Mekke'nin Fethi Yine Dopdolu Kutlanacak

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi, her yıl düzenli olarak kutladığı Mekke’nin Fethi programını bu yıl da dopdolu bir programla 31 Aralık gecesi gerçekleştirecek.

Mekke'nin Fethi Yine Dopdolu Kutlanacak
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi, her yıl düzenli olarak kutladığı Mekke’nin Fethi programını bu yıl da dopdolu bir programla 31 Aralık gecesi gerçekleştirecek.

Programla ile ilgili bilgi veren AGD Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, yılbaşı olarak adlandırılan 31 Aralık gecesinde eğlence adı altında sergilenen kitle iletişim araçlarıyla adeta bütün insanlara dayatılan ve vicdanları köreltecek boyutlara ulaşan debdebeyi ve İslam’ın asla tasvip etmediği alkol tüketimi ya da Milli Piyango gibi çirkinlikleri kabul etmediklerini söyledi.

AGD mensupları olarak farklı inançların ve kültürlerin kutsal kabul ettiği ya da değer atfettiği şahıslara, sembollere, mabetlere karşı işlenen sözlü ya da fiili saldırıları tasvip etmelerinin mümkün olmadığını kaydeden Şenel, “İnancımız gereği yaşama hakkını, mülkiyet hakkını, neslin ve ailenin korunması hakkını, aklın korunması hakkını nasıl temel hak ve hürriyetlerden sayıyorsak aynı şekilde düşünce ve inanç özgürlüğünün de temel bir insan hakkı ve hürriyeti olduğuna inanıyoruz. Bu bağlamda bizimle aynı coğrafyayı paylaşan farklı inançlardan insanların da önem verdiği, kutsal olarak kabul ettiği, bayram olarak kutladığı günlere karşı da o inançların mensuplarını rencide edecek, üzecek davranışları onaylamıyoruz. Çünkü bu bayramlar ya da kutlamalar onların inançlarının gereğidir.” dedi.

Bu bağlamda Türkiye genelinde tüm AGD şubelerinin gerçekleştireceği Mekke’nin Fethi programını Gümüşhane Şubesi olarak 31 Aralık Salı günü saat 18.30’da Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştireceklerini dile getiren Şenel, programa konuşmacı olarak eski Gümüşhane Vaizi, Eğitimci ve İlahiyatçı Mustafa Irmaklı’nın katılacağını, programda ayrıca Kuran-ı Kerim ziyafeti, sinevizyon gösterimi, ezgiler ve marşların yer aldığını söyledi.

Şenel, ücretsiz ve halka açık programa Gümüşhane’de yaşayan herkesi davet etti.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2013, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER