Kamu İhale Avukatı Neler Yapar?

Kamu İhale Avukatı Neler Yapar?

Kamu ihale avukatı kamu ihaleleri hakkında hukuki olan destek ihtiyacı duyan firmalara danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Bu avukatlar, kamu ihaleleri konusunda uzmanlaşmış olan kimselerdir. Kamu ihaleleri kendi başına son derecede karmaşık bir yapıya sahiptir. Bu nedenle de kamu ihale avukatları, özellikle de bu alanda oldukça uzmanlaşmışlardır. Özellikle de girilen ya da girilmek istenilen kamu ihaleleri süreçlerinde müvekkillere gerekli hukuki desteği vermektedirler.

Kamu ihaleleri için gerekli görülen 4734 sayılı kanunun tüm detayları ile bilinmesi oldukça gereklidir. Firmalar tüm bu detayları bilemeyeceklerine göre bu noktada devreye ihale avukatları girmektedir. İhale avukatları, bahsi geçen kanun hakkındaki tüm detaylara en ince şekilde hakim olmaktadır. Böylelikle de ihaleler hakkında meydana gelen süreçler içerisinde müvekkillerine gereken hukuki destekleri vererek en iyi çözümlerin bulunması sağlanmaktadır.

Kamu ihaleleri ile ilgilenen avukatların belirli özelliklere sahip olmaları gerekmektedir. Bu özellikler ise genel anlamda şu şekilde sıralanmaktadır;

  1. Kamu ihale araçları hakkında bilgili olmak
  2. Liberal ekonominin etkisi ile piyasanın isleyişi konusunda bilgili olmak
  3. Güncel verileri yakından takip etmek
  4. Serbest piyasa arzının amaçlanması sonucunda ortaya çıkan ihaleler hakkında bilgili olmak
  5. 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hakkında detayları en ince ayrıntısına kadar bilmek

Kamu İhale Avukatı Görevleri Nelerdir?

İhale avukatı görevleri incelendiği zaman kamu ihaleleri konusunda farklı konular ile ilgilenmektedir. Bu kimseler, ihale süresinin en başından en sonuna kadar her ayrıntıda yer almaktadır. Genel anlamda görevleri ise şu şekilde sıralanmaktadır;

  1. İhale ilanını şikayet etmek
  2. İhale dokümanını şikayet etmek
  3. Aşırı düşük teklif savunması hazırlamak
  4. İhale komisyon kararını şikayet etmek
  5. İhalede komisyon karını şikayet etmek
  6. İhaleden değerlendirme dışı olunması durumunda şikayette bulunmak
  7. Kamu ila kurumu kapsamında şikayet etmek
  8. İhaleden yasaklık kararının iptal davası ile ilgilenmek
  9. Kamu ihale korumu aleyhine temyiz başvurusunda bulunmak…

Bunun gibi tüm durumlar için insanların ihaleler konusunda hukuki destek almaları gerekmektedir. Bu kapsamda oldukça başarılı ve tecrübeli avukatlar ile birlikte hareket edilmesi de sürecin çok daha başarılı ve sorunsuz geçmesini sağlamaktadır.

Kamu İhale Avukatı Neden Gerekir?

Kamu ihale avukatı ile birlikte hareket edilmesi durumunda kamu ihaleleri hakkında gerçekleşen tüm süreç en iyi şekilde yönetilmektedir. İnsanlar avukatlar ile birlikte hareket ettikleri zaman tüm çözümlere en etkin biçimde ulaşabilmektedirler.

İhale avukatı 4734 sayılı kanun hakkında tüm detayları gereğince uygulayarak yön gösterici olabilmektedir. Bu nedenle de kamu ihaleleri hakkındaki prosedürlerin ilerlemesi ve davaların yönetilmesi adına bu kişilere ihtiyaç bulunmaktadır. Böylelikle de söz konusu olan süreçlerin en sorunsuz ve pürüzsüz şekilde gerçekleştirilmesi sağlanmaktadır. Yine bunun için iyi bir ihale avukatı olunması gerekmektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER