Kurtuluş Mesajları

Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıldönümü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Kurtuluş Mesajları
Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda

“Bugün Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünü kutluyoruz. Her karış toprağını, kutsal kanlarıyla sulayarak yaşadığımız coğrafyayı vatan yapan ve bizlere emanet eden kahramanlar ilelebet milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir.
 
Kurtuluş Savaşı;  milletimize vurulmak istenen esaret zincirinin kırıldığı, milli diriliş ve şahlanışı ifade eder. İnsanlık dışı her türlü katliamlara karşı birlik ve beraberlik içerisinde var olma mücadelesini veren milletimiz, insanlığın örnek alacağı zaferler gerçekleştirmiştir.

Bundan 95 yıl önce al bayrağımıza kanının rengini veren, hakkı ödenemez Türk Milletinin ölümsüz zaferlerini kanları ile tarihe yazan aziz şehitlerimizi daima hatırlamak, kahramanlarımıza ebedi şükran borcumuzu ifade etmek ve gelecek nesillere anlatmak hepimizin başta gelen görevidir.

Yürekleri vatan aşkı ile dolu aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm Gümüşhanelilerin 15 Şubat Kurtuluş Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın

AK Parti Gümüşhane Milletvekili  ve Genel Merkez Ar- Ge Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı münasebetiyle düzenlenecek etkinliklere katılmak ve bir dizi toplanılar gerçekleştirmek üzere Gümüşhane’ye gelmesinin yanı sıra bir kutlama mesajı yayınladı.

Aydın yaptığı yazılı kutlamada şu ifadelere yer verdi:

“Gümüşhane’nin Düşman İşgalinden kurtuluşunun 95. yılını kutlamanın büyük mutluluğunu yaşadığımız bu günlerde, Bir memleketin, hem de diyarlar içinde adından şan ve şeref söz ettiren bir memleketin evladı olmaktan gurur duyduğumu belirtmek isterim.

Vatanına, milletine, bayrağına, dinine, gelenek ve göreneklerine, geçmişine ve gelecek umutlu yarınlarına tüm benlikleri ile sarılarak ilimiz düşman işgalinden kurtuluş mücadelesinde ecdadımız ın Anadolu’da göstermiş olduğu fedakârlık  övünç kaynağımız olmasının yanısıra öğretileri ve emanetleri de baştacımızdır.

Yok olmayı, esareti, prangalı yaşamı kabul edemeyeceğini tüm dünyaya gösteren milletimizin vatan sevdası ile yaktığı bağımsızlık meşalesi Gümüşhane’de engin seviyelere yükseltilmiştir. Bu vesile ile bu şanlı, şerefli mücadelede ömürlerini ömrümüze adamış şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyoruz.

Bu topraklar için ödenen bedelleri biliyor ve kolay kazanılmadığının sorumluluğunu her anımızda yaşatıyoruz. Gerekirse bugünde geçmişte olduğu gibi Gümüşhane’nin vatanı için seve seve canını, malını vermekten çekinmeyeceğini, siper en önce gitmek için yarışacağını, namerde muhtaç etmeyeceğini bilmenin gururu göğsümüzü kabartmaktadır. Allah(c.c.)  bu tür imtihanları tekrar göstermesin.

Bizlerde hizmet görevinde sizlere layık olabilmek için var gücümüzle, gecemizle-gündüzümle, dünümüzle, bugünümüzle, yarınımızla çalışıyoruz. Kabuğunu kıran Gümüşhane’nin geleceğini omuz omuza, sizden aldığımız destek ile inşa etme gayretimiz her geçen gün artarak devam etmektedir.

Düşman işgalinden Gümüşhane’nin ve ilçelerimizin kurtuluşunun 95. yılında hamdolsun ki son yıllarda AK Parti İktidarlarımızın millet sevdası ile yürüttüğü çalışmalar ile Gümüşhane Kurtuluştan, kalkınmışlığa geçerken, unutulmuşluktan kurtulup 2. Kurtuluş hamlesini gerçekleştirmektedir. Bu vesile ile Kurtuluş Destanını yazan başta Gazi M. Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükran ile anıyorum.

Gümüşhane bugün Eğitimden, Spora, Ulaşımdan, Tarıma, Sağlıktan, Turizme, Barajlara, Üniversiteye kısacası her alanda Ülkemizin en başarılı illeri arasında ilk sıralarda yer alma başarısını yakalamıştır. Bizler için memleketimizin kurtuluşu sadece Düşman işgalinden kurtuluşu ile mümkün değildir düşüncesinin yüreğimizde büyük bir inanmışlık ile taşıyarak aynı zamanda makus talihini de yenmektedir. Bu vesile ile de kalkınma hamlesinden dolayı Saygıdeğer Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Kadrolara teşekkür ediyorum.

Özetle Gümüşhane dününe sahip çıkarak müreffeh yarınlarına azimle, hırsla, inanmışlık ile koşmaya kenetlenmiştir.

Bu duygu ve düşünceler ile memleketimizin her santimetrekaresine için emek harcayan, alın teri döken, memleket sevdası ile hizmet eden değerli hemşehrilerime, milletimize, gönlü Gümüşhane aşkı ile çarpan her bir vatandaşımıza en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Gümüşhane’nin yeni kurtuluş hamlesinin son yıllarda yapılan ataklarla gelinen noktası ile yetinmeyip her hizmetin en iyisine layık Gümüşhane’de yaşayan ve Gümüşhanelilik onuru, gururu ve şerefini boynunda altın bir madalya gibi taşıyarak yurdumuzun her yerinde taşıyan hemşehrilerimizin daha refah, huzur ve esenlik dolu yarınları için Halk’a hizmet Hak’ka hizmet anlayışı ile çalışmalarımız devam edecektir.”

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün

"Değerli Hemşerilerim;

Gümüşhane ilimizin Düşman İşgalinden kurtuluşunun 95 inci yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz.
En değerli hazinemiz olan her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış vatan toprakları,milletimizin canı pahasına vatanperver kimliği ve bağımsız yaşama iradesiyle kazanılmıştır.

Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de bundan tam 95 yıl önce Gümüşhane de yazılmıştır. Ülkemizi düşmanlardan temizleyerek bizlere emanet eden kahraman ecdadımızı bu önemli gün vesilesiyle rahmetle, minnetle ve hayırla yâd ederken, Gümüşhane’li hemşerilerimin kurtuluş bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Aziz milletimiz bağımsızlığını büyük mücadelelerle kazanmıştır. Yurdun dört bir köşesinde yediden yetmişe verilen mücadeleler tüm dünya milletlerine örnek olmuş,Ecdadımız kahramanca yaptığı mücadeleyle destan yazmıştır.

 Milletimizin vatan-millet sevgisi ve bu uğurda yapabilecekleri, bundan tam 95 yıl önce tüm ülke topraklarında olduğu gibi Gümüşhane de tezahür etmiştir. Milletimizin bağımsızlıktan asla vazgeçmeyeceği bir kez daha tüm dünya ülkelerine gösterilmiştir.

Saygıdeğer hemşerilerim,Geçmişini bilmeyen milletler geleceklerine asla yön veremezler. Dolayısıyla Kurtuluş Savaşı yılları, bizim aynı zamanda gururla andığımız, göğsümüzü kabarttığımız ve ecdadımızı hayırla yâd ettiğimiz yıllardır. Bu nedenle, bugün sahip olduğumuz değerlerimizin kıymetini bilmeliyiz. Elde ettiğimiz tüm kazanımları daha müreffeh bir Türkiye için harcamalıyız. Geleceğe yön verirken, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak bu önemli değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak ortak sorumluluğumuz olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 14 şubat Torul İlçemizin,15 Şubat Gümüşhane Merkez ve 17 Şubat Kelkit ilçemizin Kurtuluş Yıl dönümünü Kutluyor,başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere kutsal vatan topraklarımızın her bir karışı için canlarını feda eden, şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve dualarla yâd ediyoruz. Allah'tan aziz milletimize bir daha o karanlık günleri yaşatmamasını diliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Canlı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Türk Milleti bağımsızlık arzusundan hiçbir zaman vazgeçmeyerek milli mücadelemizin en güzel örneklerini göstermiştir. Vatan toprağımız olan Gümüşhane’mizin düşman işgalinden kurtarılarak hürriyet ve bağımsızlık onuruna kavuşmasında eşi benzeri görülmemiş bir mücadele örneği gösteren kahraman atalarımız bizlere bu aziz Türk yurdunu miras bırakmıştır. Tarihi şan ve şeref dolu olan Türk Milleti bu kutsal mirasa her zaman sahip çıkacaktır.

Bu vesile ile şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda canlarını feda eden kahraman gazi ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.”


İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Aktaş, mesajında şunları söyledi: “Bugün Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünü kutluyoruz. Tüm yurda ve vatanına bağlılığını ve bu topraklar üzerinde dalgalanan ay yıldızlı bayrağın her şeyin üstünde olduğunu vermiş oldukları onurlu mücadele ile göstermiş olan Gümüşhane’mizin her karışını o günkü kadar kutsal biliyoruz. Bu kutsal topraklar için Türk Milletinin ve Gümüşhanelilerin bağımsız yaşama tutkusu ve varlığını sürdürmek için yaptığı onurlu mücadelenin neticesinde özgürlük denilen nimete kavuşması pek kolay olmamıştır. Tarih Gümüşhane’de adeta yokluğun ve yoksulluğun biçare bıraktığı bir zamanda yapılan bu kutlu mücadelenin parlak bir sayfasına şahit olmuştur. Tarihi kanlarıyla yazan o mukaddes insanların hürriyet şerbetini yudumlaması her şeyin üstündedir.  

Bu duygu ve düşüncelerle Gümüşhane'nin ve ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşunu en iyi dileklerimle kutluyor, bu uğurda canlarını vermiş olan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.
Çimen, yayınladığı mesajında, vatan topraklarının her karışının kutsal olduğunu ifade ederek ecdadımızın bu toprakları nasıl düşman işgalinden kurtardığını unutmadan, emperyalist düzene karşı mücadele edebilmemizin yolunun aslımıza sahip çıkmaktan geçtiğini dile getirdi.
95 yıl önce Gümüşhane'nin kurtulması için canla başla mücadele eden, bu uğurda gözlerini kırpmadan canlarını veren binlerce kahramanı minnetle ve rahmetle andıklarını belirten Çimen, "Gurur duyulacak bir ecdadın torunlarıyız. Onlarla ne kadar övünsek azdır. Ecdadımıza borcumuzu ancak onlara layık birer fert olmayı başararak ödeyebiliriz. Onların hangi şartlar altında bizlere, bu toprakları armağan ettiklerini ve bu uğurda çekilen çileyi, zahmeti, işkenceyi, acıyı bir an olsun aklımızdan çıkarmamalıyız.” dedi.

Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Çimen, şehrimizin Bu değeri gelecek nesillere aynı bilinç ile aktarmalı, onların da gelecekte vatanına sahip çıkmalarını sağlamalıyız. İnanıyorum ki, istiklal kahramanlarımızın miras bıraktığı yüksek ruh ve şuura sahip çıktıkça, Türkiye’miz ve Gümüşhane’miz çok daha aydınlık yarınlara kavuşacaktır.

Bu düşüncelerle, güzel Gümüşhanemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, tüm halkımızı sevgiyle selamlıyorum.”
Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2013, 13:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
eskitoprak
eskitoprak - 11 yıl Önce

yarın 15 şubat cuma gümüşhane'nin kurtuluş yıldönümü.meclis toplanmayacağı için,milletvekillerimizden kurtuluş mesajlarını kürsüden ve/veya yerlerinden seslendirmelerini beklerdik.illerinin kurtuluş günü cuma gününe denk gelen başka illerin milletvekilleri öyle yapıyor.

Yusuf SADIk ( gümüşhane gazeteciler Cemiyeti Başkanı)
Yusuf SADIk ( gümüşhane gazeteciler Cemiyeti Başkanı) - 11 yıl Önce

bşirin gümüşhanemizin düşman işgalınden kurtuluşunun 95.yılını idrak etmiş bulunuyoruz.bu günlere gelmemizi sağlıyan aziz şehıtlerimizi ve gazılerimizi her zaman olduğu gibi bu gün bir daha saygıyla anıyoruz.bu günlre kolay gelinmediğini her gümüşheneli olabıldığınce genç kuşaklara aktarmalı ve kurtuluş heyacanı daima canlı tutulmalı.vatan kurtarılacak, mılletimiz refaha mutaka kavuşacak diyen kurtarıcımız gazi mustafa kemal başta olmak üzere silah arkadaşlarına kahraman ordumuza milis kuvvetlarimize ve yerel kurtuluş lıderlerimize her zaman mınnet borcumuz vardır. ruhları şad olsun. kurtuluş bayramı kutlu olsun.a

SIRADAKİ HABER