3 kadın çiftçiye ödül

Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programının Bölgesel Proje Pazarı ve Sertifika Töreninde Gümüşhane'den 3 kadın çiftçi ödül aldı. Kelkit'in İncisi Kuşburnu, Allı Morlu Bahçeler ve Mutlu Fasulyelerim projeleri Türkiye finalinde yarışacak.

3 kadın çiftçiye ödül

Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programının Bölgesel Proje Pazarı ve Sertifika Töreninde Gümüşhane'den 3 kadın çiftçi ödül aldı. Kelkit'in İncisi Kuşburnu, Allı Morlu Bahçeler ve Mutlu Fasulyelerim projeleri Türkiye finalinde yarışacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayım Dairesi Başkanlığı desteği ile Kırsalda kadın girişimciliğinin arttırılmasını amaçlayan Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi" kapsamında yürütülen "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programının Bölgesel Proje Pazarı ve Sertifika Töreni" Gümüşhane, Bayburt, Ordu, Trabzon İllerinin katılımı ile koordinatör il olan Rize'de düzenlendi.

Daha önce Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile 75 kadın çiftçiye 5 gün boyunca toplamda 32 saatlik girişimcilik eğitimleri verilerek, aldıkları bu eğitimlerin sonunda fikirlerini projeye dönüştürülmesi sağlandı. Projelerin özgünlük, sürdürülebilirlik, bölge istihdamına katkısı gibi kriterlere göre incelenerek bu projelerden en yüksek puanı alan 10 proje, Rize İlinde düzenlenen Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı Bölgesel Proje Pazarında sergilenmesi sağlandı.

Rize'de düzenlenen, Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programının Bölgesel Proje Pazarı ve Sertifika Töreni etkinliğinde çiftçilerin hazırladığı projelerin özel sektörler, STK'lar, KOSGEB ve Kalkınma Ajansları gibi kurumlar tarafından destek bulmasını amaçlayan törende, Bölge İllerde dereceye giren kadın girişimcilere sertifikaları ile ilk üç proje sahibi kadın girişimcilere teşvik ödülleri takdim edildi.

Gümüşhane ilinden dereceye giren Kelkit'in İncisi Kuşburnu projesi Fatma Korkmaz Birinci, Allı Morlu Bahçeler projesi ile Hesne Yeliz Öktem İkinci, Mutlu Fasulyelerim projesi ile Üçüncü olan Neslihan Mutlu ödüllerini Eğitim Yayın Dairesi Başkanı İsa Sarıkaya'nın elinden aldılar. Tören, Proje Pazarının açılışının yapılması ve stantların gezilmesi ile sona erdi.

Rize'de dereceye giren projeler Türkiye finalinde yarışmak üzere Bakanlığa gönderilecek. Türkiye finali sonuçları ve ödülleri Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan "Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni"nde açıklanacak.

Yapılan törene Rize Valisi Kemal Çeber, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Eğitim ve Yayım Dairesi Başkanı İsa Sertkaya, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Aydın Bilsel, Gümüşhane Tarım ve Orman İl Müdürü Edip Birşen, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kadın çiftçiler katıldı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER