Kitabını ve azığını kap gel

Gümüşhane’de sosyal medya aracılığıyla organize olan ve bugüne kadar 10’dan fazla okuma etkinliği düzenleyen Gümüşhane Kitap Kulübü, bu kez tarihi Süleymaniye Mahallesinde etkinlik düzenleyecek.

Kitabını ve azığını kap gel
Gümüşhane’de sosyal medya aracılığıyla organize olan ve bugüne kadar 10’dan fazla okuma etkinliği düzenleyen Gümüşhane Kitap Kulübü, bu kez tarihi Süleymaniye Mahallesinde etkinlik düzenleyecek.

Gümüşhaneli matematik öğretmeni Selami Öktem ve Türkçe öğretmeni Büşra Karacan’ın öncülük ederek kurduğu ve sosyal paylaşım sitesinde profil oluşturdukları Gümüşhane Kitap Kulübü üyeleri 3’er haftalık süreler halinde yazar seçip kitabını okuyor ve bir üye tarafından kitap ve yazar hakkında sunum yapılıyor.

Resmi olarak henüz kurulmamasına rağmen şimdiye kadar yaklaşık 10’a yakın etkinlik yaparak, Elif Şafak, Orhan Pamuk, Sabahattin Ali, İskender Pala gibi birçok yazarı tanıma ve kitaplarını okuma fırsatı bulan kulüp üyeleri ayrıca 30 Mart’ta yapılacak olan Kütüphaneler Haftası programında da özel bir etkinlik düzenleyecek.

BU HAFTA OĞUZ ATAY VE ESERLERİ KONUŞULACAK

Bu hafta ki etkinlikte roman, oyun ve öykü yazarı Oğuz Atay’ın hayatı, eserleri, yazım tercihleri hakkında sunum yapılacak. Üyelerin yazarın istediği kitabını okuma ve sunum sırasında yazar ve kitap hakkındaki düşüncelerini paylaşma imkanı bulduğu etkinlikte ayrıca piknik te yapılacak.

KİTABINI VE AZIĞINI KAP GEL

7’den 70’e kitap ve okuma sevdalısı herkesin katılabileceği etkinlik için Belediye otobüsü, 27 Mart Pazar günü saat 10.00’da Çağrı Merkezi önünden hareket edecek.

"Kitabını ve azığını kap gel" sloganıyla gerçekleştirilecek olan ve 7'den 70'e kitap okumayı seven herkesin davetli olduğu etkinlikte havanın uygun olması durumunda doğa yürüyüşü, açık alanda piknik ve kitap okuma etkinliği yapılacak.

Etkinliğin son dönemde kamuoyunda sıklıkla gündeme gelen Gümüşhane’ye 3 kilometre mesafede ki eski yerleşim yeri olan, Türk, Rum ve Ermenilerin yüzyıllarca bir arada yaşadığı hoşgörü yerleşimi Süleymaniye Mahallesinde yapılması ise ayrı bir önem taşıyor.

Kulübe instagramda gumushanekitapkulubu ve Facebook'ta "Gümüşhane Kitap Kulübü" profilleriyle ulaşılabiliyor.



Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2016, 23:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER