Umre heyecanı başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı 2017-2018 umre sezonunda fiyatları açıklayarak kalite ve güvenden ödün vermeden yılların vermiş olduğu tecrübe ve birikimle Gümüşhane İl Müftülüğünde kayıtlara başlamıştır.

Umre heyecanı başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı 2017-2018 umre sezonunda fiyatları açıklayarak kalite ve güvenden ödün vermeden yılların vermiş olduğu tecrübe ve birikimle Gümüşhane İl Müftülüğünde kayıtlara başlamıştır.

Umre kelimesi, ziyaret etmek anlamına gelmektedir. Dinî bir terim olarak umre, ‘Belirli bir zamana bağlı olmaksızın ihrama girerek Kâbe’yi tavaf etmek, Safâ ile Merve arasında sa’y yapmak ve tıraş olup ihramdan çıkmak suretiyle yerine getirilen ibadet’ demektir. 


Umre yolculuğu, hac yolculuğu gibi bir ibadet yolculuğudur. Bu yolculuk, kişinin manevî hayatını gözden geçirmesi ve ruhî bir yenilenme gerçekleştirebilmesi için önemli bir fırsattır. Kişinin kendini, yolunu, hayat yolculuğundaki yerini ve sonuçta Rabbini tanıması için bu fırsat iyi değerlendirilmelidir. İbrahim (as)’ın samimiyetine, İsmail (as)’ın teslimiyetine tanık olan kutsal topraklara doğru yola çıkarken bir bakıma kendimizi yeniden keşfetme yolculuğuna çıktığımızın farkında olmalıyız. Bütün ibadetlerde şart olduğu gibi umre ibadetinde ilk şart Allah rızası olmalıdır.   Yüce Rabbimiz bir ayette  “Haccı da, umreyi de Allah için tamamlayın.”[ Bakara, 2/196] buyurmaktadır. 
Umre ibadeti ile ilgili olarak Sevgili Peygamberimiz şöyle buyurur,
"Umre ibadeti, daha sonraki bir umreye kadar işlenecek günahlara kefârettir. Mebrûr (kabul olmuş) haccın karşılığı ise, ancak cennettir."[ Buhârî, Umre 1] 
“Hac ve Umre yapanlar Allah'ın misafirleridir. O'ndan bir şey isterlerse, onlara cevap verir. Af isterlerse, onları affeder. " (İbn Mâce, Menâsik, 5)

Umre fiyatlarında artış yok
Bu yıl umre fiyatları geçen yıl ile aynı tutulmuştur. Üniversite öğrencilerine yönelik Özel 7 günlük umre fiyatları 2.150 TL olarak belirlenmiştir.
Diğer turlarda umre fiyatları, kalınan sürenin durumu, otellerin yakınlığı ile servisli veya yürüme mesafesinde olup Kabe’ye uzaklığına göre 3.465 TL ile 7.120 TL arasında değişmektedir.
Servisli ve Normal turlarda umrecilerimize sabah kahvaltısı, öğle öğünü için kumanya paketi ve akşam yemeği tabldot usulü verilecektir. 2-3 ve 4  kişilik odalarda konaklama yapılabilecektir.
Otel Tip Turlarda ise 2 veya 3 öğün açık büfe yemek imkanı sağlanmaktadır.
Geçen yıl olduğu gibi bu yılda umre ücretleri TL olarak alınmaya devam edilecektir.
Kafile oluşan turlarda uçaklar aktarma olmadan Suudi Arabistan’a direk uçacaktır.
Geçen yıl uygulanan ve çok talep gören masrafsız ve vade farksız 6 taksit uygulaması bu yılda devam edecektir. (Albaraka Türk ve Vakıf Katılım Bankaları 6 taksit imkanı sunmaktadır)
Vatandaşlarımız umre konusunda İl Müftülüğümüze ve Cami görevlilerimize müracaat ederek geniş bilgi alabilirler.
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÜMÜŞHANE İL MÜFTÜLÜĞÜ UMRE TURLARI
2018 umre mevsiminde, vatandaşlarımızın tercihleri de dikkate alınarak, aşağıda özellikleri belirtilen konaklama türlerinde umre organizasyonu düzenlenmiştir.
1. NORMAL UMRE TURLARI : 7-11-14-20-24 ve 30 Günlük Umre Programları
a) Servisli 14, 24 günlük
b) Yürüme mesafeli 14, 20 günlük
2. ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ÖZEL UMRE : 25 yaşını doldurmamış üniversite öğrencilerine özel 7 Günlük İndirimli Umre.
3. ÖĞRETMEN ÖĞRENCİ VE VELİLERE ÖZEL UMRE : Sadece yarıyıl döneminde (SÖMESTR) 11 günlük servisli ve yürüme mesafeli  umre turları..
4. KUDÜS BAĞLANTILI UMRE: Kudüs ziyareti ile birlikte Umre İbadeti.
5. RAMAZAN UMRESİ : 20, 30 günlük yürüme mesafeli ve servisli umre turları.
Vatandaşlarımız 0456 213 45 49 telefonumuz ile bizlere ulaşarak bilgi alabilirler.

Web sitemiz //gumushane.diyanet.gov.tr adresinden umre fiyatlarını indirerek inceleyebilirler.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER