DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM NEREYE?

Son aylarda hepizin yaşadığı süreç malumunuz üzerine, dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan pandemi. Kolay kolay da eski normale dönüş gözükmüyor

Belki her musibetten çok önemli  hayatımıza tesir edecek ve  öğreneceğimiz durumlarla karşılaşacağız.

Bu salgının geçip geçmemesinden çok başka bir husus var ki bundan sonraki yaşam tarzımızda neleri gözden geçirmeliyiz nasıl yaşamalıyız sorusu.

Evet hayatta kalmak şans. Her işin başı sağlık. Ülke olarak bu zaman diliminde öne çıkan iki meslek gurubu var takdire şayan. Sağlık ve Emniyet çalışanları.

Hertürlü desteği,duayı,iyileştirmeyi övgüyü hak ediyorlar. Biliyoruz ki salgından önce, çok popüler olan ,çok kolay ve çok paralar kazanan futbolcu,sporcu sanatçı vs ler zor günlerde anlamsız geliyor. Bin tane zengin kişi, bir sağlık çalışanı etmiyor. Her birimiz evimizde olup biteni izlerken sahada görev alan bu iki meslek kahramanlarını ne kadar yüceltsek azdır.

Benim önemle vurgulamak istediğim bu yazımda, bundan sonraki hayatlarda neler değişecektir. Aklıma gelen ve olabilecek değişikikleri sizlerle paylaşmak istedim.

En önemli değişimlerden biri insanların doğup büyüdükleri köy ve kasabalarına kesin dönüş yapacak olmaları. Doğal yaşamın ve toprağın bereketinin tekrar hayat bulacağı kaçıınılmaz olacaktır. Büyük kentlerde yaşamak eskisi kadar cazip gelmeyecektir. 

Çoğumuz köyden kente göçtük. Biliyoruz ki eskiden birçok zanaatlar köylerde başlamıştı. Örneğin, sepetçi,semerci, kalaycı, demirci, taş ustası, kömürcü, halı kilimci, mermerci vs.ve kapandı ve unutuldu çoğu birer birer. Bu ustalık isteyen meslekler yeniden dönüşüm ile başlayabilir. Nasıl mı^ o ustaların torunları ile. Mutlaka babadan oğula devam eder, yeterki o zamanı ve imkanı yakalasın.

Bir Başka husus; Sevgide hoşgörüde daha cömert olunacak, affetme duyguları artacak, kötülük kin ve nefret  azalacaktır .İnanın en büyük kazanımımız bu olacaktır.

Vazgeçilmezimiz olan sıkı sıkı sarılma, kucaklaşma, koklama, öpme azalacak hatta mesafeli olacaktır. Enfazla yaptığımız el sıkma tokalaşma hiç olmayacak gibi.

Beraber yenecek akşam yemekleri, kahvehanelerde oyun salonlarında, çay bahçelerinde daha seyrek oturulacak veya azaltılarak devam edecektir.

Bir hastalıktan kurtulunca beden ve ruh temizlenir.Şükretme, sağlığın kıymetini anlama, merhamet ve insanlık duyguları daha önem kazanır. İnsanlık şu günlerde bedel ödese de, bundan sonraki döneminde farklı perspektiften bakacak, birçok anlamsız tutum ve davranışlarını terkedecektir.

Çok isteme,elde etme,ısrarcı olma,beğenmeme, hakir görme,tahammülsüz olma gibi çok fazla luzumsuzlardan arınacak diye de düşünmek istiyorum.

'Bizbizeyeteriz','birlikteyeneceğiz' ,'birliktegüçlüğüz' kavramları kazandık.Bizi bu anlamda güçlendirecektir ve hayatımızdan çıkarmayacağız.
 

'Ak gün ağarıp kalmaz Kara gün Kararıp Kalmaz' 
 

Hayat değişkendir. Halden hale girer. Yaşanan kötü ve zor günler gelip geçer.Hayat güzelleşir.Mutlaka her zorlukla birlikte bir kolaylık vardır.
 

Hayatımızın geri kalanında olumlu ve doğru adımları atmamızı sağlayan birlikteliklere ihtiyacımız var. Bunu şiar eder isek işte en büyük dönüşümümüz olacaktır.

YORUM EKLE