2023 Mutfak Dekorasyonu İpuçları

2023 Mutfak Dekorasyonu İpuçları

Evlerimizde en çok zaman geçirdiğimiz yerlerden biri olan mutfaklarımızın dekorasyonu son derece önemli. Büyük bir özen ve emek gerektiren bu süreçte doğru ürünleri tercih etmek ve doğru kombinler yapmak gerekiyor. Öncelikle kullanışlı ve kaliteli ürünleri tercih etmenizin uzun vadede sizlere büyük bir avantaj sağlayacağını söylemek isteriz. Bu noktada mutfak dekorasyonu için sizlere verebileceğimiz en kritik tavsiye https://qua.com.tr/ gibi başarılı markalardan alışveriş yapmanız olacak. Gelelim evlerimizin kalbi olan mutfaklarımızı dekore ederken dikkat etmemiz gereken diğer unsurlara. Hazırsanız güzel bir mutfak dekorasyonu yapmanızı sağlayacak ipuçlarını sizlerle paylaşıyoruz!

Mutfak Dekorasyonuna Bir Liste Yaparak Başlayın!

Mutfaklarınızı dekore ederken bir sıralama içinde hareket etmelisiniz. Bunun için öncelikle iyi bir planlama yapmanız gerekecek. Önemli ve büyük ürünlerden daha küçük parçalara doğru seçim yaparsınız kesinlikle pişman olmazsınız. Yani öncelikle seramik, mutfak dolabı ve tezgahı gibi büyük ürünlere karar vermeniz daha bütünlüklü bir dekorasyona imza atmanıza olanak tanıyacaktır. Sonrasında ise beyaz eşyalarınıza karar vermenizi öneririz. Ardından ise eğer mutfağınızda yer verecekseniz masa ve sandalye takımı ile mutfağınızı süsleyecek aksesuarları seçebilirsiniz. Alacağınız tüm ürünlere en azından büyük ölçüde karar verip alışverişe bir listeyle çıkarsanız harcamalarınızı da çok daha iyi yönetebilirsiniz. Bu sayede hem gereksiz harcama yapmadan süreci tamamlamış olursunuz hem de dekoratif açıdan birbiri ile uyumlu parçalar seçersiniz.

Mutfakta Kullanacağınız Renkleri Seçerken Özen Gösterin!

Mutfak dekorasyonunda renk seçimi yapmak özen gerektiren bir konu. Günümüzde evlerin küçülmesi elbette mutfaklarımıza da yansımış durumda. Bu durumu göz ardı etmeden karar verirseniz sonucunda sıkıcı olmayan ferah bir mutfağa sahip olabilirsiniz. Açık mutfaklarda ise bu durum çok daha büyük önem arz ediyor. Çünkü salona ya da oturma odasına açılan mutfaklar genel olarak ev dekorasyonunun genelini çok daha fazla etkiliyor. Mutfağınızın açıldığı odaya uygun renk ve hatta eşya seçimlerinde bulunmaya özen göstermenizi tavsiye ederiz.

Küçük bir mutfağınız varsa tercihinizi pastel renklerden yana kullanabilirsiniz. Bu sayede daha aydınlık görünen bir mutfağa sahip olmuş olursunuz. Beyaz renk de yine küçük mutfaklar için kurtarıcı görevi görüyor. Gösterişli bir dekorasyona imza atmak istiyorsanız da modası asla geçmeyen ama özellikle son yıllarda mutfaklarda kendisine fazlasıyla yer bulan siyahı mutlaka renk seçimleriniz arasına eklemelisiniz. Elbette bu noktada kesinlikle söylenmesi gereken bir püf nokta varsa mutfak dekorasyonunda bir tek renge odaklanılmaması gerektiği. İster siyah isterse de beyaz mutfak dekorasyonu yapın farklı renk tonlarını güzel bir şekilde kombinlemeye özen göstermelisiniz.

Mutfağınızın Şık ve Fonksiyonel Olmasını Sağlayacak Seçimler Yapın!

Gelelim mutfağın en önemli unsurlarından biri olan mutfak dolapları ve mobilyalarına. Bu noktada şık olduğu kadar fonksiyonel parçaları da tercih etmelisiniz. Dekoratif açıdan mutfak dolaplarınızın renginden kullanılan malzemeye ve hatta kulplarına kadar özen göstermelisiniz. Yine geniş çekmeceler, ray sistemli dolaplar mutfağınızın görüntüsünü de etkileyecektir. Çünkü fazla yer kaplayan tencere ve tavaları ya da küçük ev aletlerini düzenli bir şekilde yerleştirmek hem size günlük hayatta kolaylık sağlayacak hem de o dağınık görüntünün ortaya çıkmasını engelleyecektir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER