Ara
Gümüşhane
Kapalı
1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8108 %0.17
50,2188 %0.01
5.983,04 % 0,46
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Geleneksel tatlar mutfak çalışması

Geleneksel tatlar mutfak çalışması

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan AB projesi kapsamındaki ‘Geleneksel Tatlar Mutfak’ Çalışması tarihi Balyemez konağında gerçekleşti.

360
Gösterim
Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan AB projesi kapsamındaki ‘Geleneksel Tatlar Mutfak’ Çalışması tarihi Balyemez konağında gerçekleşti.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türk Ulusal Ajansı) tarafından kabul edilen Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları  ‘’Let’s Go Cooking İn Europe  (LEGOCIE)” adlı projenin yerel faaliyetlerinden olan ‘Geleneksel Tatlar Mutfak Çalışmasına konak aşçısı Hayri Demet nezaretinde Milli Eğitim Müdürlüğü bayan personeli ve il merkezinde görevli bayan öğretmenler katıldı.

Çalışan bayanlara yönelik geleneksel ve unutulmaya yüz tutmuş Osmanlı mutfağından pişirilen çorba, yemek ve tatlılar tecrübeli aşçıdan tam not aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, proje ile fast food tüketimine dikkati çekerek, geleneksel sağlıklı mutfakların yeniden canlandırılmasını amaçladıklarını belirterek, projenin çıkış noktasının insanların hayati ihtiyacı olan beslenme ve beslenirken ne yiyoruz? sorusu olduğunu ve projenin, bol malzemeli, ucuz fakat standardizasyonun kaliteden ve sağlıktan daha önemli olduğu vurgusunu taşıyan fast food tüketimine karşı dikkatli olmaya ve geleneksel sağlıklı mutfakların yeniden canlandırılmasının amaçlandığını belirtti.

Şahinkaya, “Proje kapsamında kaybolan tatlara sağlıklı beslenme alışkanlıklarına doğal ve hatta organik besinlere daha fazla değer verilmesi konularında çeşitli etkinlikler ve eğitimlerle farkındalık oluşturma çalışmaları ve sağlıklı nesiller için gençlerin ne yediklerini bilmeleri, en azından fırsat buldukça sağlıklı besinlere yönelmelerinin hem kendi hem de toplum sağlığı açısından ne kadar önemli olduğu vurgusu yapılacak.” dedi

Proje Koordinatörü Serhat Salantur ise proje ortağı ülkeler olan İngiltere, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan, Polonya, İtalya, Slovakya, İrlanda, Portekiz, Romanya ve Türkiye’nin proje faaliyetleri kapsamında yürütülen çalışma ziyaretleriyle kendi yemek kültürlerini artısı ve eksisiyle sergilediklerini söyledi. Salantur, bu ziyaretlerde Türk ve Gümüşhane Mutfağından örnekler sergilediklerini ve bu sayede de farklı kültürlerin özelliklerini tanıma ve öğrenme fırsatı bularak proje katılımcılarının hem sosyal hem de kültürel gelişimlerine katkıda bulunulduğunu söyledi.
Geleneksel tatlar mutfak çalışması 1
1 / 4
Geleneksel tatlar mutfak çalışması 2
2 / 4
Geleneksel tatlar mutfak çalışması 3
3 / 4
Geleneksel tatlar mutfak çalışması 4
4 / 4
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *