GTSO’dan uyarı: İşletmelerin Fiili Durumlarının Tescili Zorunlu

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, oda üyelerinin işletmeleri ile ilgili olarak daha önce tescil edilmiş hususlarda (adres, iştigal konusu sermaye, vb) bir değişikliğin meydana gelmesi halinde bu değişikliklerin de ilgilileri tarafından süresi içerisinde tescil ettirilmesi gerektiğini hatırlattı.

GTSO’dan uyarı: İşletmelerin Fiili Durumlarının Tescili Zorunlu
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, oda üyelerinin işletmeleri ile ilgili olarak daha önce tescil edilmiş hususlarda (adres, iştigal konusu sermaye, vb)  bir değişikliğin meydana gelmesi halinde bu değişikliklerin de ilgilileri tarafından süresi içerisinde tescil ettirilmesi gerektiğini hatırlattı.

Yaptığı açıklamada ilgilileri uyaran Akçay, “Yapılan değişikliklerin tescil ve ilan ettirilmemesi ve bu hususun tespiti halinde işletmelerin diğer kurum ve kuruluşlardan almış oldukları ruhsatların iptal edilmesi veya idari para cezaları ile karşı karşıya kalınmasına sebep olabilmektedir.

Ayrıca; 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu gereğince işletmeler fiili adresleri dışında şube olarak her bir işyeri açması halinde, şubelerinin açıldığı günden itibaren 15 gün içinde bu durumu tescil ettirerek Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde ilan ettirmeleri gerekmektedir.

Üyelerimizin herhangi bir idari para cezası, ruhsat iptali ve mahkeme süreci yaşamaması için kayıtlı bilgileri ile fiili durumlarını kontrol ederek varsa eksikliklerinin giderilmesi önem arz etmektedir.

Üyelerimize önemle duyurulur” dedi.
Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2016, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER