Kusursuz Bir Cilt İçin Doğru Cilt Rutini

Kusursuz Bir Cilt İçin Doğru Cilt Rutini

Hepimiz kusursuz, parlak bir cildin hayalini kurarız, ancak sürekli olarak raflarda bulunan yeni ürünler ve internette sonsuz görünen cilt bakımı önerileri ile, sizin için en iyi sonucu verecek cilt bakım rutinini bulmak her zaman kolay değildir. Temelleri biliyorsunuz - bol su için, yeterince uyuyun ve yüzünüzü yıkayın, peki ya aradaki her şey? Neyse ki, kusursuz bir cilt elde etmek için sihirli prosedürlere veya pahalı kremlere tonlarca para harcamanıza gerek yok.

1. Cilt tipiniz için doğru temizleyiciyi kullanın.

Yağlı veya akneye meyilli ciltler için salisilik jel veya benzoil peroksit yıkama harika çalışıyor.Kuru olgun ciltler için nemlendirici glikolik veya sütlü temizleyici kullanın. Kahverengi lekeli veya melazmalı ciltler için alfa hidroksi asit temizleyici kullanın.

2. Çok fazla ürün kullanmayın.

Birden fazla cilt bakım ürününü aynı anda kullanmak sağlıklı cilt için faydalı olmayabilir. Cildi tahriş edebilir ya da gözenekleri tıkayabilir.

3. Hem gündüz hem de gece nemlendirin.

Nemlendirmek için en iyi zamanlar, duştan çıktıktan hemen sonra ve yatmadan hemen öncedir. Ağır kokulu losyonlardan kaçının ve her gün kullanım için sıfır tahriş ile yeterince yumuşak bir nemlendirici bulduğunuzdan emin olun.

4. Yüzünüze dokunmayın.

Yüze dokunmak sadece bakterileri yaymakla ve sivilcelere neden olmakla kalmaz, yara izine, kırışıklıklarda artışa ve hatta grip veya diğer virüslere yol açabilir.

5. İçini ve dışını nemlendirin.

Su eksikliği daha az parlaklık ve daha fazla sarkma anlamına gelir. Nemlendirici formüllere sahip ürünleri (temizleyici, nemlendirici ve yaşlanmayı geciktirici) seçmenizi önerir. Ve tabii ki günde yaklaşık sekiz bardak su için.

6. Doğrudan ısıya maruz kalmaktan kaçının.

Sadece güneşe dikkat etmeyin - ısıtıcılara ve şöminelere çok yaklaşmak da cildinize zarar verebilir.

7. Vitaminler cildinize de gitmeli.

Dengeli bir diyet önemlidir, ancak cildinize vitamin vermenin birden fazla yolu vardır. Ayrıca cildi besleyen maddeler içeren serumlar ve kremler olan topikal antioksidanlar da vardır (C vitamini serumunu düşünün!).

8. Sağlıklı beslenin.

Cildiniz nemi tutmak için doğal bir bariyere sahiptir ve bunun için gerekli olan omega-3 yağ asididir. Salatanızdaki keten tohumu ve hatta ceviz, omega-3'ünüzü anında artıracak ve böylece cildinizin nemi tutma yeteneğini artıracaktır. Ve yüksek glisemik indeksli (basit ve karmaşık karbonhidratlar) gıdalardan düşük bir yiyecek yediğinizden emin olun.

9. Yılın 365 günü güneş kremi sürün.

yağmurda veya güneşte, içeride veya dışarıda. Pek çok insan kendilerini yalnızca güneşli günlerde veya sahili ziyaret ederken korumaları gerektiğini düşünüyor. Ama gerçek şu ki, araba kullanırken, uçakta uçarken veya ayak işleri yaparken bile cildimizi korumamız gerekiyor. Yaşlanmanın gözle görülür belirtilerine katkıda bulunan şey, günlük UV maruziyetidir. Ne tür bir güneş kremi en iyisidir? SPF 30 veya daha fazla olan geniş spektrumlu bir güneş kremi seçin ve 2 saatte bir yeniden uygulanması gerektiğini unutmayın.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2022, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER