Liposuction ile Yeniden Doğuş

Liposuction ile Yeniden Doğuş

Liposuction, deri altı yağının ince bir kanül (2,3 mm) kullanılarak vücuttan uzaklaştırılmasıdır. Bu sayede vücuttaki fazla yağın neden olduğu lokal şekil bozuklukları tedavi edilir.

Vücudun belirli bir bölgesinde biriken fazla yağın özel bir aspiratör veya şırınga kullanılarak liposuction emilerek alınması ameliyatıdır. Bu bir zayıflama ameliyatı değil, vücut şekillendirme ameliyatıdır. Bu ameliyat, vücuttan hacmi artıran, diyet ve egzersize direnen yağ dokusunu alır, ancak aynı zamanda mevcut yağ hücrelerinin sayısını da azaltır.

Liposuction Nedir?

Liposuction (liposuction) hem kadınlarda hem de erkeklerde karın bölgesindeki yağların alınmasında ve bu bölgenin şekillendirilmesinde oldukça etkilidir. Bu nedenle en sağlıklı ve en aktif kişiler bile görünümlerinden rahatsız olabilir.

Hamilelik ve sezaryen gibi süreçler alt karın bölgesinde şekil bozukluklarına neden olabilir. Bu deformiteler egzersiz veya diyetle düzeltilemez. Karın yağları çoğunlukla deri altıdır ve liposuction ile kolayca alınabilir. Tüm bu uygulamada kullanılan teknikler Liposuction fiyatları içeriğini belirler.

Liposuction Hangi Durumlarda Yapılır?

Liposuction, vücutta lokal olarak biriken yağların cerrahi olarak alınması işlemidir. Hamilelik veya sürekli kilo alma gibi istisnai durumlarda uygulama sonuçlarının kendi kendine kalıcı olması beklenemez.

Hamilelik ve doğum sonrası oluşan cilt sarkması ve selülit gibi rahatsızlıklar liposuction ile giderilebilir. Çünkü sorun değil.  Liposuction, selülit oluşumunu tamamen ortadan kaldıramaz ancak cilt yüzeyine yakın bölgelere liposuction uygulandığında cilt nispeten düzleşir.

Cilt sıkılaştırma ve yağ bezlerinin çıkarılması gibi birçok vücut şekillendirme türü vardır. Ses dalgaları ve lazerlerin kullanıldığı uygulamalar, vücudun pürüzsüz bir cilt ve aynı zamanda yağ emilimi gerektiren hassas bölgelerinde daha iyi sonuçlar verir. El bilekleri ve ayak bilekleri, dizlerin iç kısmı ve boyun bölgesi bu tip uygulamanın en güzel örnekleridir

Hamilelik, genetik faktörler, dengesiz beslenme sonucu oluşan fazla vücut yağlarının alınması ve vücut hatlarının yeniden şekillendirilmesi amacıyla yapılır. Güzel ve estetik olmak ve başarılı sonuçlar elde etmek isteyenlerin uyguladığı bir hiledir.

Liposuction hem erkekler hem de kadınlar için uygun bir işlemdir. Kadınlar çoğunlukla kalça ve basen için liposuction, erkekler ise karın ve bel için liposuction yaptırır.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Liposuction Türleri ve Teknikleri Sürekli değişen teknolojiler, liposuction prosedürlerinin çeşitliliğini ve başarı oranlarını artırmaya yardımcı olmaktadır. Bu yöntemler bilinen en klasik liposuction türü olan vakum yardımlı liposuction (SAL) başta olmak üzere 5 farklı tip ile uygulanmaktadır. SAL'da (Vakum Yardımlı Liposuction) ameliyattan önce yağın alınması için bölgeye sıvı bir karışım enjekte edilir. Uygulama tam veya lokal anestezi altında yapılabilir. Daha sonra bölgede açılan 2 mm kesilerden 3 mm. Çaplı borularla girilerek yağ çıkarma işlemine başlanır.

UAL (Ultrasonik Liposuction): Klasik liposuctiona göre uygulaması daha kolay olan bu uygulamada ultrasonik ses dalgaları kullanılarak sadece emilen yağ hücreleri hedeflenir. Çevre dokulara zarar vermeden gerçekleştirilen bu işlem, uygulamayı bu açıdan etkili kılmaktadır.

PAL (Güç Yardımlı Liposuction): Özel hareketli aspirasyon tüpleri kullanılarak uygulanan yöntem ile büyük çapta istenilen yağ alınması sağlanacaktır.

WAL (Su Yardımlı Liposuction): Bu işlemde deri altına enjekte edilen su ile yağlar macun haline getirilir ve emme tüpleri kullanılarak aspirasyon yapılır.

RFAL (Radyo Frekans Destekli Liposuction): Klasik liposuction kapsamında lazerle ısıtılan cilt gerginleşir. Diğer liposuction türlerinden en belirgin farkı cilt üzerinde ne kadar sıkı olduğudur

VASER liposuction, yağ hücrelerini parçalamak ve daha derin dokulardan yağları gevşetmek için ultrasonik enerji kullanan ve tedavi sırasında yağın daha etkin bir şekilde alınmasını sağlayan bir liposuction türüdür.

J-Plazma ile Liposuction

J-Plasma, vücut liposuction sonrası sarkan cildi sıkılaştıran oldukça etkili bir teknolojidir. Su buharı molekülleri buharlaşırken derinin alt katmanlarından cilde soğuk helyum plazması uygulanarak doku travması oluşumu engellenir

Liposuction Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Liposuction yöntemiyle ameliyat olmuş tüm hastalar sağlıklarıyla ilgili hiçbir soruyu kaçırmamalı ve uzmanlarını bilgilendirmelidir.

Aspirin bazlı ilaçlar, diyet takviyeleri, meyve ve sebzeler kanı inceltmek için reçete edilirse, ameliyattan en az 10 gün önce durdurulmalıdır.

Sigara veya alkol gibi zararlı alışkanlıklarınız varsa bu tüketimleri tamamen ortadan kaldırmalı ve en az 10 gün önceden başlamalısınız. Bu alışkanlıklar ameliyat sonrası iyileşene kadar aynı özenle sürdürülmelidir.

Liposuction biraz yorucu bir işlemdir, bu nedenle işlemden önce bilmeniz gereken bazı şeyler vardır. İlaç kullanmak bu sorunlardan biridir ancak bu yöntemle hastanın ameliyat öncesi kan sulandırıcı ilaç almaması zorunludur. Ameliyat öncesi yorucu egzersizlerden kaçının

Liposuction Sonra Nelere Dikkat

Liposuction sonrası doğru besinler, doğru hidrasyon ve vitaminler, iyileşmeyi hızlandıran besinler önceliğiniz olmalıdır. Liposuction sonrası kalça ve göğüslere yağ enjekte edilmesi iyileşme süreci için çok önemlidir.

Ameliyattan sonra da daha önce olduğu gibi dikkat edilmesi ve tavsiye edilmesi gereken tüm noktalara aynı özenle davranılmalıdır. Bu sorunlar, tam bir iyileşme tamamlanana kadar dikkatli bir şekilde tedavi edilmelidir. Bu süreç 2-4 ay kadar devam etmelidir. Liposuction sonrası düzenli olarak cerrahınızın önerdiği bir korse kullanmalısınız.

Ameliyattan 1-2 saat sonra hastanede yavaş yavaş yürümeye odaklanabilirsiniz.

Ameliyattan 7 gün sonra hafif baş dönmesi olabilir. Baş dönmesi ve enerji eksikliği gibi durumlar geçicidir. Önerileri dinlediğiniz sürece, hiçbir zaman üstesinden gelemezsiniz. İyileşme tamamlanana kadar alkol ve tütün tüketimi kısıtlanmaya devam edilmelidir.

Liposuction Kimler Olmalı?

Yetişkin insan vücudundaki yağ hücrelerinin sayısı sabittir. Ergenlikten sonra yağ hücrelerinin sayısı artmak yerine yağ hücrelerinin sayısı artar ve bu da kilo alımına yol açar. Diyet ve yaşam tarzı insanların kilo vermesinde en önemli faktörlerdir.

Liposuction, uygun beslenme, egzersiz ve yaşam tarzına rağmen istenmeyen yerlerde aşırı yağlanma olan kişiler için uygun bir tedavidir. Karın, bel, basen gibi bölgesel olarak fazla yağı olan kişilere şekil vermek için kullanılır.

Liposuction Fiyatları

Yağın alındığı bölgeye göre liposuction fiyatları değişmektedir. Cilt sarkmasını önlemek için bircok yöntem kullanılabilir. Bütün bunlar liposuction fiyatını etkiler.

Liposuction fiyatları, ameliyatın yapıldığı koşullara, ameliyatın kapsamına, cerrahın uygun gördüğü ameliyat ortamına ve tabii ki doktora bağlıdır.


https://www.ekremkeskin.com/liposuction/ bilgi için hemen tıklayın.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER