Uygun Uçak Bileti Almanın Yolları

Uygun Uçak Bileti Almanın Yolları

Konforlu ve keyifli bir yolculuğun sırrı uçak yolculuğundan geçiyor. Bir yerden başka bir yere rahat ve kısa sürede ulaşmanın en konforlu yolu uçak yolculuğu. Üstelik güvenli bir ulaşım aracı olması onu sık tercih edilebilir hale getiriyor.

Ancak son zamanlarda artan uçak bileti fiyatları insanların bütçesini epey zorluyor ve yolculuk için başka seçeneklere yönelmelerini zorunlu kılıyor. İşte bu noktada devreye uygun uçak bileti almanın yolları giriyor. Tam 8 farklı yöntem ile uygun uçak bileti almak mümkün oluyor. İşte, uygun uçak bileti almanın 8 yolu!

Seyahat Tarihi Net Olmamalı

Seyahat tarihlerinde esnek davranıldığında uygun uçak bileti almak mümkün oluyor. Örneğin yaz tatili, aile ziyareti, turistik geziler vb. seyahat nedenleri için aylar öncesinden bilet almak yerine, belirli aralıklarla bilet kontrolü yapıldığında daha uyguna bilet bulmak mümkün oluyor. Bunun için her firmanın biletlerini karşılaştıran ve en ucuz bileti sunan arama motorlarının düzenli olarak ziyaret edilmesi gerekiyor. Bu sitelerde uçak firmalarının dönem dönem yaptığı indirim ve avantajlar da görülebiliyor. Hatta uçak firmaları diğer ulaşım firmalarına kıyasla saatlik indirimler bile yapabiliyor. İşte bu indirimlerden yararlanabilmek adına seyahat tarihlerini esnek tutup, aylar öncesinden düzenli olarak kontrol etmek gerekiyor.

Uçak Biletine Acentelerden Bakılmalı

Uçak firmaları, uçak bilet satışı yaparken hem bilet fiyatını hem de hizmet bedelini tahsil ediyor. Haliyle uçak bileti fiyatı çok daha yüksek meblağlara ulaşabiliyor. Acenteler ise uçak bileti ve cüzi orandaki hizmet bedelini ekledikten sonra uygun fiyata uçak bileti satışı yapıyorlar. Ancak bu durum her uçak bileti satışı yapan acenteler için geçerli olmuyor. Bazı acenteler uçak bileti firmalarının sunduğu fiyattan daha fazla fiyata ilet sunabiliyor. O nedenle acentelerle uçak bileti firmalarını karşılaştırarak bir seçimde bulunmak gerekiyor.

Bilet 3 Ay Önce Alınmalı

Uçak bileti firmaları, biletleri satışa açtıkları ilk zamanlar daha uyguna sunabiliyor. Bazen uçuştan 3 ay önce alınan bilet daha uygun olurken bazen 6 gün önce alınan bilet daha ucuz olabiliyor. Yani bunun bir kuralı veya politikası bulunmuyor. Uygun uçak bileti almak isteyenlerin, uçuştan 3 ay önceki ayın ilk hafta sonunda biletini satın alması gerekiyor. Bu tarihte 18:00 ile 20:00 arasında uygun fiyata uçak bileti sunulabilir. Eğer aylar öncesinden uçma tarihi netleştirildi ise, 3 ay kala bu taktiği uygulamak son derece tutarlı oluyor.

Ucuz uçak bileti seyahat edilecek şehirlerin arzına ve talebine göre de değişiklik gösteriyor. Mesela, İstanbul Muğla uçak bileti  son derece rağbet gören bir bilet oluyor. Talep fazla olduğu için de kısa sürede tükenmesi muhtemel olup, 3 ay öncesinden biletin satın alınması gerekiyor. Ancak bu sayede uygun fiyatına sahip olunabilir. 

Alternatif Şehirlere Bakılmalı

Uygun uçak bileti ile seyahat etmek isteyenlerin tek bir şehre bağlı kalmaması gerekiyor. Bu ucuz uçak bileti almadan önce yapılan hatalar arasında yer alıyor. Bulunulan şehrin çevresindeki havalimanlarına ya da gidilecek şehrin çevresindeki havalimanlarına da bakmak, daha ucuza uçmayı mümkün kılıyor. Çünkü istenilen şehre uçmak daha pahalı olurken yakın olan bir başka şehirden uçmak daha uyguna mal olabiliyor. Örneğin Muğla Uçak bileti bakan insanların, Milas havalimanına veya Dalaman havalimanına yapılan uçuşlara bakarak en uygun olanı seçmesi gerekiyor.

Bazı illere uçuş gerçekleştiren hava yolu şirketlerinin tekelleşmesi de fiyatı arttırıyor. Ancak diğer şehre uçuş yapan firmaların fazla olması, rekabeti artırdığından fiyatın daha da uyguna gelmesine olanak sağlıyor. Bazen bir şehirde birden fazla havalimanının olması da uçuşların daha uyguna gelmesine yol açıyor. Mesela İstanbul’da 3 tane havalimanı yer alıyor. İstanbul’a yolculuk yapacakların bu havalimanlarındaki bilet fiyatlarını karşılaştırarak uçuş yapması gerekiyor.

Uçak Bileti Arama Motorları Kullanılmalı

Uçak biletleri, uçak firmaları ve acenteler tarafından satışa sunulduğu gibi uçak bileti arama motorları tarafından da satışa sunuluyor. Bu motorlar farklı firmaların satışlarını karşılaştırarak en uygun bileti görüntülemeye olanak sağlıyor. O nedenle tek tek arama yapıp, fiyat karşılaştırmak yerine bu arama motorları vasıtasıyla en uygun biletleri görüntülemek mümkün oluyor.

Örneğin tam teşekkülü bir uçak bileti arama motoru, gidilecek tüm rotaları görüntülemeye olanak sağlıyor. Bu arama motorları üstünden kalkış yapılacak ve gidilecek şehirleri seçildiğinde tüm tarih ve saatlere bilet görüntülenebiliyor. Üstelik yalnızca tek bir firma değil, tüm uçak bileti firmalarını görüntülemek mümkün oluyor. Belirli bir noktadan bütün tarihlere arama yapıldığında, en uygun hangi güne ve hangi saate bilet var görülebiliyor. Bu sayede kısa zaman içerisinde en ucuz uçak biletine sahip olunuyor.

Hava Yolu Firmalarına Kayıt Olunmalı

Hava yolu firmaları uçak biletlerinde anlık indirim ve avantaj yapabiliyor. Bu durumdan haberdar olmak ancak firmaların web sitelerini ve sosyal medya hesaplarını takip etmek ile mümkün oluyor. Çünkü uçak firmaları diğer ulaşım firmalarına kıyasla saatlik indirim düzenleyebiliyor. Her dakika siteleri ziyaret edilmeyeceğinden de çoğu vatandaş bu indirimlerden habersiz kalıyor. Ancak uçak firmalarının mail listesine üye olunduğunda haberdar olmak mümkün oluyor. Uçak firmalarının sitelerinde yer alan “Kampanyalar hakkında mail almak istiyorum” butonuna onay verilmesi gerekiyor. Bu sayede gece veya gündüz fark etmeksizin yapılan indirimlerden ilk başta üye olanlar haberdar oluyor.  Bu durum da çok uygun fiyatlara seyahat edilmesini mümkün kılıyor.

Gizli Modda Arama Yapılmalı

Uygun uçak bileti almanın bir diğer yolu ise, arama motorlarında gizli modda arama yapmak ile mümkün oluyor. Çünkü, algoritmaları bir bireyin sık sık ziyaret ettiği siteleri takip ediyor ve o siteleri kaydediyor. Bu kayıttan sonra, bireyin ilgilendiği siteye bazı verileri aktarıyor. Bu durum neticesinde ise, ilgilenilen bir ürünün fiyatında bir artış ile karşılaşılabilir. Mesela, uçak bileti satılan sitelerde veya arama motorlarında sıklıkla bilet arayışı yapıldığında bir zaman sonra ilgilenilen biletin fiyatının arttığı gözlemlenebilir. Özellikle aynı rota için sık sık araştırma yapıldıysa, o bölgeye olan uçak biletlerinin fiyatının arttığı görülebiliyor. Bu durumla karşılaşmamak için tarayıcıdan gizli modu etkinleştirip, bu şekilde arama yapılması gerekiyor. Bu sayede tarayıcı aranan sayfaların ve rotaların farkında olmuyor ve biletlerin fiyatı da artmıyor.

Konfordan Ödün Verilmeli

Ucuz uçak biletine sahip olmak isteyenlerin konforundan biraz ödün vermesi gerekiyor. Özellikle 1 saatten daha az süren yolculuklarda konfordan vazgeçmenin mümkün olduğu düşünülüyor. Çünkü bu kısa sürede ekonomi veya business class bölümünde olmanın çok bir farkı olmuyor. Çünkü yolculuk çok kısa sürüyor ve ilgili rotaya dakikalar içerisinde varılabilir. Yolculuk yapılacak yer, diğer yerlere göre daha dar ve camsız bölüm oluyor. Ancak yolculuk son derece kısa sürdüğünden bu durum yolcuyu rahatsız etmiyor. Diğer bölümlerden bir farkı da bagaj hakkı oluyor. Bu tarz biletler ile uçuş yapan insanlara bagaj hakkı son derece az veriliyor. O nedenle götürülecek eşyaların göz önünde bulundurularak bu biletlerden satın alınması gerekiyor. Aksi durumda ekstra para ödenmesi gerekiyor ve bu da ucuz uçak bileti alma amacından sapıyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER