12 Mart mesajları

Gümüşhane’de 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı nedeniyle yayımlanan mesajlar.

12 Mart mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Aziz Milletimizin bağımsızlık duygularını güçlendirerek ilham kaynağımız haline gelen İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘’Milli Marş’’ olarak kabul edilişinin 99. yıl dönümünü büyük bir gururla kutlamaktayız.

İstiklal Marşı, milletimizin ortak sesi, ortak vicdanıdır. İstiklal Marşı, tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak İstiklal Mücadelesini kazandığının belgesi olarak insanlık tarihi içinde çok özel bir yerde durmaktadır. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Türk Milleti’nin vatan sevgisini ve bağımsızlığa olan aşkını en güzel şekilde anlatmış olduğu İstiklal Marşı, millet olarak ihtiyaç duyduğumuz milli birlik ve beraberlik idealimizi ifade eden en önemli mutabakat belgesidir. Bu berat nişanesi yok edilmek istenen bir milletin evlatlarının kanıyla bir daha yere düşürülmemek üzere alınmıştır. Milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuş, kahramanlığını, azmini ve cesaretini ölümsüzleştirmiş olan İstiklal Marşı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanın semalarında yankılanmaya devam edecektir.

İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün yıl dönümünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, aramızdan ayrılan gazilerimizi ve Vatan Şairi Mehmet Akif ERSOY’u sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.” 

BELEDIYE BAŞKANI ERCAN ÇIMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 12 Mart İstiklal Marşının kabulü günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen İstiklal Marşı'nın kabulünün 99. yıldönümünü kutlayan ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen Milletimizin Kahramanlık destanı olan, İstiklal Marşımızın milletimizin Kurtuluş Savaşında tarihe altın harflerle yazdığı satırlara dökülmüş halini yansıttığını dile getirdi.

Geçmişini bilmeyen bir neslin, milletinin geleceğinde var olamayacağına dikkati çeken Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, "Bu nedenle gelecek nesillerimize İstiklal Marşı’nın her cümlesinin anlamını idrak etmesi çok önemlidir" dedi. Gençlerimizin milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un eserlerini okuması ve onun fikirlerini takip etmelerini kalplerine zihinlerine yazmalarının çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Çimen, bu şekilde Milli Şairimizin özlemini duyduğu "Asım’ın nesli"  hızlı bir şekilde hayat bulacaktır.

Başkan Çimen, “ Vatan toprakları işgal altındayken milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı İstiklal Marşımız, milli mücadele ruhunu ve Türk Milleti'nin vatan sevgisini en güzel biçimde yansıtmaktadır. Bundan 99 yıl önce Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan milli marşımız,  en zor ve çetin dönemlerde bile milletimize ilham kaynağı olmuştur. Bu duygularla İstiklal Marşımızın kabulünün 99. yıldönümünü ve milli marşımızın yazarı milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, kahraman şehitlerimiz ve gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.
 

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK
 

“Bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin temsili olan İstiklal Marşı’mızın kabulünün 99’uncu yıldönümü kutlu olsun. Ülke olarak tarihi ve zor günlerden geçtiğimiz bu zamanda birlik ve beraberliğe en derinden ihtiyaç duyduğumuz anları yaşıyoruz. İstiklal Marşımız ve bu kutlu marşın şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve eserleri, birlik olmamız için gereken yol haritasını her zaman olduğu gibi bu günde de bizlere sunmaktadır. 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen marşımız hiç şüphe yok ki içerisinde İstiklal ruhuyla kaleme alınan ve bizlere derin anlamlar veren, yol gösterici mesajlar barındırmaktadır. Akif, Türk milletine cesaret ve tahammül aşılamak için şiirine ‘korkma’ sözüyle başlıyor. Ülkemizde tek bir insan kalana kadar bu vatanı savunacağımızı büyük bir aşk ve derin imanla kaleme aldığı İstiklal Marşı'mızın, kahraman ordumuzun azmi ve inancının yegâne sembolü olduğunu dile getiriyor. Verilen bu mesajları ve anlamları doğru bir şekilde algıladığımız zaman, birlik ve beraberliğimizin daha da artacağına ve ülkemizin her konuda lider konumuna yükseleceğine yürekten inanıyorum. 

Bu noktada İstiklal Marşı’mızın 99 yıl önce bugün, nasıl bir ortamda, hangi şartlarda yazılıp kabul edildiğini hatırlamak ve bu ruhu yüreğimizde yaşatmak bizlerin en büyük vazifesi ve gayesi olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle birlikte başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere vatan için hayatlarını feda eden tüm kahraman şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

İL EMNİYET MÜDÜRÜ ÖMER FARUK KARATAŞ

“İstiklal Marşı,  tarifi imkansız zor şartlar altında atalarımız tarafından kurtuluş mücadelesi verilirken savaş meydanlarında yazılan bir destanın adıdır. Milletimizin bağımsız ve hür yaşama azminden hiçbir zaman taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran İstiklal Marşı, yine  bağımsızlığımızın sembolü olan ay yıldızlı bayrağımız ile bütünleşmiş bir eser niteliği taşımaktadır. Vatan toprağımızı işgal etmek isteyen düşmana karşı bir milletin yeniden var olduğunu gösteren milli marşımız, Türk Milletinin tarih boyunca göstermiş olduğu birçok kahramanlık destanının dizelerdeki ifade şeklidir. Bu nedenle bizlerin ve gelecek nesillerin  İstiklal Marşında anlatılmak istenen manevi değerlere her daim sahip çıkması hür ve bağımsız geleceğimiz adına son derece önem arz etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 99. Yıldönümünü kutlar, milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.”

AK PARTİ İL BAŞKANI AV. CELALETTİN KÖSE

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Av. Celalettin Köse, İstiklal Marşı'nın kabulünün 99. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Mesajında, Akif’in istiklal mücadelemizi, yazdığı muhteşem mısralarla destanlaştırarak, ebedileştirdiğini ifade eden Köse, “Aziz milletimiz kendisine armağan edilen bu eşsiz marşın her bir kıtasını, her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmeyi bugünde sürdürecek azim ve kararlılıktadır. İstiklal marşımız, istikbalimizin de teminatıdır” dedi. 

Köse, mesajında şunları kaydetti:  “Aziz milletimizin ortak sesi ve vicdanını temsil eden İstiklal  Marşımız’ın kabulünün 99 'uncu yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyorum. Milli mücadele ruhu, milletimizin vatan sevgisi ve istiklal aşkı, en veciz ifadesini İstiklal Marşı'mızın mısralarında bulmuştur. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, azimle, inançla, büyük fedakarlıklarla yürütülen istiklal mücadelemizi, yazdığı muhteşem mısralarla destanlaştırmış ve ebedileştirmiştir. İstiklal Marşı, milli birlik ve beraberlik idealimizi en güzel biçimiyle vurgulayan bir mutabakat belgesi niteliği taşımaktadır. İnanıyorum ki, aziz milletimiz kendisine armağan edilen bu eşsiz marşın her bir kıtasını, her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmeyi bu günde sürdürecek; mısralarda yer alan ortak idealleri, ortak duygu birliğini ilelebet muhafaza edecektir. Bu düşüncelerle İstiklal Marşı'mızın kabulünün 99'uncu yıl dönümünün milletimize hayırlı olmasını diliyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, bu büyük eseri aziz milletimize armağan eden Büyük Millet Meclisi'mizin bütün üyelerini, Çanakkale ve İstiklal Savaşı'mızın şehit ve gazilerini, saygıyla, rahmetle, şükranla anıyorum. Bu vesileyle bütün Gümüşhaneli hemşerilerimi sevgiyle selamlıyor, esenlikler diliyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER