Üniversiteye yolculuk yolunda büyük prova 14 Mayıs’ta

YKS Son Prova Sınavı "Üniversiteye Yolculuk Projesi" kapsamında Gümüşhane, Trabzon ve Artvin illerinin katılımı ile 14 Mayıs 2021 Cumartesi günü yapılacak.

Üniversiteye yolculuk yolunda büyük prova 14 Mayıs’ta

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürütülen ve bu yıl 8.si yapılacak olan "Üniversiteye Yolculuk Projesi" kapsamında 14 Mayıs 2022 Cumartesi günü üniversiteye girmeyi planlayan gençleri gerçek sınav psikolojisine hazırlamak amacıyla YKS ile aynı formatta deneme sınavı yapılacak.

Gümüşhane Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve İletişim Fakültesinde gerçekleştirilecek TYT oturumuna Gümüşhane genelinden 950 öğrenci sınava girecek. Milli Eğitim Bakanlığı Okullarında çalışan öğretmenler görevli olacak. Emniyet ve sağlık tedbirlerinin de alındığı sınavda öğrenciler için sınav öncesi prova olacak.

Gerçek sınav ile birebir olacak ücretsiz deneme sınavıyla, "Üniversiteye Yolculuk Projesi" kapsamında gençlere hem stresi yenme hem de başarı ortalamalarını görme imkânı sunulacak.

14 Mayıs Cumartesi Gümüşhane Üniversitesinde yapılacak olan sınavının Kırtasiye ihtiyaçları ve deneme sınav kitapçıklarının tamamı ise Gümüşhane Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER