecek, bilginin tıbbi teknolojiye dönüştürülmesi ile hastaların tanı ve tedavisi amacıyla yenilikler oluşturma imkanı sağlanacak.

Akciğer ve Plevra Kanserleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'ne merkezin planlanmasını ve kuruluşunu teklif eden Prof. Dr. Muzaffer Metintaş atandı.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *