19 Mayıs mesajları

Gümüşhane'de 19 Mayıs Atatürk'ü anma, gençlik ve spor bayramı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

19 Mayıs mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

"100 yıl önce bugün, ‘Sizin gibi gençlere malik oldukça, bu vatan ve milletin, şimdiye kadar elde etmeyi başardığı zaferlerin üstüne çok daha büyük zaferler koyabileceğine şüphe etmiyorum.’ diyerek gençliğe olan inancını ortaya koyan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadelenin temeli 19 Mayıs’ı Gençlik ve Spor Bayramı olarak gençlerimize armağan etmiştir.

Böylesine değerli bir övgü ve iltifata mazhar olan gençliğimizin,  ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma yolunda kendisine düşen sorumluluğun bilincinde olacağına ve Aziz Milletimizin kanını ve canını feda ederek inşa ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde ilelebet payidar kalmasının teminatı olacağına inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Kurtuluş Savaşımızın şehit ve gazilerini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

"19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen Aziz Milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımıdır. 100 yıl önce Samsun’da yakılan istiklal meşalesi; milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. 

İstiklal Savaşımızı zafere taşıyan ecdadımızdan bizlere miras kalan birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu; ülkemizi daha müreffeh kılmak için azimle çalışmamızı, geleceğe daha da umutla bakmamızı sağlamaktadır. Tarihi boyunca bütün badireleri atlatmayı başaran aziz milletimiz, bundan sonra da aynı ruh ve inançla hareket edecek; daha güzel yarınlara, daha büyük hedeflere kapı aralamaya devam edecektir.

Türk Milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladı olan bu önemli gün aynı zamanda Türk Gençliğine armağan edilmiş bir bayramdır. Gençler, toplumumuzun en sağlam yapı taşlarındandır. Büyük medeniyetimizin köklü davasını omuzlayan gençlerimiz; kalemleriyle, kitaplarıyla, inanç ve umutlarıyla temelleri atılmış olan 2023-2053-2071 Türkiye’sini inşa edecek ve nesiller boyu bu ideale sahip çıkacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyor; sevgili gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyoruz."
 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak imkansızlıklar içinde başlattığı milli mücadelenin, aziz milletin hiçbir şart ve durumda bağımsızlığından vazgeçmediğinin açık bir delili olduğunu kaydetti. 

Mesajında, Türk Milletinin birlik ve beraberliğinin tesisi için Atatürk’ün başlattığı bağımsızlık hareketi ve milli mücadele zaferinin 100. yıldönümünün kutladığını belirten Başkan Çimen, şu ifadelere yer verdi: “Bağımsızlık savaşının başladığı tarih olan 19 Mayıs 1919, Türk milletinin uyanışının sembolüdür. Samsun'da yakılan istiklal meşalesi, milletimiz için bağımsızlığın müjdecisi olmuş; birlik ve beraberlik içerisinde, azim, cesaret, kararlılık ve inançla verilen o eşsiz mücadele, Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanmıştır. Tarihi, mücadeleler ve zaferlerle dolu olan milletimiz kendisine topyekun savaş açıldığı bir ortamda, Atatürk'ün öncülüğünde yıllar süren büyük ve destansı bir kurtuluş mücadelesi sergileyerek elde ettiği muazzam zaferle istiklalini bütün dünyaya kabul ettirmiştir. 19 Mayıs’ın yıldönümünde, bağımsız ve özgür bir millet olarak geleceğe güvenle bakabilmek için, geçmişte verilen mücadelelerin önemini, genç kuşaklara en iyi şekilde anlatmalıyız. Bu günün, 'Gençlik ve Spor Bayramı' olarak da kutlanması ülkemizin geleceği olan gençlerimizle bütünleşmemiz ve onlarla aynı coşkuyu paylaşarak, geleceğe daha umutla bakmamızı da sağlamaktadır. Bu duygularla, milletçe gurur ve mutluluğunu yaşadığımız bu özel günde, vatan ve bayrak uğruna büyük fedakarlıklar göstererek bizlere bağımsız bir ülke bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Mübarek Ramazan ayını idrak ettiğimiz bu günlerde, tarihte emsali görülmemiş bir zaferle taçlandırdığımız bağımsızlık mücadelemizin 100’üncü yılını büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. İstiklal mücadelemizin sembolü 19 Mayıs 1919, milletimizin bağımsızlık mücadelesinde tüm yokluklara rağmen iman, azim ve heyecanla bir arada olduğu önemli ve tarihi bir gündür. 100 yıl önce milletimizin yazdığı kurtuluş destanı bizler için daima bir övünç kaynağı olmuştur. Bugün ülkemizin karşı karşıya olduğu zorlukları yine aynı iman, azim ve milli şuurla bertaraf edip atalarımızın yaptığı gibi destanlar yazabiliriz. Bu yolda bize düşen geleceğimizin mimarı olacak yeni nesilleri yetiştirirken, istiklal mücadelemize temel teşkil eden vatanseverlik, birlik ve beraberlik ruhunu onlara aşılamak ve onlara atalarımızın bize gösterdiği şekilde yol gösterici olmaktır.

Bu birlik ve beraberlik ruhunu her zaman yaşatmak dileğiyle 100’üncü yılında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; üniversitemizin sevgili gençlerinin ve tüm Gümüşhane halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.” 
 

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SEYDİ DOĞAN

“Ulusal Bayramlarımız, tarihe not düşülmüş, ülkemiz, insanımız, geleceğimiz için dönüm noktası olmuş çok önemli değerlerimizdir.19 Mayıs 1919 tarihi Türk milletinin tüm onur ve asaleti ile tarih sahnesinde yeni bir başlangıç yaptığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bağımsızlık mücadelesini başlattığı bu günlerden biridir.

Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanan Mustafa Kemal Atatürk; Samsun’dan başlayarak, bütün ülkeye yayılan bu kutlu mücadeleyi başlatmıştır. Büyük Önder Atatürk ve kahraman silah arkadaşları tarafından verilen milli mücadele sonucunda, büyük fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyetini, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize armağan etmiştir. Bu değerli armağanı yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere aktarmak gençlerimizin başlıca görevidir.

Sevgili Gençler;

Bu cennet vatan üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti´nin geleceği, bağımsızlık bilinci ile yetişen sizlere emanet edildi. Siz gençlerimizin bu yüce emanetin sorumluluğunun her zaman bilincinde olacağınıza inancımız sonsuzdur. Sizlerin en iyi şekilde yetişmeniz, çağın gerekleri doğrultusunda nitelikli bir eğitim almanız devlet ve millet olarak bizlerin en önemli amacıdır. Sizlerin kişisel ve sosyal gelişiminizi desteklemeye devam etmekteyiz. Milletimizin umudu, göz bebeği ve geleceğimizin teminatı olan siz gençlere güveniyoruz.

Kahraman ecdadımızın bin bir fedakârlıkla edindiği ve bizlere bıraktığı mukaddes mirasın asıl sahipleri sizlersiniz. Teslim aldığı bu mirası gururla taşıyacak olan gençlerimizin ve milletimizin; “19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı´nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.”
 

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“100 yıl önce 19 Mayıs günü başlatılan kutlu mücadele dünyada diğer toplumlara ve devletlere emsal olmuştur. 19 Mayıs 1919 Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan ve bu toprakları kendine yurt benimsemiş halkımızın iradesini ortaya koyarak düşman güçlerini bu ülkeden atmak için var gücüyle verdiği kutlu mücadelenin ilk günüdür. Bu kutlu mücadeleyi ilelebet devam ettirecek ülkemizin gençleri ve onların yetiştireceği yeni nesillerdir. 
Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te ülkemizi siz gençlere ve sizlerin üstün zekalarına emanet etmiştir. Siz gençlerimizin girişimci ruhu, üstün çalışma azimleri, vatan ve millet aşkı ile ülkemizin topraklarına göstermiş olduğu bağlılık,  bizim dünya medeniyet yarışındaki en büyük güvencemizdir. Biz Türk iş dünyası temsilcileri olarak gençlerimizin ülkemizi ve milletimizi daha da aydınlık yarınlara taşıyacağından asla şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle Milli Mücadelemizin 100 yıldönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi bir kez daha minnet,  şükran ve rahmetle anıyorum.” 

AK PARTİ İL BAŞKANI AV. CELALETTİN KÖSE

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda, ilk ve en anlamlı adımı oluşturan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak, Türk Milletinin sonsuza kadar bağımsızlığı için, kurtuluş meşalesini ateşlediği tarihin 100. Yıl dönümünü, "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" coşkusu içinde genelde milletimizin tüm bireyleriyle, özelde ise bütün gençlerimizle kenetlenerek kutluyoruz.

Bu günün, "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanması ülkemizin geleceği olan gençlerimizle bütünleşmemiz ve onlarla aynı coşkuyu paylaşarak, geleceğe daha umutla bakmamızı da sağlamaktadır.

Bilgi çağı olarak nitelendirilen çağımızda, ülke kalkınmasını sağlayacak olan gençlerimizin, modern çağın gereklerine uygun olarak yetiştirilmesi için, bugünün yetişkinlerine düşen görev ve sorumlulukların bilincindeyiz.

Gençlerimizin geleceğe emin adımlarla ve toplumsal faydalarımızı dikkate alarak, aynı zamanda Dünya bilim standartlarını yakalamış ailesine ve ülkesine yararlı bireyler olarak, yetişmeleri ve gençlerimizle birlikte ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşması en büyük arzumuzdur. Türk Milleti'nin tüm bireyleri, bu konuda gençlerimize güvenerek, geleceğe umutla bakmaktadır.

Bu düşüncelerle, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, bütün gençlerimizi ve tüm Gümüşhaneli hemşehrilerimi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.”
 

CHP İL BAŞKANI BEDRİ AĞAÇ

“Bugün 19 Mayıs 2019; 100 ncü yıl dönümünü onurla ve gururla kutladığımız Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı sayılan; Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Samsun'a çıkarak başlattığı ve tüm mazlum milletlere örnek olan kurtuluş mücadelemizin ilk adımının atıldığı ve ilk çoban ateşinin yakıldığı günün yıl dönümü.

Milli Mücadele’miz, sadece işgalcilere karşı değil, aynı zamanda; tahtından ve küçük iktidarından başka hiçbir şey düşünmeyen saltanat sahiplerine, halka sırtını dönmüş işbirlikçilere, hanedana yandaş olan teslimiyetçilere, yoksul Anadolu köylüsünü sömüren feodal ağalara karşı da verildi. 

Misakı Milli sınırlarında özgür bir ülke kurmak için İstanbul’dan yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk boynundaki idam fermanına rağmen; Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı sadece emperyalizmin maşası ayrılıkçılara karşı değil aynı zamanda; “bizleri medenileştirin” diyen İngiliz-Amerikan-Fransız hayranı mandacılara, gerici hilafet yanlılarına, Kuvayi İnzibatiyecilere ve “bu kadar işgal yetmez daha çok işgal” diyen sözüm ona saray aydınlarına, yani bir bakıma yetmez ama evetçilere karşı da verdi.

“Bütün ümidim gençliktedir”, “Türkiye Cumhuriyeti’nin gerçek sahibi gençlerdir” diyerek, istikbalimizi ve istiklalimizi koruma görevini gençlere veren Büyük Kurtarıcı, gençliğe olan güvenini her fırsatta ifade etmiştir. Çünkü gençlik devrimcidir. Göreve katılmak için, içinde bulunduğu durumun elverişli olup olmadığına bakmaz. Kişisel ikbal peşinde koşmaz. Değişimin ve dönüşümün öncüsüdür.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatması için emanet ettiği gençler; Çanakkale’de ölüme koşan 15’lik kınalı kuzulardır. Vatan savunmasında can verip mezun veremeyen tıbbiyelilerdir. “Ya istiklal ya ölüm” diyerek Sakarya Meydan Savaşı’nı subay savaşı olarak tarihe geçiren harbiyelilerdir. Tam bağımsız Türkiye için 6. Filo’yu denize dökenlerdir. Ülkemizi geleceğe taşıyacak akılcı, sorgulayan, dünyayla rekabet edebilecek, aydınlanma devrimlerine yürekten bağlı yurtsever gençlerdir. Bugün görüyoruz ki; bu büyük mücadelenin ve kutsal zaferimizin baş mimarı, öncü kadroları ve gençliğin dinamizmi ve sorumluluğu unutturulmak, itibarsızlaştırılmak, gözlerden kaçırılmak ve önemsizleştirimek isteniyor. 

Adeta cumhuriyet ve onun kazanımlarından intikam almak ister gibi; oturdukları koltukları; bu şanlı zafere ve bu zaferden hemen sonra kurulan Türkiye Cumhuriyetine borçlu olanlardaki bu en hafif ifade ile art niyet ve vefasızlık; bu ülkenin gerçek yurtsever insanları ve özellikle gençleri arasında büyük bir üzüntü ve öfkeye sebep olmaktadır.

Bugün; derin ve büyük bir ekonomik kriz ile sarsılan ve karanlık günlerden geçen Türkiye'nin tek kurtuluş umudu; adaletsizleğe ve zülme karşı hak, hukuk ve adalet arayışı ile ayağa kalkıp, arasındaki suni ayrımcılıkları reddederek “Atatürk'ümüzün çizdiği çağdaş ve aydınlanmacı yolda; özgürlük, eşitlik, demokrasi, cumhuriyet ve adalet” ortak paydasında buluşan ve birleşen kitlelerin inancı, cesareti ve kararlılığıdır. 

En büyük güvencemiz tüm ilerici hareketlerde olduğu gibi değişime ve dönüşüme öncülük eden gençler olacak. Halkın kayıtsız şartsız egemenliği için en çok onlar çalışacak, laik, sosyal, hukuk devletine onlar sahip çıkacak, sandıkları gençler bekleyecek, içerde demokrasiyi koruyarak uluslararası saygınlığımızı onlar sürdürecek, değişimin öncüsü ve geleceğimizin kurtarıcısı yine onlar olacak. Gençler halkımıza; biz de gençlere güveneceğiz.

Atatürk'ün “umutsuz durum yoktur, umutsuz insanlar vardır, ben hiç bir zaman umudumu yitirmedim” sözlerini hatırlatıyorum. Bu kararlılık ve umutla ifade etmek istiyorum ki; ne olursa olsun; ülkemizde; hukukun üstünlüğünü esas alan, güçler ayrımı çerçevesinde parlamenter, özgürlükçü ve tam bağımsızlıkçı demokrasiyi; mutlaka tüm kurum ve kuralları ile yeniden tesis edeceğiz. 23 Haziran İstanbul seçimlerinin bu yolda çok önemli bir aşama olduğunun bilincindeyiz.

Bu bilinçle ve barışın ve adaletin egemen olduğu bir Türkiye ve Dünya özlemi ile; 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayramımızın 100’ncü yıl dönümünü kutluyor, bizlere; özgür ve bağımsız insan olmanın erdemini, şerefini, onurunu bahşeden başta ezeli ve ebedi Başkomutanımız Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyor, onları rahmetle ve minnetle anıyorum.”
 

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“19 Mayıs 1919'da Samsun'da atılan adım, öyle bir kahramanlık destanıdır ki, mazlum milletlere umut, zalimlere ise korku olmuştur. 19 Mayıs 1919'da atılan adım milletin iradesidir. Demokrasi ve bağımsızlığın simgesidir. Türk Milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde yegane söz sahibi olmasının miladı olan 19 Mayıs yenilmiş, zedelenmiş, yorgun ve fakir düşmüş bir milletin, vatanını sahiplenmesi ve istikbalini yeniden inşa etmesidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da yaktığı özgürlük meşalesi milletimizin sarsılmaz azmi ve kararlılığıyla yedi düvele emsal olan, sonucunda zaferle taçlandırdığımız Milli Mücadelemizdir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir’ söyleminden yola çıkarak inanıyoruz ki, 19 Mayıs'ın milli ruhuyla çağdaş, demokratik, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Cumhuriyet’in yılmaz bekçileri olan Türk Gençliği’nin üstün gayret ve çalışmaları sayesinde güçlü bir ülke olarak ilelebet yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere değerli Milletimizin ve Gümüşhane halkının 19 Mayıs Atatürk'ü Anma,Gençlik ve Spor bayramını kutluyorum.”
 

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2019, 23:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER