19 Mayıs Mesajları

Gümüşhane'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için yayımlanan mesajlar

19 Mayıs Mesajları
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın

“19 Mayıs Sabahı büyük vatanımıza güneş ayrı bir güzellikte doğmuştur. Doğu’dan aydınlanan ülkemiz batı ile kuzey-güney ile el ele tutuşmuş halay çekmek için adeta birbirine kenetlenmiştir.

19 Mayıs ruhu öylesine büyük bir inanmışlığın destanıdır ki Dünya tarihinde eşine zor rastlanır bir kahramanlık timsalidir. Cephelerde Mehmetçiğin Allah sedası, vatanının her köşesinde milyonlarca inanmış vatan, millet sevdalısı, Samsun’da yanan bağımsızlık meşalesini harlamıştır.

Yüce Türk milletine inanmış Atatürk ile ülkenin kaderi Karadeniz’de kesişmiştir. İnanmışlık perçinlenmiş, hür, müreffeh ve mesut, çağdaş, demokratik bir ülke özlemi tüm zor şartların üstesinden gelebilecek kudreti yaratmıştır.

Bağımsızlık ateşini Karadeniz’de yakan Atatürk Anadolu’nun heyecanına, aşkına, vatanseverliğine, bağımsızlık isteğine ses vermiş ve ülkenin kalkınmasının Anadolu coğrafyasından geçeceği bilinci ile düşüncelerini harekete geçirmiştir.

Bugün’de 1919 ruhu ile aynı heyecanı, aşkı ve millete hizmet sevdasını yüreğimizde yaşamaktayız.

O gün olduğu gibi bugün de Gençlerden ülkemizin beklentileri yüksektir, geleceğimiz olan gençlerimizin iyi yetişmesi, eğitim ve öğretim seviyelerinin yükselmesi, sportif ve sosyal alanlarda aktif olmaları için özellikle son yıllarda üretilen politikalar takdire sayandır.

Memleketimiz Gümüşhane’de de her daim ifade ettiğimiz gibi gençlerimizin eğitimine, sağlığına, sportif aktivitelerine önem veriyor, Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize bu milleti daha huzurlu ve refah olarak teslim etmek için gece gündüz durmadan çalışıyoruz. Yürütülen çalışmalar neticesinde ilimizin hem eğitimde yakaladığı başarı ivmesi hem de sportif anlamda kazandığı birbirinden anlamlı başarılar bizlerinde göğsünü kabartmaktadır.

Bu duygular ile bu şanlı yolda emek veren, ter döken, kan veren, can veren, başta  M. Kemal ATATÜRK olmak üzere  silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmet; gazilerimizi gönül borcu ile anıyor, muasır medeniyet hedefine yürüyen her yaştaki Türk gencinin . Vatanına, milletine, örf, adet ve geleneklerine bağlı Gümüşhane gençliği başta olmak üzere tüm gençlerimizin 19  Mayıs Atatürk’ü Anma Spor ve Gençlik Bayramını” en derin kalbi duygularımla kutluyorum. Saygılarımla.” 

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün
"19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı hepimize kutlu olsun! 

Bu milli bayramımızda şanlı tarihimizle ve ecdadımızın başarılarıyla bir kez daha kıvanç duyuyoruz. Bir büyük geleceğe doğru yürürken, umut doluyuz. 

Tarihimizdeki önemli yıldönümleri, bizlere nereden gelip nereye gittiğimizi, atalarımızın miras bıraktığı bu ülkeyi nerelere taşımamız gerektiğini düşünmemizi’ de sağlıyor.

1919 Türk Milletinin yeniden doğuşunun günüdür. Samsun'da düşmana karşı açılan bayrak, yeni ve dinamik bir sürecin temellerini atmıştır. Türk milleti kaderini hep kendi elleriyle yazmıştır. Tüm dünyaya örnek olan milli mücadele de, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması da esasen milletimizin bu vasfını en iyi şekilde ortaya koymaktadır.
Türk gençliği, aydınlık yarınların teminatıdır. Bu nedenle en önemli görevimiz gençlerimize destek olmak, onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamaktır. Gümüşhane’de ki gençlerin eğitim, kültür, sanat ve spor ihtiyaçlarına yönelik elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gümüşhane’de yaşayan gençlerin daha iyi koşullarda eğitim görmesi, kültürle sanatla iç içe olması ve sporu hayatlarının bir parçası haline getirmeleri için her türlü desteğe hazırız.

Birlik ve beraberliğimizin değerini hiçbir zaman unutmayalım. Bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh geleceğe olan güvenimiz, bizi birbirimize daha çok kenetliyor.

Bu konuda en büyük enerji kaynağımız ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, içlerinde taşıdıkları sevgi ve heyecanla ülkemizin kalkınmasına katkı verecek en değerli varlıklarımızdır. Onların gözlerindeki ışıltı, bizler için en büyük heyecan kaynağıdır

Bugün Türkiye, gelişen demokrasisiyle, insan hak ve özgürlükleri alanında yaptığı reformlarla, istikrar içinde büyüyen ekonomisiyle, sorunlar karşısında üstlendiği aktif ve yapıcı rol ile dikkatleri çeken, uluslararası alanda ağırlığı ve etkisi giderek artan bir ülke konumundadır. 

Türkiye'nin bu konuma yükselmesinde en önemli faktörlerden biri de köklü tarihinden süzülerek bugünlere gelen değerleridir.Dünya dengelerinin süratle değiştiği günümüzde artık hızlı hareket etmek bir zorunluluk haline gelmiştir. Gelişme yönünü ve hızını tahmin edemeyen toplumlar gerilerde kalmaktadır. Türkiye, istikrarlı hükümet yapısıyla gençlere destek veren Başbakanımiz Recep Tayyip ERDOGAN'la tüm kurumları ve sağlam bir gelecek vizyonuyla yoluna devam etmektedir.Bu yolda ülkemizin yolu açık başi dik yarınları umutlu gençleriyle daha nice 19 Mayısları çoşkuyla kutlayacagız bu duygu düşüncelerle Ülkemizin ve Gümüşhane li gençlerimizin bayramını birkez daha kutluyor sizlere selam ve sevgilerimi yolluyorum."

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı

“Büyük zorluklar ve sıkıntılar içerisinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak ve bizden sonraki nesillere teslim etmenin en büyük görevimiz olduğunun bilincindeyiz. Tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu nesilden nesle aktarmayı başaran milletler, tarihin sonuna kadar yaşamayı başaran milletleri olmuşlardır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk gençliğine olan güveni kurduğu cumhuriyeti gençlere emanet ederek göstermiş; gençliğin, milletlerin gücü olduğunu vurgulamıştır. Bu sebepledir ki 19 Mayıs 1919, Milli Kurtuluş Mücadelesinin ilk kıvılcımı olan Anadolu’ya çıkış gününü çok inandığı ve güvendiği Türk gençliğine Bayram olarak armağan etmiştir. Gençlerimizin de, yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek ve karşılarına çıkabilecek her sorunun üstesinden gelebilecek ölçüde nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeleri şarttır. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, mukaddes vatan toprağının kurtuluşu yolunda gerçekleştirilen mücadelenin kıvılcımının çakıldığı bu anlamlı günün yıl dönümünde, Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehitlerimizi, gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyor, tüm Türk Milleti’nin, hemşehrilerimin ve gençlerimizin bayramını kutluyorum."

Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün

"Türkiye’nin en büyük varlığı  ve potansiyeli gençlerdir.

19 Mayıs 1919 Türk Milletinin yeniden doğuşunun günüdür. Samsun’da düşmana karşı açılan bayrak, yeni ve dinamik bir sürecin temellerini atmıştır. Türk milleti kaderini hep kendi elleriyle yazmıştır. Tüm dünyaya örnek olan milli mücadele de, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması da esasen milletimizin bu vasfını en iyi şekilde ortaya koymaktadır.

Gençler  ülkenin kalkınma dinamikleri arasındaki en önemli güçtür. Türk gençliği, aydınlık yarınların teminatıdır. Bu nedenle en önemli görevimiz gençlerimize destek olmak, onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamaktır. Biz Köse’deki gençlerin eğitim, kültür, sanat ve spor ihtiyaçlarına yönelik elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Köse’de yaşayan gençlerin daha iyi koşullarda eğitim görmesi, kültürle sanatla iç içe olması ve sporu hayatlarının bir parçası haline getirmeleri için her türlü desteğe hazırız. 
Bu duygu ve düşüncelerle, gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum” 
Köse-Salyazı Belediye Başkanı Mühür Uçar

"Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 'da Samsundan başlattığı kurtuluş mücadelesi, Türk milletinin azim ve kararlığıyla da birleşerek giriştiği milli mücadele kazanılmıştır. Gençlerimiz bu ülkenin sadece zenginliği değil, aynı zamanda geleceği, dinamizmi ve geleceğe olan güvenidir. Bu ülke gençlerin ellerinde daha da büyüyüp gelişecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Atatürk'ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlar, sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir gelecek dilerim." 
Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2012, 16:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER