Mobilya Tekerleği Nasıl Temizlenir ?

Mobilya Tekerleği Nasıl Temizlenir ?

Mobilya tekerleği çeşitli eşyalara monte edilebilir. Örneğin sandalyeler, koltuk, masa, dolap, sehpa gibi farklı mobilyalara monte edilmektedir. Bu şekilde oldukça portatif olmalarını sağlayarak hareketini kolaylaştıran bir parça olmaktadır.  Mobilya tekerleği aynı zamanda birçok farklı materyalden üretilmektedir. Bunlar, ahşap tekerlek, metal tekerlek, plastik tekerlek, cam tekerlek gibi farklı malzemeler olarak karşımıza çıkmaktadır. Mobilya tekerleği birçok farklı şekilde tasarlanabilir.

Mobilya tekerleği tasarlanırken mobilya tarzı ve kullanılan kumaş gibi çeşitli materyaller doğrultusunda hareket edilmesi ile beraber estetik, göze hitap eden dekoratif bir görünüm sağlamaktadır. Mobilya tekerleği yapısı itibariyle iç ve dış kısımları zaman ile toz, saç, kıl, kir, kum gibi çeşitli materyaller ile dolar, tıkanır, paslanır veya kirlenerek kötü görüntülere sebep olur. Bu gibi durumda, mobilya tekerleği temizliği önem arz etmektedir.

Mobilya Tekerleklerinin Kullanım Süresi Nasıl Uzatılır ?

Tekerlekleri çıkarmak için sandalyenizi baş aşağı çevirerek işe başlayabilirsiniz. Düşen kalıntıları toplamak için bir örtü kullanabilirsiniz.

Tekerlek içindeki büyük, görünür kalıntıları toplamak için parmaklarınızı veya cımbız, makas gibi çeşitli materyalleri kullanabilirsiniz. Ardından, daha küçük parçacıkları temizlemek için koli bandı veya elektrikli süpürge kullanarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Tekerleklerin dış tarafındaki kalıntıları kazıyarak, fırçalayarak veya 10 dakika sabunlu suya batırın. Bir süre beklettikten sonra tekerlekleri tekrar takmadan önce havlu, saç kurutma makinesi veya çeşitli ulaşımı kolay bir malzeme ile iyice kurulayın.

Mobilya Tekerleğinin Temizlenmesi Nasıl Olmalı

Mobilya tekerleği temizliği önem arz etmektedir. Bu başlıklara beraber bakacak olursak:

Birinci adım: Mobilya Tekerleği Sökülmesi

Tekerlek temiziliğin yapılacağı alana örtü açarak çalışma alanını koruyun.

Mobilyadan tekerlekleri uzaklaştırmak kısmında çoğu tekerlekli masa sandalye tekerleği basitçe üzerlerinden çekilerek çıkarılabilir. Bununla birlikte, bazı modellerde ise tekerlekleri çıkarmak için bir tornavida ve ya anahtar kullanılmalıdır.

Mobilyanızın  tekerlekleri çıkarılamıyorsa, sandalyenin tabanını veya bacaklarını üst koltuk kısmından çıkarılabilir.

İkinci adım: Mobilya tekerleği iç kısmı temizlenmesi

Eliniz ile görünen kalıntıları alabilirsiniz. Ardından küçük parçaların temizliği için cımbız, tornavida, makas gibi çeşitli malzemeler kullanabilirsiniz. Ardından elinizi sık sık dezenfekte etmeyi unutmayın. Bu aşamada koli bantlarını şeritler halinde kesip ardından tekerleğin iç kısımlarına yapıştırarak temizleyebilirsiniz. Daha pratik olması için elektrikli süpürge yardımı ile tekerlek içindeki kirleri çektirebilirsiniz.

Üçüncü Adım: Mobilya Tekerleği Dışını Temizleme

Sabunlu su beraberinde ovma fırçası ile temizleyebilirsiniz. Belirli bir süre sabunlu suda beklettikten sonra da ovalayabilirsiniz. Eğer çıkarılamayan bir tekerlek ise bu yöntem etkili olacaktır. Dikkat edilmesi gereken diğer husus metal parçaları su ile sık sık temastan kaçınmaktır. Aksi takdirde tekerlek parçaları paslanabilir. Diğer bir husus ise parçaların tamamen kuru olmasıdır. Ardından tekerlek parçaları mobilya üzerine monte edilebilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER