GÜİSGEM’de İş Güvenliği Uzmanlığı Kursu açılacak

Gümüşhane Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (GUİSGEM) 2023-İsg/1 Sınavı için C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Kursu açtı.

GÜİSGEM’de İş Güvenliği Uzmanlığı Kursu açılacak

2 Nisan 2023 tarihinde yapılacak olan 2023-İsg/1 Sınavına yönelik kurs için başvurular 20 Aralık-28 Aralık 2022 tarihleri arasında alınacak.

Tamamen uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilecek kurs 18 Ocak'ta başlayıp 1 Şubat'ta sona erecek ve 90 saat eşzamansız, 90 saat eşzamanlı ve 40 saat uygulama şeklinde gerçekleştirilecek. Kursun ardından uygulama tarihi ise 2-8 Şubat olarak belirlendi.

Kar amacı gütmeyen ve tek amacı her işletmede İSG hizmetlerinin sunulmasının zorunlu olduğu günümüzde sektörün ihtiyaç duyduğu İSG profesyonellerini yetiştirmek olan bir eğitim merkezi olan GÜİSGEM, bu eğitimi veren kurum kuruluşlar arasında en makul bedel olan 2 bin TL olarak belirledi ve adaylara 2 taksit şeklinde ödeme kolaylığı sağladı.

Gümüşhane Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama Araştırma Merkezi (GÜİSGEM) Müdürü Doç. Dr. Ebru Emine Şüküroğlu, yaşam boyu eğitim anlayışı çerçevesinde üniversite öğrencilerine, üniversite mensuplarına, üniversite dışı gerçek ve tüzel kişilere yönelik her türlü eğitim programları düzenleyerek bunlar aracılığıyla üniversitenin kamu, özel sektör ve uluslararası kuruluşlarla işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunduklarını söyledi.

"İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi" alanında başta Gümüşhane olmak üzere tüm ülkede sorumlu olduklarını kaydeden Şüküroğlu, “Bundan dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in destekleriyle Üniversitemiz bünyesinde kurulan " İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (GUİSGEM) " Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından iş güvenliği uzmanlığı eğitimi verme yetkisini alarak 2021 yılından itibaren bu alanda eğitimler vermeye başlamıştır.  6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği çalışanın bulunduğu her işletmede İSG hizmetlerinin sunulmasının zorunlu olduğu günümüzde sektörün ihtiyaç duyduğu İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) profesyonellerini yetiştirmek merkezimizin ana hedefi olmakla birlikte çeşitli sektörler için İSG’ye yönelik katılım belgeli/sertifikalı eğitimler de vermekteyiz” dedi.

Eğitim merkezinde İSG çalışmalarını bir meslek veya sektör olarak kategorize etmeyip aksine ülkenin geleceği olarak benimsendiğini ve bu anlayışa uygun personelle yola çıkarak hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlediğini belirten Şüküroğlu, “Merkezimizin eğitici kadrosu; her biri konusunda uzman öğretim elemanlarından oluşmaktadır. Özellikle eğitim alanında tecrübeli olan ekibimiz, İSG uzmanlığı eğitimine getirdiği akademik anlayışla adayların eğitim süresini verimli geçirerek başarılı olmalarını amaçlamaktadır. Türkiye genelinde T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilen 74 Eğitim kurumu mevcuttur. Gümüşhane Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak biz bu eğitim kurumları arasında ilk sıralarda bulunmaktayız. Gümüşhane ilinde iş sağlığı ve güvenliği alanında hizmet veren bakanlıktan yetki almış tek İSG eğitim kurumu olmanın yanında bölgemizde ve çevre illerimizde bakanlıktan yetki almış İSG eğitim kurumlarının sayısının da az olmasından dolayı haklı bir gurur yaşamaktayız” diye konuştu.

Son zamanlarda sosyal medyada yetki belgeleri olmadığı halde kursiyer kaydı alan kurumların varlıklarını gördüklerini dile getiren Şüküroğlu, “Bu sözde kurumlar sosyal medyayı kullanıp çeşitli reklamlar vererek yanıltıcı bilgiler ile kayıt almaktadır. Bunlara katiyen itibar etmemelerini tüm adaylarımıza duyurmak isteriz. Kaydolmadan önce mutlaka ilgili kurumu İsg-Kâtip üzerinden kontrol etmelerini öneririz. T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü-İş Sağlığı ve Güvenliği Kayıt, Takip ve Analiz Programı olan (İSG-KATİP)’de yetkilendirilmiş eğitim kurumlarının tam listesi bulunmaktadır. Adaylarımızı “https://isgkatip.csgb.gov.tr/” adresinden mutlaka yetkili eğitim kurumunu teyit etmeleri konusunda uyarmak isteriz” ifadelerini kullandı.

Kursla ilgili detaylı bilgi 0 456 233 10 00/4323 numaralı telefon ve guisgem@gumushane.edu.tr mail adresinden alınabilir.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER