Bu şenlik Gümüşhane’de ilk kez yapılacak

Gümüşhane’de ilk kez düzenlenecek olan TÜBİTAK 4007 projesi “Ailemle Bilim Yolculuğum-Bilim Şenliği” 16-18 Eylül tarihleri arasında Sema Doğan Yaşam Alanında gerçekleştirilecek.

Bu şenlik Gümüşhane’de ilk kez yapılacak

Perşembe, Cuma ve Cumartesi günü Gümüşhane’de bir ilki yaparak TÜBİTAK 4007 bilim fuarı yapacaklarını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, “Dışardan 45 misafirimiz gelecek. Akademisyenler de olacak. Sema Doğan’da bilim şenliği yapılacak. 3 gün boyunca panellerinden atölyelerine kadar Gümüşhane’de ilk defa yapılacak” dedi.

Proje koordinatörleri ise tüm Gümüşhaneli anne babaları çocuklarıyla birlikte bilimsel bilginin ilk tohumlarını atmak, çocuklarında bilime karşı pozitif tutum geliştirmek, birlikte katılacakları etkinliklerle kendi bilimsel yolculuklarını başlatabilmek için Sema Doğan Yaşam Alanında yapılacak olan Bilim Şenliği’ne davet etti.

3 gün sürecek Bilim Şenliğinde 390 etkinlik, 85 atölye, 1 sergi ve 5 panel gerçekleştirilecek. Etkinliklerde 45 atölye lideri, 3 panelist ve 46 rehber görev alacak. Fen bilimleri, sosyal bilimler, bilişim, robotik ve yazılım, sanat, sağlık bilimleri, zeka oyunları ve STEM alanlarında etkinliklerin düzenleneceği proje Gümüşhane’de ilk olma özelliğini de taşıyor.

Meraklı bir çocuğum var, bilimin aydınlık yüzüne inanıyorum, temel bilimsel olguları fark etmek, yenilikçi ve teknolojik içeriklerden haberdar olmak istiyorum diyorsanız bu yolculuğu kaçırmayın. Programla ilgili detaylı bilgi //ailemlebilimyolculugum.com/ adresinde yer alıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER