10 Kasım mesajları

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84.yıldönümü nedeniyle Gümüşhane'de yayımlanan mesajlar.

10 Kasım mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Cumhuriyetimizin kurucusu ve bağımsızlığımızın mimarı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümünde, Türk Milleti olarak bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz.

İçinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen Aziz Milletimizin, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verdiği var olma ve yeniden yükselme mücadelesinin muhteşem destanı olan Kurtuluş Savaşı’yla ortaya koyduğu “Ya İstiklal Ya Ölüm” iradesi, Cumhuriyet’in ilanıyla pekişmiş ve perçinlenmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, saygın bir lider ve devlet adamı olarak, Cumhuriyetimizi bu toprakların tüm güzelliklerini harmanlayarak inşa etmiş, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başarmıştır. 

Bugün çağdaş, demokratik yönetimi ve güçlü ekonomisiyle dünyada saygın bir ülke konumunda bulunan Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve düşünceleri ışığında aynı azim ve kararlılıkla yoluna devam edecek; bilgiyle, erdemle, ahlakla ve adaletle vizyonunu belirleyeceği yüzyıllar Türkiye’nin olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, ömrünü milletine adayan Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümünde bir kez daha saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Türk milleti, tarihin her döneminde insanlığa önemli değerler kazandırmış, büyük devlet adamları yetiştirmiştir. 

1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı İstiklal Harbi'ni; 1923'te Ankara'da Cumhuriyeti kurarak, aziz milletimizin de desteğiyle, zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, adını tarihe nakşettirmiş kahraman bir asker, büyük bir devlet adamıdır.

Aziz Milletimiz, Şehitlerimizin kanları ve Gazilerimizin fedakarlıklarıyla savunulan vatan toprağını sonsuza kadar korumaya kararlıdır. Türkiye Cumhuriyeti, bütün engelleme teşebbüslerine rağmen geçmişinden aldığı güçle, sağlam adımlarla ilerlemeyi ve büyümeyi sürdürmektedir.

Bugün bizler de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği istikamette; ülkemizi hak ettiği muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkarma gayreti içerisinde yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz. Devletimiz ve milletimiz el ele, Cumhuriyetimizin 100. yılında daha büyük ve müreffeh bir Türkiye’nin mücadelesini veriyoruz: Eğitim, sağlık, güvenlik, sanayi başta olmak üzere her alanda elde ettiğimiz tarihi başarılarla ülkemizin 2023 hedeflerimize kararlılıkla ilerliyoruz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, vefatının 84. yıl dönümünde, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz.”
 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84'üncü yıldönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Başkan Çimen, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümünde saygıyla yad ettiğini belirterek, mesajında şu ifadelere yer verdi: “İleri görüşlülüğü, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk’ü hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı Türk Milleti’yle omuz omuza vererek kazanmış ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur. Bizler biliyoruz ki 10 Kasım, sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü değil, onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip büyüterek geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür. Bağımsızlık uğrunda karşısına çıkan tüm güçlükleri aşarak milletine bağımsızlığını armağan eden,  yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla dünya milletlerine örnek olan Atatürk'ün bize sunduğu değerleri korumak ve bizden sonraki kuşaklara aktarmak için tüm gücümüzle çalışmalıyız. Kurtuluş savaşımızın önderi, eşsiz kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin gönlünde daima yaşayacak, omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşları ve istiklâl mücadelemizin kahraman şehit ve gazileri hiçbir zaman unutmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk; vatanseverliği, askerî alandaki dehası, kazandığı zaferleri ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ve fikirleri ile dünya tarihinde de itibarlı bir yer edinmiştir. Atatürk, ‘Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır’ cümleleriyle bizlere kutsal bir emanet bırakmıştır. İnanıyorum ki gelecek nesillerimiz, emanet aldığı Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerini, ideallerini hep ileriye taşıyacak ve kendisine üstlendiği sorumluluk bilinci ile Cumhuriyet kazanımlarını daha ileriye götürmek azmi içerisinde ülkesine her daim sahip çıkacaktır. 

Gümüşhane Üniversitesi olarak ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine uygun bir Türkiye için katma değer yaratacak ve evrensel kültürle bütünleşerek geleceğe yön verecek bir vizyon ile gençlerimizi yetiştiriyoruz. Gençlerimizin idealler ışığında bizlere verilen başta Cumhuriyet gibi daha nice kutsal emanete sahip çıkacaklarına tüm kalbimizle inanıyoruz.

Bu vesileyle Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 84’üncü yıldönümünde sevgi ve saygı ile anıyor, vatan için can veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

"Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü 84. ölüm yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyorum.

Aziz Milletimizin, Anadolu topraklarından silinmek istenildiği bir dönemde başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı zaferle sonuçlandıran Atatürk, millet iradesine dayalı Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak, yepyeni bir çığır açmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük ideali, temellerini attığı Türkiye Cumhuriyetini muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır. Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, milli birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkartarak yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir.

Türkiye Cumhuriyeti gibi onurlu bir mirası bizlere bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, çalışma ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet, şükran ve saygıyla anıyor, Allah'tan rahmet diliyorum.”

CHP İL BAŞKANI BEDRİ AĞAÇ

"Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 84.yıl dönümünde sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.Tarihimizin istisna şahsiyetlerden biri olan Mustafa Kemal; elde ettiği zaferler, fikirleri ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile   dünya tarihinde de saygın bir yer edinmiştir. Atatürk’ün milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirerek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma konusundaki hedefine bugün de emin adımlarla ilerlemektedir.  Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Hayatı boyunca sürdürdüğü bağımsızlık ve uygarlık mücadelesindeki tüm gücünü Türk milletine olan inancından ve güveninden alan Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Büyük Önder  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  yaktığı Cumhuriyet meşalesi  99. yıldır ülkemizi, milletimizi ve tüm dünyadaki insanları  aydınlatmaya devam etmektedir. Tarihin her evresinde kendisini parçalamaya, yok etmeye çalışanlar karşısında, ihanetlere, isyanlara ve her türlü kirli oyuna rağmen birlik olmayı başarmış bir millet olarak bugün de hiçbir güce boyun eğmeyeceğimiz herkes tarafından çok iyi bilinmelidir. Milletçe birlik ve beraberlik içinde elde ettiğimiz bu başarılar, ülkemizin geleceğinin ne denli parlak olduğunun da en somut göstergesidir. Ülkemizi, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koymuş olduğu hedefimiz olan muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya ve birlik olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 84. yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Devlet Adamı, Büyük  Önder  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah  arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyoruz.”
 

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ GÜMÜŞHANE ŞUBE BAŞKANI ARİFE ELEMAN

“10 Kasımlar milletçe büyük gurur, onur ve aynı zamanda hüzünle yaşadığımız gündür.

Çünkü; her yanı emperyalist güçler ve hainler tarafından kuşatılmış vatanın Anadolu’ da kalan bir avuç toprağından Mustafa Kemal Atatürk ve ona inanan vatansever arkadaşları tarafından başlatılan ve tüm milletin ortak olduğu bağımsızlık ve onur savaşından sonra kurulan Cumhuriyetimizin kurucusudur. Çünkü adını tarihe bağımsızlık savaşçısı olarak yazdıran liderdir.

Ki; UNESCO’nun :  “Atatürk; uluslararası anlayış, işbirliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş, bir devrimci, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayrımı gözetmeyen, eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti’ nin kurucusu.” Tespiti de tarihte yerini almıştır.

Bütün 10 Kasımlar ulusça içinde bulunduğumuz mateme rağmen;  ATATÜRK’ün anlaşılarak anlatıldığı günler olmalıdır. Çünkü ATATÜRK; öngörebilmektir, ilimdir, bilimdir, akıldır, gelecektir, barıştır, gençliktir. Cumhuriyettir, Türkiye’dir. Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bizler O’nun öngörülerinden, ideallerinden, devrimlerinden bıraktığı uygar Türkiye inancından sapmadan, bilim ışığında ülkemiz için yapacaklarımıza odaklanmalı ve başarmalıyız. 

Adını tarihe Bağımsızlık Savaşçısı olarak yazdıran, emperyalizmi yenilgiye uğratan, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK, bedenen aramızdan ayrılışının 84. Yıl dönümünde seni rahmet, minnet, özlem ve saygıyla anıyoruz.

Ruhun şad olsun büyük ATATÜRK…”

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2022, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER