Ara
Gümüşhane
Parçalı bulutlu
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8264 %0.19
50,2307 %0.03
5.943,96 % -0,19

20 bine 136 kaldı

Gümüşhane Üniversitesi’ne ek yerleştirme sonuçlarına göre 623 yeni öğrenci daha kaydoldu. Son rakamlarla Üniversite’nin öğrenci mevcudu 19 bin 864’e yükseldi.

620
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhane Üniversitesi’ne ek yerleştirme sonuçlarına göre 623 yeni öğrenci daha kaydoldu. Son rakamlarla Üniversite’nin öğrenci mevcudu 19 bin 864’e yükseldi.

Geçtiğimiz aylarda açıklanan 2020 YKS Yerleştirme Sonuçlarında rekor düzeyde doluluk oranına ulaşan Gümüşhane Üniversitesi, ek kontenjanlara yapılan tercihlerle birlikte bu oranını daha da arttırdı.

Gümüşhane Üniversitesini tercih eden öğrenci sayısının geçen yıla oranla yüzde 6 artış gösterdiği 2020 YKS yerleştirmelerinde açılan ek kontenjanlara toplam 623 yeni öğrenci yerleşerek bu oranı daha da artırdı. 

Açıklanan rakamlara göre lisans bölümlerine 120, ön lisans bölümlerine 255 olmak üzere toplamda 375 yeni öğrenci Gümüşhane Üniversitesi ailesine katılırken, Enstitülerde ise açılan ek kontenjanlarda Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne Yüksek Lisans programına 193, Doktora programına da 5 öğrenci, Fen Bilimleri Enstitüsünde ise Yüksek Lisans programına 44 ve Doktora programına da 6 öğrenci yerleşti. 

Son güncel rakamlara göre lisans 10 bin 803, ön Lisans 7 bin 633, yüksek lisans bin 299 ve doktora programında ise 129 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü Gümüşhane Üniversitesinde geçen yıl 18 bin 583 olan öğrenci sayısı bu yıl açılan yeni bölüm ve programlara yapılan yerleştirmelerle birlikte güz dönemi mezunlarından sonra bin 281 öğrenci aratarak 19 bin 864 öğrenciye ulaştı. 

2018 yılında 17 bin 98 öğrencinin bulunduğu Gümüşhane Üniversitesinde ek kontenjanlarla birlikte 623 yeni öğrencinin Gümüşhane Üniversitesi ailesine katıldığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “2020 YKS Yerleştirme sonuçlarına göre 21.000’i bulan öğrenci mevcudumuz, Güz dönemi mezunları ile yaklaşık 20.000 civarındadır. Öğrenci sayımızın artış göstermesi bizleri onurlandırmakla birlikte bizlere büyük sorumluluklar da yüklemektedir. Bu nedenle öğrencilerimizin rahat, huzurlu ve çağdaş mekanlarda kaliteli bir eğitim alabilmeleri için bütün ekibimizle birlikte sürekli bir çalışma halindeyiz. COVİD-19 salgını dolayısıyla üniversitemiz 2020-2021 eğitim-öğretim güz dönemi eğitimine alınan kararla birlikte 5 Ekim 2020 tarihi itibariyle online (çevrimiçi) olarak başladı. Bahar döneminde ise salgının seyrine göre Sağlık Bilim Kurulu ile Yüksek Öğretim Kurulu’nun görüş ve önerileri dikkate alınarak eğitimin yüz yüze yapılıp yapılmamasına karar vereceğiz. Çünkü bizler de öğrencilerimizi ve onlarla birlikte yüz yüze eğitim yapmayı çok özledik. Üniversitemiz genç ve kısa bir geçmişe sahip olmasına rağmen özellikle şu son 4 yılda fiziki ve akademik yapılanma bakımından önemli mesafeler aldı. Birçok projeyi başarılı bir şekilde tamamladık. Yeni projelerimiz de hızla devam etmektedir. 2020-2021 eğitim-öğretim yılı içerisinde alt yapısı bakımından çağdaş üniversite normlarına sahip bir üniversite olarak akademisyenlerimiz ve idari personelimizle birlikte çalışmalarımıza aynı gayretle devam edeceğimize inanıyorum. Çünkü kısa sürede başardığımız bu değerler bizleri gelecek için daha da umutlandırmaktadır. Bu sözlerden hareketle ek yerleştirmelerle üniversitemizi tercih eden öğrencilerimize aramıza, hoş geldiniz diyor, yeni eğitim-öğretim yılının kendilerine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” 
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *