Ara
Gümüşhane
Kapalı
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8159 %0.19
50,1754 %-0.05
5.954,96 % -0,01

15 Temmuz unutulmadı

Gümüşhane’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle çeşitli programlar düzenlendi.

788
Gösterim

FETÖ’nün hain darbe girişiminin 7.yılında gerçekleştirilen programda yine aynı saatte tüm camilerden sela okundu, demokrasi nöbeti tutuldu.

Gün boyu gerçekleştirilen etkinlerin finali Fatih Parkında düzenlenen programla yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının canlı yayında izlettirilmesinin ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

“Şanlı tarihimiz emsalsiz destanlarla doludur”

Programda günün anlam ve önemiyle ilgili konuşan Vali Kamuran Taşbilek, “15 Temmuz’da istiklaline ve istikbaline sahip çıkan aziz Türk milletine minnet ve şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz hain FETÖ darbe ve işgal girişimi esnasında vatanını ve milletini kahramanca müdafaa eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize huzurlu ve sağlıklı bir yaşam diliyorum. Şanlı tarihimiz, milletimizin bütün dünyaya karşı onurunu, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz destanlarla doludur. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü göz giden ve işgale kalkan yeni 7 düvele karşı bu toprakların sahipsiz olmadığını her zaman gösteren aziz milletimiz 15 Temmuz 2016 tarihindeki karanlık gecede başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ve zatı devletlerinin liderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, güvenlik güçlerimiz ve necip milletimiz hain darbecilere karşı onurlu ve güçlü bir duruş sergileyerek milli iradenin tecelligahı olan gazi meclisimize, demokrasimize ve devletimize sahip çıkmışlardır” dedi.

“Allah bu millete bir daha 15 Temmuz gecesi gibi bir karanlık gece yaşatmasın”

Bu aziz milletin tıpkı Çanakkale'de, İstiklal Harbinde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek olarak sokaklara dökülerek bir kez daha yeri geldiğinde vatan ve bayrak uğruna nasıl şehit ve gazi olunabileceğini cümle aleme gösterdiğini kaydeden Vali Taşbilek, “2016 yılının 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gecede aziz milletimizin hainlere karşı kutlu direnişi, topyekun kıyamı bu övüncümüzün beratı ve belgesidir. Büyük bir kardeşlik duygusu içinde, birlik ve beraberlikle, dahili ve harici hiçbir güce teslim olmayacağını, vatanını, istiklalini ve istikbalini her daim koruyacağını haykıran aziz milletimiz, birlik ve beraberliğimizi her daim korumaya devam edecek, o karanlık gecede sıkı sıkıya tuttuğumuz elleri bir daha asla bırakmayacaktır. Bir olmaya, beraber olmaya, hainlere karşı çok uyanık olmaya devam edeceğiz.  O karanlık gecede verdikleri destansı mücadeleyle yeniden dirilişin destanını yazan kahramanlarımızın fedakarlıkları sayesinde, Türkiye yüzyılının kahramanlarının fedakarlıklarıyla yeni bir yüzyıl inşa edilecek, ahlakın, adaletin, hakkın hüküm sürdüğü, necip milletimizin mührünü vurduğu bir yüzyılın, Türkiye yüzyılının inşası, birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimizle vücut bulacaktır. 15 Temmuz şehitlerimizi ve tarih boyunca aynı mukaddes değerler uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyor, Allah bu millete bir daha 15 Temmuz gecesi gibi bir karanlık gece yaşatmasın diyorum” diye konuştu.

MHP Milletvekili Musa Küçük ve Belediye Başkanı Ercan Çimen ise konuşmalarında unutulmaması ve her zaman zihinlerde canlı kalması gereken olaylardan birisinin 7 yıl önceki FETÖ darbe girişimi olduğunu belirterek ülkenin ve milletin bir daha böyle bir darbe girişimi yaşatmaması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından sinevizyon gösterisinin gerçekleştirildiği programda düzenlenen bisiklet turu tören alanına giriş yaptı. İlahi dinletisi, sancak koşusunda sancağın Vali Kamuran Taşbilek’e takdim edilmesinin ardından havai fişek gösterisi yapılan program, İl Müftüsü Hüseyin Gün’ün yaptırdığı duanın ardından saatler 00.13’ü gösterdiğinde tüm camilerden sela okunup demokrasi nöbeti tutulmasıyla son buldu.

15 Temmuz unutulmadı 1
1 / 13
15 Temmuz unutulmadı 2
2 / 13
15 Temmuz unutulmadı 3
3 / 13
15 Temmuz unutulmadı 4
4 / 13
15 Temmuz unutulmadı 5
5 / 13
15 Temmuz unutulmadı 6
6 / 13
15 Temmuz unutulmadı 7
7 / 13
15 Temmuz unutulmadı 8
8 / 13
15 Temmuz unutulmadı 9
9 / 13
15 Temmuz unutulmadı 10
10 / 13
15 Temmuz unutulmadı 11
11 / 13
15 Temmuz unutulmadı 12
12 / 13
15 Temmuz unutulmadı 13
13 / 13
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *