Tokdemir kabri başında anılacak

Gümüşhane Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, elim bir trafik kazası sonucu vefat eden Ülkü Ocakları Genel Başkanlarından merhum Ali Metin Tokdemir'i vefatının 27.yılında kabri başında anacak.

Tokdemir kabri başında anılacak

8 Aralık Perşembe günü 10.30'da Kelkit Ülkü Ocakları İlçe Başkanlığı önünde başlayacak program için Gümüşhane'den saat 9.00'da hareket edilecek.

Programla ilgili bilgi veren Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Başkanı Serkan Alp, Kelkit ilçe merkezinden düzenlenecek yürüyüşle kabre varıldıktan sonra konuşmalar, Yasin-i Şerif ve karanfil bırakmayla programın sona ereceğini söyledi.

Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapan merhum Tokdemir’in Başbuğ Alparslan Türkeş'in talimatıyla 1995 yılında MHP’den Gümüşhane milletvekili adayı olduğunu, 8 Aralık 1995 tarihinde Maçka yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucu vefat ettiğini hatırlatan Alp, “Yiğit dava adamı Ali Metin Tokdemir 36 yaşında Hakk'a yürüdü. Ülkücü camianın efsanevi isimlerinden olan Tokdemir, çalışkan ve mücadeleci bir dava adamıydı. Kısacık ömründe Türk İslam davasını yüceltmek için yaşadı.Ülkücü Gençlik Derneği ve Ülkü Yolu Derneği'nin Aydın şubesinde görev yaptıktan sonra Eskişehir Ülkü Ocaklarının kurucu başkanıdır. Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı sonrası Başbuğ Alparslan Türkeş'in isteğiyle Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yaptı. Merhum Tokdemir Türk-İslam ülküsünü rehber edinen ve aksiyon haline getiren kamil bir insandı. Tokdemir, Mevlana'nın ifadesiyle olduğu gibi görünen, göründüğü gibi olan, ilmiyle amil bir Müslüman'dı. İnançları için tüm zorluklara göğüs geren Tokdemir, azimli ve cesaretliydi. O iman, aşk, aksiyon ve karakter adamıydı. Davası "İlay-ı kelimetullah ve Nizam-ı Alem" düşüncesini cihana hakim kılmaktı” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER