Dikkat! Aşırı yağış uyarısı

Gümüşhane’de son günlerde etkili olan ve zaman zaman ulaşımda aksamalar ve su baskınlarına neden olan sağanak yağışların birkaç gün daha devam edebileceğine dair uyarı yapılarak dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Dikkat! Aşırı yağış uyarısı

Gümüşhane Valiliği bugün ve önümüzdeki birkaç gün etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, heyelan, kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

Kent merkezinde bugün öğleden sonra etkili olan yağışın ardından cadde ve yollar göle dönerken gün boyu gerçekleşen aralıklı yağışlar sonucunda son 24 saatte Torul ilçesinde metrekareye 14,4 kilogram, Şiran ilçesinde metrekareye 8,1 kilogram, Kürtün ilçesinde metrekareye 7,1 kilogram, Köse ilçesinde metrekareye 2,1 kilogram, Kelkit ilçesinde ise metrekareye 0,7 kilogram yağış düştü.

Günlerdir aralıklı olarak devam eden sağanak yağışlar nedeniyle toprağın suya doymak üzere olması nedeniyle bundan sonra gerçekleşecek yoğun yağışların sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, heyelan, yıldırım gibi olumsuzluklar oluşturabileceği değerlendiriliyor.

Kelkit, Köse, Şiran ilçelerinde yer yer dolu yağışının da gerçekleşebileceği değerlendirilirken özellikle dere yatakları, su gelebilecek bölgeler ile yüksek kesimlerdeki yaylalarda yaşayan vatandaşların daha dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER