Gümüşhane'de baraj, gölet, taşkın tesisleri ve sulama kanallarında yüzme yasaklandı

Gümüşhane’de özellikle yaz aylarında serinlemek amacıyla, baraj, gölet gölü, regülatör, sulama kanalı, drenaj kanalı ya da taşkından korunma maksadıyla inşa edilen tesislerde ve akarsularda suya girmek yasaklandı.

Gümüşhane'de baraj, gölet, taşkın tesisleri ve sulama kanallarında yüzme yasaklandı

Gümüşhane Valiliği konuyla ilgili aldığı “Baraj, Gölet, Regülatör, Kanal ve Akarsularda Boğulma Olaylarının Önlenmesi Hakkında Karar” konulu genelgeyi kamuoyu ile paylaştı.

Karara göre il sınırları içerisinde yer alan baraj/gölet gölü, regülatör, sulama kanalı, drenaj kanalı ya da taşkından korunma tesisleri ve akarsularda suya giren 15 yaşından küçüklerin sudan çıkarılarak uzaklaştırılmasına, 15 yaş ve üzeri kişilere ise idari yaptırım cezasının uygulanmasına karar verildiği belirtildi.

İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, DSİ ve yerel yönetimler tarafından özellikle 15 yaşını doldurmamış çocukların serinlemek amacıyla baraj, gölet gölü, regülatör, sulama kanalı ya da taşkından korunma tesisleri ve akarsularda suya girmelerinin önlenmesi amacıyla kamuoyunu bilgilendirici çalışmalar yapılması kararlaştırılırken, idari yaptırım cezaları kolluk kuvvetleri, belediye zabıta kuvvetleri ve DSİ Bölge Müdürlüğü görevlileri tarafından uygulanacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER