GÜSİAD Burs başvuruları 15 Ekim'de başlıyor

14 yıldır Gümüşhaneli üniversiteli öğrencilerine burs desteği sağlayan Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneğinde (GÜSİAD) 2018-2019 eğitim öğretim yılı için burs müracaatları 15 Ekim’de başlıyor.

GÜSİAD Burs başvuruları 15 Ekim'de başlıyor

14 yıldır Gümüşhaneli üniversiteli öğrencilerine burs desteği sağlayan Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneğinde (GÜSİAD) 2018-2019 eğitim öğretim yılı için burs müracaatları 15 Ekim’de başlıyor.

GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın imzasıyla www.gusiad.org.tr de yayımlanan duyuruya göre bu yıl ülkenin ekonomik şartları ve işadamlarının zor şartları nedeniyle sınırlı sayıda burs imkanı sağlanabileceği kaydedildi.

Öğrenci başına yılda 750 TL burs veren GÜSİAD’da Onursal Başkan Prof.Dr.Kenan Aydın, Muammer Beyaz, Yaşar Topçuoğlu, Soner Keleş, Av.Emsal Gürler ve  Yunus Akçay’dan oluşan burs komitesi belirlenmiş kriterlere uygun olarak burs müracaatlarını değerlendirecek.

GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın, “GÜSİAD olarak, geçtiğimiz yıllarda bir eğitim döneminde 700 leri bulan sayıda burs desteği vermiştik. Ancak son birkaç yıldır GÜSİAD’ın öğrenci yurdu projesine yaptığı yatırımdan dolayı bu sayıda azalma zorunlu hale gelmişti. Ancak buna rağmen bu yatırım döneminde de ortalama 200 civarında öğrenciye burs desteği sağladık. Bu yıl ise, ülkemizin içinde bulunduğu olumsuz piyasa şartlarından dolayı, burs desteği talep ettiğimiz GÜSİAD üyesi iş adamlarımızın zor şartlarını da dikkate alarak sınırlı sayıda burs desteği sağlayabileceğiz. Ümit ediyoruz ki, bu şartlar düzeldiğinde daha çok öğrencimize burs imkanları sağlayabileceğiz. Bu vesile ile, bu öğretim döneminde de, yarınlarımızın ümitleri olan siz gençlerimize eğitimlerinizde başarılar diliyoruz” dedi.

GÜSİAD Burs Şartları şöyle:

1. Babası vefat etmiş öğrencilerimizden müracaat edenlerin tamamına,  
2. Üniversitelerin hazırlık ve birinci sınıfları hariç 2. – 3. -  4. Sınıflarda okuyan öğrencilerin not ortalaması 4 üzerinden 3,5 olanlara, 
3. Bir evde 3 üniversite öğrencisi olması halinde, başarı durumlarına bakılmaksızın en az birine ödenecektir, ancak müracaat evrakları her üçü için de doldurulacaktır. 
4. Burs sağlanacak öğrenci sayısı iş adamlarından alınacak taahhütlere bağlı olarak belirlenecektir, 
5. 2018-2019 döneminde öğrenci başına burs tutarı yılda 750 TL olmak üzere tek seferde veya taksitli yatırılabilecektir.   
5. Burs müracaat tarihi 15 Ekim-15 Kasım 2018 tarihleri arasındadır.  
6.Burs almaya hak kazanmış öğrencilerimizin listesi aralık ayı içinde web sitemizden yayınlanacaktır.  
7. Burs ödemeleri 1 Şubat-30 Haziran tarihleri arasında yapılacaktır. 
8.Burs müracaatı yapacak öğrenciler, (www.gusiad.org.tr) web adresimizden girerek “Burs Başvuruları Formunu” elektronik ortamda okunaklı ve eksiksiz doldurduktan sonra istenen belgeleri;
 GÜSİAD-Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği’
 Mecidiyeköy Mahallesi Mecidiyeköy Yolu Caddesi Elbir İş Hanı No: 6 Kat: 7 /6 Şişli İstanbul adresine posta ile göndermeleri veya elden teslim etmeleri, gerekmektedir.

Burs başvurusu için gerekli diğer belgeler:
-Gümüşhaneli olmak,  
-Burs Başvuru Formu Çıktısı
-Öğrenci Transkript
-Öğrenci Belgesi
-Arkalı Önlü Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, 
-Babası Vefat Etmiş Öğrenciler İçin Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
-1 Adet Fotoğraf

Not: Müracaat şartları tutmayan öğrencilerin, müracaat etmemeleri, şartlar tutmuyorsa santral meşguliyeti olmaması bakımından telefon ile rahatsız etmemeleri, özellikle bilgi alınması zorunlu ise  info@gusiad.org.tr adresinden eposta göndermelerini rica ederiz. 

İletişim Bilgileri: Yetkili Sn.Mahir Bozalan Telefon: 0 212 289 29 50
 

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2018, 08:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER