18 Mart mesajları

Gümüşhane’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü nedeniyle yayımlanan mesajlar.

18 Mart mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Vatan topraklarımıza göz diken ve işgale kalkışan yedi düvele bu toprakların sahipsiz olmadığını bildirerek, Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasına ve yeni bir devletin doğmasına vesile olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıl dönümünü millet olarak kutlamanın sevincini ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin saygıyla, minnetle anıldığı Şehitler Günü’nü idrak etmenin onur ve gururunu yaşamaktayız.

Yüce Milletimizin bütün dünyaya karşı onurunu, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren bu emsalsiz destanın kahramanları olan şehitlerimiz ve gazilerimiz, devletimizin birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir.

Çanakkale Zaferi, sonuçları itibarıyla tarihin akışını ve Türk Milletinin kaderini değiştiren, ortaya konan mücadele bakımından eşsiz bir destandır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kelimeleriyle Çanakkale “Bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize ebedi vatan yapan” zaferin adıdır. Yurdun dört bir yanından kopup gelen yiğitler, düşmana karşı aynı gaye uğruna çarpan yürekleriyle, Çanakkale’de omuz omuza savaşmış ve mertebelerin en yücesine ulaşmıştır.

Bizler, öncelikle onların canları pahasına bize bırakmış oldukları emanete sahip çıkmak durumundayız. Bununla beraber ölüm kalım savaşında en yüce mertebe olan şehadete eren şehitlerimize, asla tam manasıyla ödeyemeyeceğimiz minnet ve şükran borcumuzu bir nebze ödeyebilmek için, onların hatırasını en güzel şekilde yaşatmak, gelecek nesillere en doğru ve anlamlı şekilde aktarmak, anlatmak zorundayız.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde; bize mukaddes bir vatan emanet eden tüm şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

MİLLETVEKİLİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

"Bugün Çanakkale Zaferimizin 107. yıldönümünü, millet olarak gururla idrak ediyoruz. 

19 Şubat 1915’de başlayan ve aziz milletimizin varlığını sürdürmek için canla başla mücadele ettiği Çanakkale Savaşı Türk Milletinin imkânsızı başardığı, düşmana da  “Çanakkale geçilmez“ gerçeğini kabul ettirdiği bir destandır. 

Tarihimizin önemli dönüm noktalarından birisi olan Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı'mızın da habercisi olmuş; milletimizin yeniden uyanışına, şahlanışına, yükselişine de zemin hazırlamıştır. Çanakkale Destanı; bu anlamda, binlerce yıllık şanlı tarihe sahip bir milletin ayakta kalma, var olma iradesinin en somut göstergesi olarak tecelli ettiği ve adeta kendi küllerinden dirildiği bir andır.

Bugün bizlere düşen görev de; şerefle ve onurla yazdığımız şanlı tarihimize ilelebet sahip çıkmak, kahramanlık ve fedakârlık timsali şehitlerimizden devraldığımız mirası vatanına, birlik ve beraberliğine sonsuza kadar sahip çıkacak olan yeni nesillere emanet etmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale Şehitlerimiz başta olmak üzere; bu topraklarda bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin mimarı bütün Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi minnetle yâd ediyoruz."

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünü, millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla kutladıkların kaydederek, Çanakkale destanının tüm kahramanlarını rahmet, minnetle yad ettiklerini söyledi. 

Çanakkale Zaferi’nin şanlı bir destan olduğunu belirten Başkan Çimen, “Çanakkale Zaferi denildiğinde, Türk Milleti'nin vatanı, özgürlüğü, dini, demokrasisi ve istikbali söz konusu olduğunda neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu yönüyle Çanakkale, dün olduğu gibi bugün de, milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine plan kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir derstir. Tıpkı 104 yıl önce Çanakkale'de olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi de en modern silahlar, milletimizin azim, inanç ve kararlılığı karşısında çaresiz kalmıştır. Önümüzdeki süreçte de birlik ve dayanışma içinde, aynı kararlılıkla, ülkemize, istiklal ve istikbalimize sahip çıkacağımıza inancım tamdır. Türkiye, bundan 107 yıl önce birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yedi düvele Çanakkale'yi nasıl dar etmişse, bugün de terör örgütleri üzerinden uygulanmak istenen senaryoları bozacak kudrete sahiptir” dedi.

Başkan Çimen Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümünde yine tarihi bir olaya şahitlik edileceğini ifade ederek, “Dünyanın en büyük asma köprüsü unvanına da sahip olan Çanakkale Köprümüzün açılışı Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Ülkemiz bir vizyon projesine daha kavuşmuş olacak. 1915 Çanakkale Köprüsü, atalarımızın kanlarıyla sulanmış Çanakkale Boğazı’na adeta mühür vuracak. 18 Mart 1915’te kazanılan Çanakkale Deniz Zaferi’nden bugüne Türkiye’nin aldığı mesafeyi, tüm dünyaya gösterecek bir nişanedir. Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün şehitlerimizi, gazilerimizi ve kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” ifadelerine yer verdi.
 

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Çanakkale Zaferi; zihinlerimizde sadece geçmişin aziz bir hatırası olarak kalmamış, aynı zamanda gelecekteki tüm başarıların temelini oluşturacak çalışmalar için de ilham kaynağı olmuştur. Milletimizin gönlünde son derece önemli bir yere sahip olan zafer sayesinde vatan toprağını bölmek için masa başında yapılan hesaplar değiştirilmiştir. Tarihimize altın harflerle adını yazdıran bu şanlı zafer, milli mücadelenin ilk kıvılcımını oluşturması bakımından da önemlidir. 

Köklü tarihimizde askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yazılış tarihinin sergilendiği Çanakkale Zaferi’nde, memleketin her köşesinden vatan uğruna bir araya gelen binlerce Mehmetçiğimiz zor şartlarda savaşarak, esaret altında yaşamaktansa ölmeyi göze almışlardır. Bugün halen devam eden mücadelemiz bizlere emanet olarak bırakılan bu mukaddes vatan topraklarına olan aşkımızdandır. Ülkemizin her bir köşesinde her bir vatan evladımız dün olduğu gibi bugün de aynı aşkla ve gayretle vatan müdafaasının bir neferi olmaktan dolayı gurur ve sevinç duymaktadır. Çanakkale’nin bizlerde uyandırdığı ruh işte tam da budur. 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı  İsmail Akçay  18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yıldönümü nedeniyle bir  kutlama mesajı yayımladı.

18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi’nin tarihimizde bir dönüm noktası olduğunu belirten GTSO Başkanı İsmail  Akçay,  ‘Çanakkale Geçilmez’  diyerek binlerce vatan evladının  en kutsal varlıklarını, canlarını hiç düşünmeden bu vatan toprakları için feda ederek yazdığı bu kutlu destanın ayrıca  dünyada bir eşi ve benzeri olmadığını söyledi. Başkan Akçay mesajında "18 Mart 1915, bağımsızlığımızı milli karakterimizin değişmez bir parçası olarak bütün dünyaya gösterdiğimiz şanlı destanımızın tarihidir. Bizler hayatımızın her anında, bu vatan için canlarını, mallarını, sağlıklarını feda eyleyen ecdadımızın aziz hatıralarını yaşatmak, emanetlerine sahip çıkmakla mükellefiz. Çanakkale Zaferi’nin genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza ve şehitlerimize borcumuz olduğu kadar, geleceğimizin de teminatıdır. Türk Milleti vatanları uğruna canlarını hiçe sayarak bağımsızlığımızın mimarları olan şehit ve gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacak, onların bizlere bıraktığı kutsal mirasa her zaman sahip çıkacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz" dedi.

AK PARTİ İL BAŞKANI AV. CELALETTİN KÖSE

“Umudun bittiği yerde imanın, gücün tükendiği yerde azmin, silahın olmadığı yerde yüreğin coştuğu, dünyada eşi benzeri görülmemiş çetin bir savaşa sahne olan, toprağın her zerresinin şehit kanı ile sulandığı 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Çanakkale Zaferi, vatanın ve milletin bekası ve mutluluğu için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş yüz binlerce milli kahramanın, ilahi bir mücadele gücü ile milletimizi yüceltme ülküsünün ihtişamlı ve mukaddes bir hatırasıdır. 1915’te bir kez daha görülmüştür ki yeryüzündeki hiçbir silah, hiçbir mekanik güç vatan ve millet sevgisine karşı üstün olamayacaktır. Çanakkale Zaferi, milletimizin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesidir. Etnik kökenleri, mezhepleri ne olursa olsun vatanın her köşesinden kopup gelerek düşmanın karşısına dikilen ve ’Çanakkale geçilmez’ diyerek canları pahasına bu toprakları savunan şehitlerimizin aziz hatırası, bugün de millet olma şuurumuzu canlı tutan en büyük ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Aziz milletimizin bağımsız yaşama konusundaki tavizsiz tercihinin izlerini; Çanakkale’nin derin sularında, Conkbayırı ve Anafartalar’ın siperlerinde kefensiz yatanların destansı mücadelesinde görmek ziyadesiyle mümkündür. Vatan topraklarını korumak ve savunmak için, en zor şartlar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmemiş olan şehitlerimiz; devletimizin varlığının, milletimizin birlik ve beraberliğinin manevi güvencesi olarak sonsuza kadar hatırlanacaktır. Unutulmamalıdır ki, Çanakkale ruhu gönüllerde yaşadıkça ve bunu sahiplenen vatansever şahsiyetler oldukça, geçmişte ve günümüzde başarılmaya çalışılan ayrılıkçı emelleriyle bölücülük kendine yaşam alanı bulamayacaktır. Bu vatanı korumanın bedelini kanla ve canla ödeyen bir millet, bundan sonrada aynı şuurla her türlü saldırıyı geri püskürtecek, terör faaliyetleri ile yapılmak istenen kirli oyunlar bozulacaktır. Şehitlerimizin aziz emanetini ebediyen koruyacak, bu emaneti çok daha yükseklere taşımak için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Şehitlerimiz ve onların kahramanlıklarından aldığımız ilhamla ülkemizi ve şehrimizi büyütmeye, güçlendirmeye, tarihine, kültürüne ve medeniyetine yarışır şekilde geleceğimizi inşa etmeye devam edeceğiz.

Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da ve bugün terörle mücadelede görevlerini ifa ederken şehadet şerbetini içen kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum." 
 

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

"Günahların affedildiği Berat Kandili’nin bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını niyaz ediyorum. Müslümanlar olarak bu geceyi, kendimizi ve niyetlerimizi gözden geçirme vesilesi kılmalıyız.

Bu gece, dünyanın barış ve esenlik yurdu olması, mazlum ve mustazaf halkların kurtuluşu için dua etmeliyiz. Rahmet ve bereket rüzgarlarının gönüllere dolduğu bu müstesna gecede yapacağımız duaların, sevgi ve kardeşliğimizi pekiştirmesini, kalplerimizden kini ve nefreti silmesini temenni ediyorum.

Ramazana bir an önce erişmeyi umut ederek, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyor, tüm dünyada barış ve huzurun hakim olmasını diliyorum.” 

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2022, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER