Gönye Ne İşe Yarar?

Gönye Ne İşe Yarar?

Gönye, ağaç işlemede bulunabilen bileşik bir şekildir. İki kereste parçasını, tipik olarak 45 derece veya daha az bir açıyla birleştirmek için kullanılır. Bir gönye, bir bağlantı yapmak için gereken malzeme miktarını azaltır ve ayrıca bağlantının birbirine sıkıca oturmasını sağlar.

Gön Nedir, Kullanımı Nasıl Olur?

Gönye, iki veya daha fazla ahşap parçası üzerinde zıt bir kenar veya bağlantı oluşturmak için bir tahta parçasından kesilen açısal bir şekildir. Gönye bir uçta 45 derecelik bir açıyla kesilir ve ardından diğer uçta tahtaya yivlenir veya kenetlenir. Kireçlenmeyi alacak parçanın diğer ucunda da gönye açısıyla kesilmiş bir rabbet kesilir.

Bir gönye, mobilya, dolap ve yapı bileşenlerinde hızlı bir şekilde basit ama zarif kenarlar oluşturmak için çok yönlü bir araçtır. Gönyeyi doğru bir şekilde ölçmek için, önce gönyelenecek iki ahşap parçası üzerinde istenen köşe açısını bulun. İki köşe arasındaki mesafeyi ölçün ve bu ölçümü istenen gönye açısından çıkarın. Bu sayı, gönyeyi keserken kullanmanız gereken gönye açısıdır. https://www.guvensanat.com/gonye sitesinden hizmet alabilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER