AGD Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi düzenleyecek

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi, 31 Aralık tarihinde “Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" programı düzenleyecek.

AGD Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi düzenleyecek

Kur'an-ı Kerim tilaveti, sinevizyon gösterileri, Siyer-i Nebi ödül töreni ve şiir dinletilerinin yapılacağı program Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda saat 19.00'da gerçekleştirilecek. Programa Gümüşhane Eski Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık ile TRT Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Birincisi Hafız Muhammet Saka da katılacak.

AGD Gümüşhane Şube Başkanı Furkan Ustakurt, programa tüm Gümüşhanelileri davet ederek, “Filistin’de, Yemen’de, Doğu Türkistan’da ve İslam coğrafyasının dört bir yanında masum insanlar zulüm altında yaşamını yitirmeye devam ediyor. Bölücü terör örgütü terör saldırıları ile ülkemizde kahraman askerlerimizi hedef alıyor. Diğer taraftan 8 milyardan fazla insanın yaşadığı bu gezegenimizde her 12 saniyede 1 çocuk açlık nedeniyle ölüyor.  Her 4 saniyede 1 insan mülteci pozisyonuna düşüyor. Her gece 800 milyondan fazla insan aç yatıyor. Yaklaşık 1 buçuk milyar insan sağlıklı içme suyundan mahrum ve 2 milyar insan yoksulluk sınırının altında hayatta kalma mücadelesi veriyor” dedi.

Adına yılbaşı eğlencesi denilen ve neredeyse tüm dünya halklarına dayatılan çirkinliklere karşı bir tavır takınmanın İslam’ın bir gereği olduğuna inandıklarını kaydeden Ustakurt, “Milli Piyango adı verilen oyunla kitlelerin kumarla buluşturulmasını sağlayan, her türlü kötülüğe giden yolları açan, birçok gencin çeşitli bağımlılıklara yakalanmasına sebep olan, birçok insanda iffet duygusunu zedeleyen her türlü eğlence anlayışını reddediyoruz. Kalplerdeki merhameti körelten, vicdan duygusunu ortadan kaldıran, insanları şehirlerin en orta yerlerinde her türlü ahlaksızlığı yapmaya sevk eden yılbaşı kutlamalarına karşı tepki koymanın her erdem sahibi insanın görevi olduğunu da düşünüyoruz” diye konuştu.

Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak 31 Aralık Pazar gününü 1 Ocak Pazartesi gününe bağlayan gece 81 şubede yaklaşık 600 noktada “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” programları düzenleyeceklerini belirten Ustakurt, “Bilindiği üzere yeryüzünün ilk binası Kâbe’nin bulunduğu şehir olan Mekke, İslam Ordularınca 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Biz bu programları düzenlerken fethin hicri ya da miladi yıldönümünü, ya da fethin kronolojisini konuşmadan ziyade fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz. Ayrıca biz, İstanbul’un Fethini Diyarbakır’a, Diyarbakır’ın Fethini Kudüs’e, Kudüs’ün Fethini Mekke’ye ve Mekke’nin Fethi’ni de vahyin insanlığa olan çağrısına bağlamayan her anlayışın eksik olduğunu düşünüyoruz. Son dönemde Filistin’de yaşanılan gelişmeler zaten duyarlı olduğumuz Kudüs meselesinde daha çok adım atmamız gerektirdiğini göstermiştir. Hem Kudüs’teki 100 yıllık işgali hem de Kudüs’ün doğusuyla batısıyla bir bütün olduğu gerçeğini gündemde tutmak adına geleneksel olarak düzenlediğimiz Mekke’nin Fethi programında bu sene bir değişikliğe giderek program adını “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” olarak değiştirdik” ifadelerini kullandı.

Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu coğrafyanın harcının İslam olduğuna, güzel vatanı miras bırakan şehitlerimize minnet borçlu olduğumuza, bu toprakları bize yurt yapan anlayışın fetih ruhu olduğuna inandıklarını dile getiren Ustakurt, “İnsanımızı kültür emperyalizminin yanında değil fetih ruhunun yanında durmaya çağıyoruz. Bu vesile ile tüm Gümüşhane halkımızı 31 Aralık Pazar günü saat 19.00’da Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleştireceğimiz “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” programımıza davet ediyoruz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER