Ara
Gümüşhane
Kapalı
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Gurbetten Gümüşhaneli STK’lar 7. Tanıtım Günleri öncesi bir araya geldi

Gümüşhaneli STK’lar 7. Tanıtım Günleri öncesi bir araya geldi

İstanbul’da bulunan Gümüşhaneli STK’lar 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında yapılacak 7. Tanıtım Günleri öncesi Gümüşhane Dernekler Federasyonu’nun (GÜDEF) Üsküdar’da düzenlediği sabah kahvaltısı programında bir araya geldi.

610
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi

İstanbul’da bulunan Gümüşhaneli STK’lar 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında yapılacak 7. Tanıtım Günleri öncesi Gümüşhane Dernekler Federasyonu’nun (GÜDEF) Üsküdar’da düzenlediği sabah kahvaltısı programında bir araya geldi.

STK’ların görüş alışverişinde bulunduğu kahvaltı programında konuşan GÜDEF Genel Başkanı Tahsin Söğüt, organizasyon öncesi açıklamalarda bulundu.

“MALTEPE DAHA RAHAT DAHA KOLAY”

Gümüşhane Valiliği’nin işbirliği ile bu yıl yapılacak olan tanıtım günlerini Maltepe sahilinde yapmaya karar verdiklerini ifade eden Söğüt, “Çünkü organizasyonun yapılabileceği bir başka mekan olan Yenikapı henüz etkinlik için oturmadı. Anadolu yakasında da potansiyel oldu. İstişareler çerçevesinde Maltepe’nin daha rahat kolay daha iyi olduğu kanısına vardık” dedi.

GÜDEF Başkanı Tahsin Söğüt, Gümüşhaneli işadamlarından destek almadıklarını belirterek, “Boylu soylu işadamlarımız var bir kuruşluk destek almadık. Ama yine de Allah’ın izniyle programımız yapılacak” diye konuştu.

20 SANATÇI SAHNE ALACAK

Tanıtım günlerinde Gümüşhaneli sanatçılara yer verileceğini belirten Söğüt, “Dışardan sanatçı almadık. Babayiğidimizde çıkmadı. Kendi hemşerilerimizi star yapmaya karar verdik. En iyi sahne alacak sanatçılarla birlikte ilimizi kemençe, davul, zurna eşliğinde örf ananelerimizi olabildiğince sergileyeceğiz” dedi.

Tanıtım Günlerini gözlemlediklerini ancak zaman zaman amacından saptırıldığını belirten Söğüt, “İBB bu konuda muzdarip. Tanıtım günlerini adeta ticarethaneye çevirdiler. Ancak Gümüşhane hiçbir zaman organizasyonu ticarethaneye çevirmedi. Gümüşhane’deki il, ilçe belediye kaymakamlıklar bünyesinde pestil üreticisi başta olmak üzere 140’ın üzerinde esnafı ayrıca hemşerilerimizi var olan potansiyelimizi burada ağırlayacağız. Tanıtım demek ürünümüzü, kültürümüzü tanıtmadır. Her Gümüşhaneli mahallede ailesini, komşusunu tanıdığını, tanımadığını başka yerlerde alıp tanıtım günlerine getirmelidir. Amacımız, Gümüşhane tanıtabilme çabasıdır. Bu arada Yönetim kuruluna da teşekkür ediyorum, emek verdiler ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Her Gümüşhaneli davet konusunda federasyonumuz kadar etkili ve yetkilidir. Mesele Gümüşhane’yi tanıtma meselesidir. Tanıtım Günlerinde 16 saat canlı yayınımız olacak. Tv stüdyosu kuracağız. Ürünlerimizi en iyi şekilde teşhir ederek başka illere tanıtma mücadelemiz olacak. Hepimiz memleketimizin hizmetkârıyız. Gümüşhane’ye çok şey verebiliriz. Tanıtım günlerine toplu gelme isteği olursa tabi bu öngörülen sayıda olmalıdır o zaman belli sayıda otobüs için yardımcı oluruz. Her Gümüşhanelinin destek vermenizi rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *