Gümüşhane’den Dünya’ya Yayılan Lezzet

Gümüşhane’den Dünya’ya Yayılan Lezzet

Pestil ve köme içerisinde bulunduğu karbonhidrat, enerji, mineraller ve lif açısından besin değeri oldukça yüksek gıdalardır. Fındık, ceviz gibi insan sağlığına oldukça faydalı kuru yemişler ile de süslenmiştir.

Pestil ve kömenin birçok meyveden üretimi yapılsada ülkemizde genellikle dut ve üzüm pekmezi ile üretimi gerçekleşir. Pestil yapımı için dut veya üzüm herlesi genellikle fındık veya ceviz gibi kuruyemişler ile karıştırıldıktan sonra özel bezler üzerine serilir ve kurumaya bırakılır. Kurutulduktan sonra bezlerin arkası ıslatılarak kolayca sökülmesi sağlanır ve daha sonra özenle katlanır. Sade dut, keçiboynuzlu, incirli, cevizli ve fındıklı pestil çeşitleri bulunmaktadır.

Köme yapımı için cevizler ipe dizilir ve seçtiğiniz meyvenin herlesinin içine birkaç aşamada batırılır. Dut pekmezli cevizli, üzüm pekmezli cevizli ve narlı cevizli köme çeşitlerinden damak tadınıza göre dilediğinizi tercih edebilirsiniz.

Pestil ve kömenin tüm çeşitlerine yoreselonline.com ‘dan ulaşabilirsiniz.

Pestil Köme Çeşitleri

Pestil ve köme daha çok dut olmak üzere pek çok farklı taze ve doğal meyvelerden üretilir. Lezzetli olduğu kadar sağlıklı da olan bu lezzetlerin geçmiş yıllardan günümüze kadar uzanan geleneksel damak tadımızdaki yeri önemlidir.

Birbirinden farklı geniş seçenekleri ile en ön plana çıkan pestil ve köme çeşitlerini, sade dut pestili, cevizli köme, cevizli pestil ve fındıklı pestil diyerek giderek sıralayabiliriz. Besin değeri yüksek meyvelerin en doğal haliyle ve en taze kuruyemişler ile hazırlanan lezzet şöleni pestil ve köme çeşitlerine yoreselonline.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Pestil Köme Nasıl Muhafaza Edilir?

Pestil ve köme uygun muhafaza şartları sağlandığında uzun süre boyunca tüketebileceğiniz lezzetini kaybetmeyen atıştırmalıklardır. Hafif olmalarının verdiği avantaj ile pestil ve köme kolay taşınabilir ve depolanabilir özelliklere sahiptir. Serin ve kuru ortamlarda oda koşulları uygun bir şekilde muhafaza edilebilirler. Neme maruz kalmadıkları sürece kolay bozulmazlar ve aynı zamanda soğukta depolamaya da ihtiyaç duyulmaz.

Pestil ve köme çeşitlerini önerdiğimiz şekilde kolayca muhafaza edebilir ve uzun süre boyunca yaz meyvelerinin vitaminlerini kışın da alma şansını bulabilirsiniz.

Pestil Köme Fiyatları

Pestil ve köme atıştırmalık olarak günde bir kez tüketildiğinde bile sağlık sorunlarınıza iyi gelmesi için yeterlidir. Kesinlikle katkı maddesi içermeyen yiyecekler çocuklar içinde sağlıklı atıştırmalar tüketmeleri açısından önemlidir.

Pestil ve köme çeşitlerinde kullanılan doğal meyvelerin ve taze kuruyemişlerin değişiklik göstermesi fiyatlarının da değişebilmesi demektir. Tatlarına doyamayacağınızı hissedeceğiniz bu benzersiz atıştırmalıkların fiyatları verdikleri lezzete göre son derece uygundur. Kaliteli lezzetlere en uygun fiyatlar ile yoreselonline.com üzerinden kolayca ulaşabilir, kendinize ve ailenize uzun süre boyunca tüketebileceğiniz sağlıklı ürünler sipariş verebilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER