PPRC Boru Nedir? Kullanım Alanları ve Avantajları

PPRC Boru Nedir? Kullanım Alanları ve Avantajları

Günümüzde her tür yapıyı ortaya çıkaran inşaat sektöründe birçok farklı alanda plastik boru kullanımına gereksinim duyulmaktadır. Sektörün lider ismi Fırat Boru tarafından farklı ihtiyaçları karşılayacak özellikte üretilen PPRC boru çeşitleri plastik boru endüstrisinde giderek daha önemli bir hale gelmektedir.

PPRC Boru Nedir?

Polypropylene Random Copolymer ya da PP-R olarak bilinen ham madde kullanılarak üretilen PPRC boru hijyenik, hafif, iç yüzeyi pürüzsüz ve kolay kurulum avantajı sağlayan aynı zamanda taşıdığı özellikler sayesinde her tür yapının sıcak ve soğuk su tesisatı için etkili bir çözüm olarak ön plandadır.

Fırat PPRC Boru ve ek parçaları tamamen TS 9937, TSEN ISO 15874, DIN 8077, DIN 8078, DVGW W544 gibi ulusal ve uluslararası kalite standartlarına uygun olacak şekilde üretilir.

PPRC Boru Çapları Nelerdir?

PPRC boru çapları kullanım alanına ve amacına göre tercih edilebilen model özelinde farklılık gösterebilir. En yüksek performansın sağlanabilmesi için PPRC boru ölçüleri incelenmeli ve proje özelinde tercihte bulunulmalıdır.  Fırat Boru tarafından çapları 20’likten 160’lığa kadar değişen ölçülerde üretilebilen PPRC boruların et kalınlıkları ise borunun çapına bağlı olmak kaydıyla 3.4 mm ila 26.6 mm arasında farklılık gösterebilir.

PPRC Boru Kullanım Alanı

Polipropilen Random Copolimer ya da PP-R Tip-3 sınıfı bir ham maddedir. Fırat PPRC Boru ve ek parçaları PP-R ham maddesinden her tür binanın sıcak ve soğuk su tesisatında kullanıma uygun olacak özellikte üretilir. PP-R ham maddesinin basınca, ısıya ve kimyasallara dayanıklılık yönünden farklı özellikler gösteren Tip-1 PP-H (Polipropilen Homopolimer), Tip-2 PP-B (Polipropilen Blok Copolimer) ve Tip-3 PP-R (Polipropilen Random Copolimer) olmak üzere üç sınıfta incelenmesi mümkündür.

Kimyasal ve fiziksel açıdan Tip-3 sınıfı ham madde diğer sınıflara göre daha üstün özelliklere sahiptir ve performansı daha yüksektir. Tip-3 sınıfı ham maddenin sergilediği direnç sayesinde Fırat PPRC Boru çeşitleri yüksek kalitesi ve yüksek performansı ile her tür sıcak ve soğuk su tesisatı için en iyi çözüm olarak kabul edilmektedir.

Fırat kalitesi ve üstün teknolojisiyle üretilen PPRC boru çeşitleri; alışveriş merkezlerinde, kamu binalarında, konutlarda, okullarda, statlarda, havalimanlarında, hastanelerde, otellerde, metrolarda ve tesisat gereksinimi bulunan her tür yapıda kullanılabilmektedir.

PPRC Boru Avantajları

PPRC boru modellerinin her tür yapının sıcak ve soğuk su tesisatlarında sıklıkla kullanılmasının ve yüksek performans sergilemesinin temelinde hijyenik olması, kolay monte edilebilmesi, kaygan ve pürüzsüz yapısında paslanma ve kireçlenme meydana gelmemesi gibi avantajları sayılabilir.

PP-R ham maddesi monomer yapıdadır ve bu yapı gelişigüzel bir zincir meydana getirir. Sahip olduğu bu özellik nedeniyle bünyesinde herhangi bir biyolojik maddenin barınması söz konusu olamaz. PP-R ham maddesinden üretilen Fırat PPRC boru modelleri de bu sebepten hiçbir şekilde renk, tat ve koku vermez

PPR ve PPRC Boru Arasındaki Fark

PPR ve PPRC arasındaki fark sıklıkla merak edilmekle birlikte PPR boru ve PPRC Boru, PRP olarak bilinen ham madde kullanılarak üretilir. Yapıların sıcak ve soğuk su tesisatında optimum fayda sağlayan PPRC borular -20 ila +95 derece arası kullanıma uygun olmakla birlikte boru içerisindeki akışkanın donma derecesinin göz önünde bulundurulması ve bu doğrultuda izolasyon uygulanması ihmal edilmemelidir.

PPRC Boru İçin Tercih; Fırat

Fırat Boru uzun yıllara dayanan deneyimi, kullandığı üstün teknoloji, sektördeki gelişim ve değişime yön vermesi sayesinde sektörün gereksinimlerini üst düzey kalite ve performansla karşılamayı başarmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2022, 12:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER