Mekke’nin fethi kutlanacak

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Gümüşhane şubesi Mekke’nin fethinin 1388. yılını kutlayacak.

Mekke’nin fethi kutlanacak

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Gümüşhane şubesi Mekke’nin fethinin 1388. yılını kutlayacak.

Mekke’nin fethi “İnsanlığa bir inşirah” adlı program 31 Aralık günü saat 19.00’da Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

“Kalk Uyar! Fethi Müjdele” sloganıyla düzenlenecek programa İzmir Körfez vaizi Hüseyin Köprülü konuşmacı olarak katılacak.

AGD Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Fetih yüreklerin ve yolların tevhide açılmasıdır. Fetih, bir beldenin ve o beldede yaşanan insanların dimağların İslam’a açılmasıdır. Fetih, küfrün karanlığın Kelam-ı Kadim’in berraklığıyla silinmesidir. Fetih, sonradan olma ilahlara reddiyedir. Fetih, insanların temel hak ve özgürlüklerini gasp eden zulüm düzeninden adil bir düzene geçen yolun açılmasıdır’’ dedi. 

Müslümanların bu büyük fetihten çıkaracağı bazı dersler olduğunu belirten Şenel, “Müslümanlar verdikleri sözü tutarlar, yaptıkları antlaşmayı bozmazlar. Zaferin Allah’tan olduğuna inanırlar. Sabrın ve fedakarlığın Müslümanca bir yaşam tarzının gereği olduğunu bilirler. İslam’ı yaşamanın ancak cihad ile mümkün olduğunu idrak ederler. Zafere giden yolda gücün inanç olduğunu farkındadırlar. Emaneti ehil ellere teslim etmek gerektiğine inanırlar. Fethin gayesini ganimet elde etmek değil yürekleri kazanmak olduğunu bilirler” diye konuştu.

Her geçen 6 saniyede bir çocuğun açlık nedeniyle öldüğünü hatırlatan Şenel, “840 milyon insanın her gece aç yattığı, 1 milyar 250 milyon insanın içme suyundan mahrum olduğu, 2 milyar insanın yoksulluk sinirinin altında yaşadığı bir dünyada yeni fetihlerin yüreklerde sevgiye, merhamete ve adalete giden yolları açması gerekmektedir. Ayrıca yılbaşı eğlenceleri ile toplumsal çürümüşlüğün, kokuşmuşluğun ve duyarsızlığın tavan yaptığı bir zaman diliminde Anadolu Gençlik erlerinin Mekke’nin Fethi kutlamaları asil bir durusun tüm dünyaya deklare edilmesidir" ifadelerini kullandı.

Yeni yıla dualarla girmek isteyen tüm Gümüşhane halkını Mekke’nin Fethi programına davet eden Şenel, bayanlar içinde yer ayrıldığını hatırlatarak “Herkesi fetih buluşmasına bekliyoruz” diye konuştu.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ozan
Ozan - 5 yıl Önce

Bugün Trabzonda camide Sayın İmam vaazında(Tahtalı Cami) Yılbaşına alternatif getirmeyin. Mekkenin Fethi diye kutlama yanlış. Yıllarca yapıldı bir bakıldıki ayın 13 üne kutlama geliyor. Bu günde sizde erkenden saat 10 da yatın dedi.

SIRADAKİ HABER