12 Mart mesajları

Gümüşhane’de 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

12 Mart mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Tarih boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimizin, her mısrasında bizi biz yapan değerlerini anlatan İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Milli Marş” olarak kabul edilişinin 102. yıl dönümünü büyük bir gururla idrak ediyoruz. 

İstiklal Marşı, milletimizin ortak sesi, ortak vicdanı olarak, vatan toprağını ve bağımsızlığını her şeyden üstün tutan ecdadımıza, tüm zorluklara rağmen azim ve kararlılıkla kutsal bildiklerini koruma bilinci aşılamıştır. Tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak İstiklal Mücadelesini kazandığının belgesi olarak insanlık tarihi içinde çok özel bir yerde durmaktadır. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Türk Milleti’nin vatan sevgisini ve bağımsızlığa olan aşkını en güzel şekilde anlatmış olduğu İstiklal Marşı, millet olarak ihtiyaç duyduğumuz milli birlik ve beraberlik idealimizi ifade eden en önemli mutabakat belgesidir. Milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuş, kahramanlığını, azmini ve cesaretini ölümsüzleştirmiş olan İstiklal Marşı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanın semalarında yankılanmaya devam edecektir.

İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün yıl dönümünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, aramızdan ayrılan gazilerimizi ve Vatan Şairi Mehmet Akif ERSOY’u sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Çimen, İstiklal Marşı’nın büyük Türk Milleti’nin yeniden diriliş ve şahlanışının özeti olan büyük bir destan olduğunu ifade ederek, “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı her dizeyle Türk halkının esarete boyun eğmeyişini tüm dünyaya ilan eden İstiklal Marşımız, aynı zamanda birlik ve beraberlik gücümüzü bugüne taşıyan değerlerimizin başında gelmektedir” dedi. 

İstiklal Marşı’nın milletimizin içindeki duygulara tercüman olduğunu kaydederek, mesajında şu ifadelere yer verdi:  “İstiklal Savaşı’mızın destanını, vatan ve millet sevgisini, bağımsızlık ve var olma mücadelemizi en güzel şekilde anlatan İstiklal Marşı’mızın kabulünün 102. yıldönümünde, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u da rahmetle anıyorum. Bir asırdır ulusal ve uluslararası her platformda büyük bir gururla, şerefle okuduğumuz İstiklal Marşı’mıza Cumhuriyetimizin tüm değerleri gibi sahip çıkacak, milli mücadele ruhumuzu gelecek nesillerimize aktaracağız. İstiklal Marşı’mız milletimizin içindeki o ulvi ve büyük duygulara adeta tercüman olmuştur. İstiklal Marşı, milletimizin onur ve gurur mücadelesinin yıldızı olarak milletimize mal olmuştur. Bu duygularla İstiklal Marşı’mızın kabulünün yıl dönümü vesilesiyle bir kez daha İstiklal Marşımızın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını şükran ve rahmetle anıyorum.” 

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

 “Yurdumuzun dört bir köşesi düşman işgali altındayken, halkımız ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için mücadele vermiştir. Mehmet Akif Ersoy’un, Kurtuluş Savaşı’nın en derin heyecanını yansıtan ve kahraman ordumuza ithaf ederek yazdığı şiir, milli marşımız olarak 12 Mart 1921’de II. İnönü Savaşı’ndan önce Meclis’te kabul edilmiştir. O günün zorlu şartları altında İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı, Milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan İstiklal Marşımız, halkımızın bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, eşsiz bir eser olma özelliğine sahiptir. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102’nci yıldönümünü kutladığımız bugünlerde bizlere miras olarak bırakılan bu eşsiz eser ve şanlı Türk bayrağı, Milletimiz var oldukça geleceğimize yön vermeye, kutsal vatanımızın semalarında ilelebet yankılanmaya ve dalgalanmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 102’nci yıldönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de minnetlerimi sunuyorum.”

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Topraklarımızın işgal altında olduğu yıllarda Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, tarihi boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimizin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan düşkünlüğünü, milli mücadele ruhunu, fedakarlığını ve cesaretini en özel şekilde dizelere dökerek Milli Marşımızla ölümsüzleştirmiştir. Yüce Türk Milletinin, Kahraman ordumuzun  hiçbir dayatmaya boyun eğmeyeceğini duyuran, gerektiğinde milletimizin birlik ve beraberlik ile başaramayacağı hiçbir şeyin olmayacağının da sembolü olmuştur. Bizlere her zaman moral ve güç kaynağı olan İstiklal Marşımızın kabulünün 102. Yıl dönümünü kutluyor, Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, kurtuluş savaşımızda şehit düşen tüm kahraman askerlerimizi, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER