30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI 15 TEMMUZ GECESİ YAŞADIK

Türk tarihimiz birçok destanlarla doludur. Bu destanlardan bir tanesi olan 15 Temmuz gecesi yaşayarak gördük. 30 Ağustos 1922’de büyük zaferle sonuçlanan Dumlupınar Savaşı Türk milletinin yeniden dirilişini yaşatırken, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin göstermiş olduğu cesaret ile bir zafer daha dirilişimizi ve zaferimizi tekrar yaşatmış oldu.

Malazgirt Savaşı ile birlikte Anadolu’nun kapılarını Türklere açılması sağlayan Kahraman ordumuz ve milletimiz, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile Anadolu topraklarının TÜRK VATANI olduğunu, Önünde durulmaz bir güçlü kudret olduğunu ispatlayarak, milletimizin iradesi ile Cumhuriyet kurulmuştur.

Misak-i Milli sınırları içerisinde vatanımızın bir bütün olduğu ve parçalanamayacağı görüşünden hareket ederek, düşmanla mücadele kararı alınmış olup, oluşturulan düzenli ordu ile savaşa girilmiştir. Aynı düşünceyi tekrar vatanımızın bölünemeyeceğini ve bayrağımızın göklerden inmeyeceğini birlik ve beraberlik içerisinde 15 Temmuz ve sonrası meydanlarda göstermiş bulunmaktayız.

30 Ağustos 1922 günü, Türk milletini esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı; kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, ordusuyla topyekûn verdiği bir savaşın, mücadelenin ve inandığımız gücün ve ulusal benliğin kurtarıldığı ve Zafer Destan’larının yazıldığı gündü.

Bu mutlu günde, zaferi bize yaşatan başta Atatürk ve silah arkadaşları, Cumhurbaşkanımız ile kahraman Türk Ordusu’na şükran ve minnetlerimizi sunarken, ulusumuza da Zafer Bayramı kutlu olsun.

Mutlu Günler Görmek Dileğiyle….
YORUM EKLE