12 Mart mesajları

Gümüşhane’de 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı nedeniyle yayımlanan mesajlar.

12 Mart mesajları

VALİ OKAY MEMİŞ

“12 Mart 1921 tarihinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olarak kabul edilen İstiklal Marşımız, Aziz milletimizin bağımsızlık duygularını güçlendiren ilham kaynağı haline gelmiştir.
 
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, Türk Milleti’nin vatan sevgisini ve bağımsızlığa olan aşkını en güzel şekilde anlatmış olduğu İstiklal Marşı’mız, Milli Mücadele yıllarında olduğu gibi bugün de Aziz Milletimize cesaret vermeye devam etmektedir. Tarih boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimiz, 15 Temmuz gecesi bu destanlara bir yenisini daha eklemiş, İstiklal Marşımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanın semalarında yankılanmaya devam edeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşımızın, Milli Marş olarak kabul edilişinin 97. yıldönümünde, Mustafa Kemal Atatürk ve 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Çimen, İstiklal Marşı'nın bir milletin, imkansızlıklar içerisinde ellerinde bayrak, dillerinde tekbirle gösterdiği büyük kahramanlığın mısralara dökülmüş ifadesi olduğunu belirterek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, İstiklal Marşı'nın milli marş olarak kabul edilmesinin 97. yıldönümünü bugün aynı coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyor, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'u bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum. Türk Milletinin istiklal tutkusunu, kahramanlığını, vatan sevgisini ve tarihi yürüyüşünü destansı bir üslupla anlatan İstiklal Marşı’mız, milli mücadelemizin en çetin dönemlerinde milletimize büyük cesaret ve moral aşılamıştır. Tarih boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimizin, vatanımızın bağımsızlık ve hürriyeti için göstermiş olduğu büyük fedakarlığın timsali olan İstiklal Marşı'mız,  Türk milletinin vicdanın ortak sesidir. Milletimizin yaşadığı en buhranlı dönemde ‘Korkma’ diye başlayan İstiklal Marşımız, kahraman ordumuza ve aziz milletimize umut aşılamış, milli mücadele ruhunun canlanmasına vesile olmuştur. Bu duygularla İstiklal Marşı’mızın kabulünün yıl dönümü vesilesiyle bir kez daha fikirleri, idealleri, hayatıyla milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiş olan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını şükran ve rahmetle anıyorum. "

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; diye başlayan dizelerinde devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 97'nci yıldönümünü kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. İstiklal Marşımız, Türk Milleti’nin, onur ve gurur mücadelesinin parlak bir anıtıdır. Türk Milleti'nin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, her bir dizesini belleklere kazıyan, Türk Milleti'ni ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan eşsiz bir eserdir. İstiklal Marşımızın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.' diye dua etmiştir. Bu dua kabul olmuş olacak ki ülkemiz üzerinde hain planlar yapanlar emellerine ulaşamamışlardır. Bu özel günde İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 97'nci yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u, bütün İstiklal kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

İL EMNİYET MÜDÜRÜ ÖMER FARUK KARATAŞ

“İstiklal Marşı, tarifi imkansız zor şartlar altında atalarımız tarafından kurtuluş mücadelesi verilirken savaş meydanlarında yazılan bir destanın adıdır. Vatan toprağımızı işgal etmek isteyen düşmana karşı bir milletin yeniden var olduğunu gösteren İstiklal Marşı, Türk Milletinin tarih boyunca göstermiş olduğu birçok kahramanlık örneğinin dizelerdeki ifade şeklidir.

 Türk Milletinin bağımsız ve hür yaşama azminden hiçbir zaman taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran İstiklal Marşı, yine bağımsızlığımızın bir sembolü olan ay yıldızlı bayrağımız ile bütünleşmiş bir eser niteliği taşımaktadır.  Bizlerin ve gelecek nesillerin İstiklal Marşında anlatılmak istenen manevi değerlere her daim sahip çıkması hür ve bağımsız geleceğimiz adına son derece önem arz etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 97. Yıldönümünü kutlar, milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

 “Milletimizin onurlu mücadelesi ve vatan sevgisi, bağımsız bir ülke, hür bir millet iddiasının mısralarla ifadesi ve parlak bir geleceğin müjdecisi olan İstiklal Marşımızın kabulünün 97'nci yıldönümünü kutluyoruz.” ifadelerini kullanan Köse “Milli marşlar, Milletlerin birliğini sağlayan ve yaşatan temel öğelerdendir. İstiklal Marşı, Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk Milletini ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan eşsiz bir eserdir. İçinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bilen, ömrünü vatana, millete adamış milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un bu uyanış destanında bir milletin yeniden var olması, yeniden tarih sahnesinde hak ettiği yeri almasının yanı sıra her kıtasında iman tazeleten, her mısrasında ecdada rahmet okutan, her kelimesinde ruhumuzu aydınlatan İstiklal Marşımız, milli bilincimizin ve hürriyet aşkımızın en berrak ifadesidir. Türk Milletini ortak değerler ve düşünce düzleminde buluşturan İstiklal Marşımız ve sahip olduğumuz her değer bağımsızlık mücadelesinden izler taşıyor. Bize ve genç nesillerimize düşen en temel vazife de bu mücadeleyi daima diri tutmak ve gelecek nesillere aktarılması için mücadeleyi sürdürmektir. Yüce Allah'tan bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmamasını niyaz ediyor, İstiklal Marşımızın TBMM'de kabulünün 97'nci yılı nedeniyle milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bu vatan uğruna can veren bütün şehitlerimizi ve gazi olan kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyorum." 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER