Lezzet Yarışı Yapan Birbirinden Enfes Tarifler

Lezzet Yarışı Yapan Birbirinden Enfes Tarifler

Yeni tatlar deneyimlemek, lezzet tutkunları için büyük bir ayrıcalıktır. Tatlı krizinizin nüksettiği bir dönemde, daha önce hiç denemediğiniz kek ve pasta tarifleriyle kendinizi şımartmaya ne dersiniz? Rutinin dışına çıkmak isteyenler için birbirinden değişik yemek tarifleri degisiktarifler.com’da sizi bekliyor! Birçok farklı kategoride tarif seçeneği sunan Değişik Tarifler, ağzının tadını bilenlerin vazgeçilmezi olmaya geliyor! İşte, “ağzımızın tadı hiç bozulmasın” diyenler için tatlı mı tatlı tarifler…

Yılların Eskitemediği Lezzet: Mozaik Pasta

Geçmişten günümüze popülaritesinden hiçbir şey kaybetmeyen tariflerin başında hiç şüphesiz mozaik pasta tarifi yer alır. Ağızda bıraktığı o enfes tat, herkesi eski günlere götürecek müthiş bir etkiye sahiptir. Gönülleri fethetmeyi başaran mozaik pasta, yediden yetmişe birçok kişinin favorisidir. Siz de efsane olmayı başaran bu lezzeti yaşatmak ister misiniz? İşte, değişik pasta tarifleri arasında yer alan ve gönüllere taht kuran mozaik pasta tarifi.

Mozaik Pasta Tarifi: Petibör bisküvinin değişmeyen lezzetinin en iyi hissedildiği tatlılardan biri olan mozaik pasta oldukça pratik tarifler arasında yer alır. Gündelik olarak da misafirlere ikramlık olarak da servis edilebilecek bu pasta, favoriniz olmaya aday!
Mozaik pasta için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır; 100 gram tereyağ, 1 paket süt(200 ml), 3 yemek kaşığı kakao, 4 yemek kaşığı pudra şekeri(3 yemek kaşığı toz şeker kullanabilirsiniz), 2 paket petibör bisküvi.

Mozaik Pasta Tarifinin Yapılışı: İlk olarak tereyağ eritilir. Pudra şekeri derin bir karıştırma kabının içerisine boşaltılır. Eritilen tereyağ ve süt pudra şekerinin üzerine ilave edilir. Ardından kakao da eklenir. Tüm bu malzemeler harmanlanacak şekilde güzelce çırpılır. Petibör bisküviler, karıştırılan malzemelerin üzerine kırılır. Ve bisküviler eklendikten sonra tüm malzemeler spatula yardımıyla hafif bir şekilde karıştırılır. Servis edilecek olan kabın içi streç filmle kaplanır. Ve hazırlanan pasta harcı kalıba aktarılarak buzdolabının dondurucu bölümünde 4 saat bekletilir. Bekletme işleminin ardından dilimlenerek soğuk bir şekilde servis edilir. Afiyet olsun!

Pastaneleri Aratmayan Leziz Kek Tarifleri


Pastane ve fırın keklerinin etrafa yayılan o müthiş kokusundan etkilenmemek mümkün değildir. En az pastane kekleri kadar leziz kekler yapmak isteyenler için degisiktarifler.com birbirinden enfes tarifleri beğeninize sunuyor! Kolay kek tarifi arayanların ve unutulmaz bir lezzet açığa çıkarmak isteyenlerin vazgeçilmezi olan limonlu pastane keki mutlaka denemeye değer bir lezzet! İşte detaylar…


Limonlu Pastane Keki Tarifi: Harika limon aromasıyla damakları şenlendiren limonlu pastane keki, kek tutkunlarının favorisi olmaya geliyor.
Limonlu pastane keki için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır; 150 gram oda sıcaklığında tereyağı, 1 su bardağı pudra şekeri, 3 adet yumurta, 2 paket vanilya 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 paket kabartma tozu, 1 çay bardağı süt, 2 su bardağı un.

Limonlu Pastane Keki Tarifi Yapılışı: Tereyağı ve pudra şekeri bir kaba aktarılır. Krema kıvamına ulaşana kadar bir mikser yardımıyla güzelce çırpılır. Ardından tek tek yumurtalar karışıma ilave edilir. Her yumurta kırma işleminin ardından karışım güzelce çırpılarak malzemelerin harmanlanması sağlanır. Yumurtalar karışıma ilave edildikten sonra limon suyu, limon kabuğu rendesi ve süt ilave edilerek bir dakika kadar çırpılır. Ardından tüm malzemelerin içine un elenerek eklenir. Kabartma tozu ve vanilya da ilave edilerek malzemeler güzelce çırpılır. Bu aşamadan sonra kıvamlı bir kek hamuru oluşur. Bu hamur, yağlanmış ve hafif un serpilmiş kek kalıbına aktarılır. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirilir. Oda sıcaklığında soğumaya bırakıldıktan sonra dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun!

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER