2 ay sürecek tiyatro festivali başladı

Gümüşhane’de 2 ay boyunca 5’i çocuk toplam 16 oyunun sahneleneceği açık hava tiyatro festivalin ilk gününde usta oyuncu Rasim Öztekin’in kızının da rol aldığı "Seni unutmak istemedim ki" adlı tiyatro oyunu vatandaşların yoğun katılımıyla sahnelendi.

2 ay sürecek tiyatro festivali başladı

Gümüşhane Belediyesi tarafından kentte ilk defa düzenlenen 2 ay boyunca her Çarşamba seyirciyle buluşacak olan Açık Hava Tiyatro Festivali başladı. Gündüz sokak gösterilerinin yapıldığı festivalin ilk gününde akşam ise ‘Seni unutmak istemdim ki’ adlı oyun sahnelendi.

Festivalin açılışı Zafer Meydanı ve Atatürk Caddesinde Pat Atölye ekibi tarafından düzenlenen sokak oyunları gösterisiyle başladı. 

Çocukların yoğun ilgi gösterdiği gösterilerin ardından akşam saatlerinde Sema Doğan Yaşam Alanı'nda bulunan açık hava tiyatrosunda usta oyuncular Kayra Şenocak, Pelin Öztekin, Dost Elver ve Ferdi Akarnur'un oynadığı “Seni unutmak istemedim ki” adlı oyun sahnelendi.

Geçtiğimiz aylarda vefat eden Türk tiyatrosunun usta ismi Rasim Öztekin’in kızı Pelin Öztekin’in de sahne aldığı oyun 11 yıllık evliliklerini kurtarma çabasında olan bir çiftin psikodramasını konu aldı.

Kentte aylar sonra düzenlenen sanatsal ve kültürel etkinlikte açık hava tiyatrosunu dolduran vatandaşlara seslenen Belediye Başkanı Ercan Çimen, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek tiyatro ekibine plaket takdim etti.

Yaptığı konuşmada festivalin 25 Ağustos tarihine kadar devam edeceğini ve her Çarşamba akşamı burada olacaklarını ifade eden Başkan Çimen, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Toplam 16 sahne olacak ve bunların 5 tanesi çocuklarımız için. 11 Mart 2020’den bugüne evlerdeydik. Hepinizden Allah razı olsun, sizlere teşekkür ediyorum. Gümüşhane’de yol, kaldırım yapmak kolay. Önemli olan bu tür etkinliklere mihmandarlık yapmak. Bu tür etkinliklerimiz hızlı bir şekilde devam edecek. Burayı dolduran tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.

Karadeniz Tiyatro Kooperatifi yönetim kurulu kurucu başkanı Cem Kaynar ise Covid-19 sürecinden bütün mesleklerin etkilendiğini fakat sanat ve sanatçıların ayrı etkilendiğini belirterek, “Türkiye’deki Belediyelerin yüzde 5 ile 10’u arasında sanat kurumlarına destek veriyor. Bunlardan birisi de Gümüşhane Belediyesi. Bu şehirde böyle bir festival düzenlediği için kendilerine teşekkür ediyoruz. Bizim bölgemizde bu sanat festivalleri devam edecek. Bu festival 2 ay sürecek ve her hafta burada oyunlar olacak” diye konuştu.

Festival kapsamında 25 Ağustos'a kadar her çarşamba günü saat 19.30'da Sema Doğan Yaşam Alanı açık hava tiyatrosunda aşağıdaki oyunlar sahnelenecek:

23 Haziran tarihinde "Kamuran'ın Melekleri"
30 Haziran tarihinde "Aldatan oyun"
7 Temmuz tarihinde "Bir kadın uyanıyor"
14 Temmuz tarihinde "Darbeli çocuklar"
28 Temmuz tarihinde "Kahvede şenlik var"
4 Ağustos tarihinde "Boş tuval"
11 Ağustos tarihinde Uygur kardeşler "Hey gidi günler"
18 Ağustos tarihinde "Kadınlar, filler ve saireler"
25 Ağustos tarihinde "Aşkın anatomisi"

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2021, 08:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER