19 Mayıs mesajları

Gümüşhane'de 19 Mayıs Atatürk'ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

19 Mayıs mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“101 yıl önce bugün, “ Sizin gibi gençlere malik oldukça, bu vatan ve milletin, şimdiye kadar elde etmeyi başardığı zaferlerin üstüne çok daha büyük zaferler koyabileceğine şüphe etmiyorum.” diyerek gençliğe olan inancını ortaya koyan Cumhuriyetimizin banisi Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadelenin temeli 19 Mayıs’ı Gençlik ve Spor Bayramı olarak gençlerimize armağan etmiştir.
Böylesine değerli bir övgü ve iltifata mazhar olan gençliğimizin,  ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma yolunda kendisine düşen sorumluluğun bilincinde olacağına ve Aziz Milletimizin kanını ve canını feda ederek inşa ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde ilelebet payidar kalmasının teminatı olacağına inancım tamdır.
Bu duygu ve düşüncelerle; Aziz Şehitlerimizi, Merhum Gazilerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Milli Mücadele Kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor, başta gençlerimiz olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen Aziz Milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımıdır. 101 yıl önce Samsun’da yakılan istiklal meşalesi; bugün de yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. 

İstiklal Savaşımızı zafere taşıyan ecdadımızdan bizlere miras kalan birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu; ülkemizi daha müreffeh kılmak için azimle çalışmamızı, geleceğe daha da umutla bakmamızı sağlamaktadır. Semalarında ezanların yankılandığı, ufuklarında al bayrağın dalgalandığı bağımsız ve güçlü bir ülke olarak emin adımlarla cumhuriyetimizin 100. yılına doğru ilerliyoruz.

Türk Milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladı olan 19 Mayıs aynı zamanda Türk Gençliğine armağan edilmiş bir bayramdır. İstiklal şuuruyla yetişen, tarihlerine sahip çıkan, milli değerlerine bağlı ve donanımlı olan gençlerimiz; ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımada temel unsur konumundadırlar. Büyük medeniyetimizin köklü davasını omuzlayan gençlerimiz; kalemleriyle, kitaplarıyla, inanç ve umutlarıyla temelleri atılmış olan 2023-2053-2071 Türkiye’sini inşa edecek ve nesiller boyu bu ideale sahip çıkacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyor; sevgili gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyoruz.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

“19 Mayıs 1919 Türk istiklal mücadelesinin temellerinin atıldığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı gündür. Türk milletinin kendisini yok etmek isteyen düşmanlarına karşı bir yumruk gibi birleşerek kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı önemli adımların atıldığı, Milli Mücadele’nin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğine Bayram olarak armağan edilmiştir. Bir millet, gençlerini iyi yetiştirebildiği ve onlara, kendilerini ispat edecek imkânlar sunabildiği sürece ilerleyebilir. Çünkü bugün bizlerin bulunduğu konumlara yarın gençlerimiz geleceklerdir. İşte bu nedenle gençlerimize yaptığımız her hizmet, aslında ülkemiz geleceğine yapılmış birer yatırım olarak değerlendirilmelidir. Atatürk Samsun’da, Türk milletinin bağımsızlığı, vatanının bölünmezliğini yine milletin kendi azim ve kararının kurtaracağını belirterek, kurtuluş mücadelesini başlatmıştır. Dünya çapında, Türkiye’nin önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Türk Milletini yarınlar da başarıyla söz ettirecek en büyük varlığımız olan gençlerimiz, aydınlık yarınlarımızın teminatıdır. Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizin 19 Mayıs ruhunu anlamalarına, özümsemelerine ve bu ruha sahip çıkmalarına büyük önem veriyoruz. Gönlümüzden geçen 19 Mayıs’ta gençlerimizle birlikte 19 Mayıs etkinliklerini gerçekleştirmekti. Gençlerimizin sağlıkları bizim için önemli olduğundan koronavirüs önlemleri altında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını evlerimizde kalarak kutlayacağız.

Gençlerimizin 19 Mayıs'ın içerdiği derin mananın idraki içinde, ecdadımızın emaneti olan bu vatanı daima koruyacaklarına, bizi biz yapan ilke ve değerlere sonuna kadar sahip çıkacaklarına inanıyorum. İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize armağan edilmesi, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi de son derece anlamlıdır. Türkiye Cumhuriyeti istiklal şuuruyla yetişen gençlere emanet edilmiştir. Gençlerimizin gözündeki ışıkta, her geçen gün güçlenen aydınlık Türkiye’nin geleceğini görüyor, gençlerimize güveniyoruz. Unutmamalıyız ki ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte de var olabilecektir.

Kahraman Mehmetçiğin en büyük zaferi olan bu mücadele sonunda bugün üzerinde yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla anıyor, bu günümüzün ve geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Mübarek Ramazan ayını idrak ettiğimiz bu günlerde, tarihte emsali görülmemiş bir zaferle taçlandırdığımız bağımsızlık mücadelemizin 101’inci yıldönümü olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını yaşamanın haklı gururu içerisindeyiz. Yeni Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilk adımı olan 19 Mayıs 1919 tarihi, düşman işgaline karşı Anadolu’nun her köşesinde yükselen bağımsızlık ruhunun ateşlendiği bir dönüm noktasıdır. Samsun’dan başlayarak tüm Anadolu’ya yayılan bu bağımsızlık ateşinin üzerinden 101 yıl geçmesine rağmen, Bayramımızı halen ilk günkü gibi büyük bir coşku, mutluluk ve kararlılıkla kutluyoruz. Milletimizin yazdığı kurtuluş destanı, bizler için daima bir gurur ve övünç kaynağı olacaktır. Bu kutlu günü gençlerimize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onlara olan güven ve inancını dile getirmiştir. Yüce milletimiz ulusal ve uluslararası camiada bağımsızlık, özgürlük ve ilerlemeyi ilke edinerek, gençleriyle birlikte daima yürümeye devam edecektir. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, milli mücadele şuuru ve azmini taşıyan bir ruhla kendilerine emanet edilen bu vatanı ilelebet koruyacaklardır. İnanıyoruz ki gençlerimiz akıl ve bilimin yolunda Türkiye Cumhuriyeti’ni daha da yükseltecek ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşıyacaklardır. İlerleme ve kalkınma yolunda gençlerimize düşen bu önemli görevde Gümüşhane Üniversitesi olarak onların her zaman en büyük destekçisi ve yol göstericileri olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle birlikte başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlık mücadelesine kanları ve canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.”

İL EMNİYET MÜDÜRÜ ÖMER FARUK KARATAŞ

Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği     19 Mayıs 1919 tarihi düşmanlarca işgal edilen vatan toprağını kurtaracak mücadelenin başladığı bir gündür. Samsun’da yakılan kurtuluş meşalesinin tüm Anadolu’ya dalga dalga yayılarak bağımsızlık umutlarının yeşerdiği bu anlamlı günü Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Gençliğine armağan ederek geleceğimizin teminatı olan gençlerimize her konuda güvendiğini göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle bu cennet vatanımızı bizlere emanet bırakan başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyor; gençlerimizin ve aziz milletimizin “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını” kutluyorum.”

TORUL BELEDİYE BAŞKANI EVREN EVRİM ÖZDEMİR

“19 Mayıs 1919, kurtuluş mücadelesinin başlangıcı ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ne giden sürecin ilk adımıdır. Zor şartlar altında kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleriyle pekiştirilmiş ve Türk gençliğine armağan edilmiştir. Türk milleti olarak bu emanete sahip çıkmak hepimizin en büyük görevidir.

‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyen ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk 101 yıl önce kurtuluş mücadelesinin meşalesini yakmış ve nesilden nesile günümüze kadar gelmiştir. Bizlere düşen görev; gençlerimize fırsat eşitliği sağlamak, gelecek kaygısı yaşamadıkları, özgür bireyler olarak özgüven içinde yetiştikleri bir düzen inşa etmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor; bırakmış oldukları mirasa sıkı sıkıya bağlı olduğumuzu bir kez daha vurgulayarak tüm gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramını kutluyorum.”
 

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“19 Mayıs günü başlatılan kutlu mücadele dünyadaki diğer toplumlara örnek oldu. 

19 Mayıs 1919 günü Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yakılan bu ateşin tüm Anadolu’yu sararak ülkemizi işgal etme amacında olan düşman güçlerini yakarak yok etmeye başladığı kurtuluş mücadelesinin ilk günüdür. Bu kutlu mücadeleyi ilelebet devam ettirecek ise ülkemizin gençleri ve onların yetiştireceği yeni nesillerdir. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘te ülkemizi siz gençlere ve sizlerin üstün zekalarına emanet etmiştir. Siz gençlerimizin girişimci ruhu, üstün çalışma azimleri, vatan ve millet aşkı ile ülkemizin topraklarına göstermiş olduğu bağlılık, bizim dünya medeniyet yarışındaki en büyük güvencemizdir. Biz Türk iş dünyası temsilcileri olarak gençlerimizin ülkemizi ve milletimizi daha da aydınlık yarınlara taşıyacağından asla şüphemiz yoktur. 

Bu duygu ve düşüncelerle Milli Mücadelemizin 101. yıldönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.”

AK PARTİ İL BAŞKANI AV. CELALETTİN KÖSE

“Millî Mücadele meşalesinin yakılışının 101. yılında ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı hep birlikte yaşamanın mutluluğu, gururu ve heyecanı içerisindeyiz. 

19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen Türk milletinin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 19 Mayıs 1919’da Samsun’da tutuşturulan istiklâl meşalesi Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek elden ele, dilden dile tüm vatan sathına yayılmıştır. yok edilmek istenen aziz milletimizin, büyük kahramanlıklar göstererek zafere ulaştırdığı İstiklâl Savaşı’nın, milletimiz ve dünya tarihi açısından en önemli sonucu, bağımsızlığımızın sağlanması ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması olmuştur.

Cumhuriyetimiz, geride kalan yıllar içerisinde hep büyümüş ve ilerlemiş, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma ülküsüne sıkı sıkıya bağlı kalmıştır. Aynı hedef ve idealler için bugün de millet olarak durup dinlenmeden çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş, aziz milletimizin kurtuluş müjdesi olan 19 Mayıs; milletimiz için iftihar kaynağı, gençlerimiz için ise bir ibret vesilesidir. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ın, ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak kutlanması bu açıdan son derece anlamlıdır. Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizin 19 Mayıs’ı anlamaları, özümsemeleri ve bağımsızlık ruhuna sıkı sıkıya bağlı kalmaları bu anlamı daha da pekiştirecektir. Hiç kuşkusuz ki milletimizin geleceği olan gençlerimiz, içinde taşıdıkları sevgi ve heyecanla ülkemizin kalkınmasına katkı verecek en önemli hazinelerimizdir. Gençlerimizin, aziz vatanımızın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde; tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu ve müreffeh geleceğe ulaştıracaklarına yürekten inanıyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle başta  Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı rahmetle yâd ediyor; tüm gençlerimizin ve milletimizin ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Gümüşhaneli hemşehrilerime  sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
 

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ


“19 Mayıs 1919 dönemin sömürgeci güçleri tarafından dayatılan bir geleceği reddederek, milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanan Atatürk’ün cumhuriyetle sonuçlanacak bağımsızlık mücadelesine başladığı gündür. 

Milletin hürriyeti ve vatanın kurtuluşu için başlayan bu yolculuk, sönmek üzere olan umutları canlandırdı ve herkesin bir ülkü etrafında toplanmasına varan sürece hız ve anlam kazandırdı. Bu yönüyle 19 Mayıs ruhu, zedelenen, aşağılanan milli onurun dirilişi, teslimiyetçi, tavizkar yönetimlere karşı milli devletin doğuşu, çağın stratejik dengelerini ve zafiyetini gözeten akıl, sağduyu ve vizyonun adıdır. Toplumsal çatışmalar, fikir ayrılıkları, ümitsizlikler, kırgınlıklar, kaygı ve çekingenlikleri ortadan kaldıran uzlaştırıcı bu silkiniş ve yükseliş Türk milletine unutulmuş milli değerlerini yeniden hatırlatmış ve kazandırmıştır. 

19 Mayıs ruh ve şuurunun gençliğe kazandırılması, milli gelecek açısından hayati derecede önemlidir. Cumhuriyetimizi emanet ettiğimiz gençliğin bizden daha iyi ve daha sorumlu yetişmesi, hepimiz için vazgeçilmez milli görev, aynı zamanda vatan borcudur. Vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna kurtuluş mücadelesinin başladığı bu çok anlamlı günün yıl dönümünde, büyük Türk milletinin ve geleceğimizin teminatı gençlerimizin bayramını kutluyorum. Bu eserin mimarı Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kurucu kahramanları ve aziz şehitlerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum."

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2020, 20:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER