18 STK'dan Açıklama

Gümüşhane’de 18 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek son günlerde cemaat-hükümet arasında yaşananları değerlendiren bir basın açıklaması yaptı.

18 STK'dan Açıklama
Gümüşhane’de 18 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek son günlerde cemaat-hükümet arasında yaşananları değerlendiren bir basın açıklaması yaptı.

STK’lar adına açıklama yapan Gümüşhane İşadamları Derneği (GİAD) Başkanı Abdullah Yavuz, açıklama yapmadan önce AK Parti Gümüşhane il ve ilçe yöneticilerini ziyaret ederek Hizmet Hareketi’nin yıpratılmaya çalışıldığını ifade ettiklerini söyledi.

Dershanelerin kapatılması, fişleme iddiaları ve yolsuzluk operasyonlarının merkezinden saptırılarak, Hizmet Hareketi’ni yıpratmak ve zan altında bırakılmak istendiğini öne süren Yavuz, “Bu kurumlar, ülkemizde ve dünyada yaptığı faaliyetlerle, insani değerler etrafında mutabakat sağlama, toplumsal barışın tesisi, dünyanın her yerinde problem teşkil eden sefalet, cehalet, terör, haksızlık ile mücadele etmektedir. Bu eğitim kurumları, kendisine emanet edilen nesli bırakın uyuşturucu ve alkolü, sigara içmekten bile uzak durmayı öğretirken, toplumu ve gönüllülerini yaralayan ifadelerle yaftalanması oldukça üzüntü vericidir. Yüksek sesle meydanlarda söylenen bu sözler ve yapılan bu karalamalar, yıpratma, itibarsızlaştırma, ötekileştirme kampanyaları hizmete gönül veren her insanı incitmiştir.” dedi.

Bütün bu eğitim, kültür ve sivil toplum faaliyetlerinin başta Cumhurbaşkanı, Başbakanımız, Bakanlar ve Milletvekilleri tarafından teşvik ve takdir edildiğini hatırlatan Yavuz, “Hizmet hareketi dünyada 160’tan fazla ülkede binleri aşan kurum ve kuruluşlarıyla gayret ve emeğin içindedir. Bu hareketin kültürümüzü tanıtmak, dilimizi öğretmek, ülkemizi sevdirmek, işadamlarına öncülük etmek, insani yardım yapmak, evrensel değerlerle eğitim faaliyetleri yürütmek, Türkiye sevgisi taşıyan insan yetiştirmek gibi pek çok mefkuresi vardır. Ayrıca bu hareket, ülkemiz aleyhinde de hiçbir faaliyetin içinde olmamıştır.” diye konuştu.

Hizmet hareketiyle ilgili Başbakan Erdoğan’ın yanlış bilgilendirildiğini ve yönlendirildiğini düşündüklerini dile getiren Yavuz, “Sayın Başbakan Hizmet Hareketi’ni kastederek yaptığı yakıştırmalardan dolayı büyük bir hayal kırıklığı içerisindeyiz. Dünyaya mal olmuş toplumun büyük bir kesimi tarafından desteklenen hizmet hareketini, Bin yıllık devlet geleneği ile bağdaşmayan bir üslupla muhatap olmak son derece üzücüdür. Düne kadar din kardeşliği hukuku içerisinde yaşadığımız, görüştüğümüz AK Partilileri temsil eden Sayın Başbakan bizleri kastederek kırıcı yakıştırmalarda bulunmaları bizlerde onarılması güç büyük manevi yaralar açmaktadır. Birçok AK Partilinin çocuğu veya yakını hizmet okullarında ve dershanelerinde eğitim görürken ‘çocuklarınızı dershanelerden alın’ denilmesi, hizmet evlerinin ‘in’, hizmete gönül verenlerin ‘örgüt ve çete’ gibi gösterilmesi, ardından ‘Haşhaşi’lere benzetilmesi bizleri büyük bir hayal kırıklığı içine sokmuştur.” dedi.

Hukuk çerçevesinde kalmak şartıyla devlet bünyesinde paralel tabir edilen bir yapı/devlet varsa bütün delilleriyle hukuk çerçevesinde üzerine gidilmesi ve ortaya çıkarılması gerektiğinin altını çizen Yavuz, “Toplumsal barışta yöneticiler duyarlı olmalıdır. Hukuk askıya alınmamalıdır. Varsa yargının hatalarını yargıyla çözmek zorundayız. Ne olursa olsun bu ülkede hukukun üstünlüğü konusunda ittifak etmek zorundayız. Şimdiye kadar olduğu gibi ülkemiz ve milletimiz adına güzel ve iyi olan her projeyi ve adımı destekleyip, yapılan yanlışlarında karşısında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Basın açıklamasında yer alan dernekler şöyle:
  
1- Gümüşhane İşadamları Derneği
2- Gümüşhane Yakamoz Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
3- Gümüşhane Eğitimciler Derneği
4- Gümüşhane Sağlık Çalışanları ve Sağlık Hizmetleri Derneği
5- Gümüşhane Kültür Gönüllüleri Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği
6- Gümüşhane Teknik Elemanlar Derneği
7- Gümüşhane Genç Ümitler Derneği
8- Gümüşhane Üniversitesi Mezunlar Derneği
9- Kelkit Sanayici ve İşadamları Derneği
10- Kelkit Güllü Hatun Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
11- Şiran Sanayici ve İşadamları Derneği
12- Şiran Tomara Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği
13- Torul Harşit Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
14- Kürtün Özkürtün Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
15- Köseyi Sevenler İlim Kültür Sosyal Yard. ve Dayanışma Derneği
16- Bayburt-Gümüşhane Denge Hukuk Derneği
17- Gümüşhane Genç Akademi Derneği
18- Gümüşhane İmamhatip Ve İlahiyat Mezunları Derneği
Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2014, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER