171. Güvende Yayla Şenliği Yapıldı

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde 171. Güvende yayla şenliği gerçekleştirildi.

171. Güvende Yayla Şenliği Yapıldı
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde 171. Güvende yayla şenliği gerçekleştirildi.

Şenliğe Vali Okay Memiş, Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan şenlikte yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi Türk demokrasisinin tarihinde görülmemiş bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını dile getiren Vali Memiş, “Bu darbe girişimine Gümüşhane Valiliği, Sayın Milletvekillerimiz, İl Jandarma Komutanımız, belediye başkanlarımız ve bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızla ilk andan itibaren hayır dedik. Malumlarınız olduğu üzere bu darbe girişimi sonrası Türkiye Cumhuriyeti Devleti OHAL ilan etti. Nasıl ki, İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet devletin devamlılığı için kardeş katlini dahi yasal hale getiren bir kanunname imzaladıysa, devletimiz de kendi bekası için bir takım tedbirler almak durumundadır. Ancak, bu tedbirlerin hiçbirisi siz değerli vatandaşlarımızın günlük hayatına en ufak bir olumsuz etki göstermeyecektir” diye konuştu.

Vali Memiş, şenliğin açılış programının ardından beraberindekilerle birlikte Örümcek Ormanları ve Çağlayandibi Şelalesi’nde incelemelerde bulundu.
Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2016, 01:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER