Bulut İK programı nedir, ne işe yarar?

Bulut İK programı nedir, ne işe yarar?

İşe alımlardan performans değerlendirmelerine, çalışanların haklarından ücretlerinin ödenmesine kadar birçok farklı görevi yerine getiren insan kaynakları, şirketlerin verimliliğini ve kârlılığını doğrudan etkileyen en önemli birimlerin başında gelir. Kısaca İK olarak da adlandırılan insan kaynakları, tüm bu görevlerini usulüne uygun ve şirketin hedefleri doğrultusunda hızlı ve sorunsuz bir şekilde yerine getirmek için gelişmiş program ve yazılımlara ihtiyaç duyar. 

Günümüz dünyasında her alanda yaşanan ve hayatı daha kolay ve pratik bir hale getiren bulut teknolojisi İK süreçlerinin daha güvenilir, kesintisiz, doğru ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi için de benzersiz çözümler sunar. İş dünyasında son yıllarda oldukça popüler hale gelen bulut İK, kısaca insan kaynakları yönetiminde bulut tabanlı teknolojilerin kullanılması olarak tanımlanır. Bulut İK, geleneksel İK yöntemlerinin aksine önemli verilerin işlenmesi, saklanması ve erişilmesi için fiziksel sunucular yerine internet tabanlı hizmetler sunar. Dolayısıyla Bulut İK sayesinde insan kaynakları yönetimini, ekstra bir yazılım ya da program olmadan internet bulunan herhangi bir lokasyondan gerçekleştirmek mümkün hale gelir.

Bulut İK kullanma avantajları nelerdir?

İnsan kaynakları yönetim sürecine hız kazandıran bulut İK programı maliyet, veri yedekleme, güvenlik ve otomasyon bakımından birçok avantaj sunar. Bulut İK kullanan şirketlerin sahip olduğu avantajları şu şekilde sıralamak mümkündür:  

  • İK kapsamında yer alan tüm süreçler tek bir program üzerinden yönetilir.
  • Kurulum ve ek sunucu gibi herhangi bir başlangıç maliyeti olmadan aylık ya da yıllık abonelikler vasıtasıyla bulut İK programını kullanmak mümkündür.
  • İnternet tabanlı bir program olduğu için mevzuat güncellemeleri otomatik olarak sisteme yansır.
  • İK süreçlerine ait önemli veriler sunucularda depolanır ve özel şifreleme gibi güvenlik önlemleri ile korunur. 
  • Yetkilendirilmiş İK personelinin internet bulunan cep telefonu, tablet ve bilgisayar gibi herhangi bir cihazlardan istenilen yerde istenilen zamanda programa ulaşması ve gerekli işlemleri yapması mümkündür.
  • Bulut İK sahip olduğu gelişmiş yazılımlar ile insan kaynakları sürecini otomatikleştirerek zaman ve emek tasarrufu sağlar.
  • Programı şirket ihtiyaçlarına göre özelleştirebilmek imkân dahilindedir.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER