Gümüşhane’ye Deneyap Teknoloji atölyesi kurulacak

Şimdiye kadar başlatılan 3 fazda 55 ilde öğrencilere eğitimler veren Deneyap Teknoloji Atölyeleri, son faz kapsamında Gümüşhane’nin de içinde olduğu 26 ilde daha açılarak “81 ilde Deneyap Teknoloji Atölyesi” hedefine ulaşılacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı tarafından hayata geçirilen “Deneyap Türkiye” projesinin 4. fazı kapsamında 26 ilde daha Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulacak. 2022’de ilk faz kapsamında açılan atölyeler dahil olmak üzere toplam 42 ilde öğrencilere teknoloji eğitimleri verilecek.

Bu çerçevede Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Düzce, Edirne, Eskişehir, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, İzmir, İstanbul, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Manisa, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sinop, Şanlıurfa, Tunceli, Trabzon, Uşak, Yalova ve Zonguldak illerindeki atölyelerde eğitim almaya hak kazanan öğrencileri belirlemek üzere sınav gerçekleştirilecek.

Şimdiye kadar 3 fazda farklı illerde yaklaşık 12 bin öğrencinin Deneyap’larda eğitim almaya devam ederken öğrenciler iki aşamalı bir sınav ile atölyelere seçiliyor.

İlk aşamada öğrencilerin analitik düşünme, yorumlama, çözümleme kabiliyetlerini test ettiğimiz bir yazılı sınav yapılıyor. Bu aşamayı geçen öğrenciler uygulama sınavına alınıyor. Uygulama sınavı ise şenlik havasında yürütülen bir proje sınavı. Bu aşamayı da geçen öğrenciler Deneyap’larda eğitim almaya hak kazanıyor.

Atölyelerde ortaokul ve lise düzeyinde 2 grupta eğitim yapılırken bu yıl 4’üncü ve 5’inci sınıfta olan öğrenciler ortaokul, 8’inci, 9’uncu ve lise hazırlık seviyesinde olan öğrenciler de lise grubu için başvuruda bulunabilecek.

Sınavı kazanan öğrencilere Gümüşhane Gençlik Merkezinde 3 yıl boyunca tamamen ücretsiz eğitim imkanı sunulacak.

Son Başvuru Tarihi: 31 Mayıs 2022 
E-sınav Tarihi: 1-26 Haziran 2022 
Uygulama Sınav Tarihi: 17-18 Eylül 2022 
Eğitim Başlangıç Tarihi: 15 Ekim 2022

https://www.deneyapturkiye.org/haber-2022-deneyap-teknoloji-atolyeleri-ogrenci-secme-sinavi-basvurulari-basladi-75.html

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2022, 16:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER