29 Ekim kutlama programı belli oldu

Gümüşhane’de Cumhuriyet Bayramı'nın 100.yıl dönümü kutlama programı belli oldu.

29 Ekim kutlama programı belli oldu

Bu yıl ayrı bir coşkuyla kutlanacak program 28 Ekim Cumartesi günü saat 13:00'te başlayıp 29 Ekim 2023 Pazar günü saat 23:59'da sona erecek. Cumartesi günü saat 13.00’da Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak.

Buradaki törenin ardından saat 13.30’da Zafer Meydanında İl Emniyet ve İl Jandarma Komutanlığının araç, silah ve teçhizat sergisi açılacak.

29 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek kutlama programı ise Vali Alper Tanrısever’in saat 10.00’da makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayacak.

Saat 10.30’da Yeni Şehir Stadyumunda yapılacak kutlama programı Vali ve Belediye Başkanı’nın halkın ve törene katılanların bayramlarını kutlamaları, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajının okunmasının ardından Vali Alper Tanrısever, Cumhuriyet Bayramı'nın anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirecek.

Stadyumda Halk Oyunları Gösterileri, günün anlam ve önemiyle ilgili şiirler okunacak, ortaokul ve lise öğrencilerinin etkinlikleri, İl Jandarma Komutanlığı Komando Timinin gösterisi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda sporcu grupları tarafından spor gösterileri yapılması, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve tören geçişiyle son bulacak.

Akşam saat 19.00’da ise Tarım İl Müdürlüğü önünden başlayıp Atatürk Parkında sona erecek fener alayı ve yürüyüş düzenlenecek.

Daha önce kapalı mekanlarda yapılan Cumhuriyet Resepsiyonu ise ilk kez Atatürk Parkında saat 20.00’de yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2023, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER