'Örnek Bir Okul'

Gümüşhane’de heyelan sonucu kullanılamaz hale gelen Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi, 6 ay içerisinde 7 milyon lira harcanarak yapılan yeni okulunda eğitim öğretim faaliyetlerine başladı.

Gümüşhane’de heyelan sonucu kullanılamaz hale gelen Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi, 6 ay içerisinde 7 milyon lira harcanarak yapılan yeni okulunda eğitim öğretim faaliyetlerine başladı.

Oltanbey Caddesinde tesis edilen arsa üzerindeki 6 katlı, 24 derslikli, asansörlü okulda incelemelerde bulunan Vali Dr. Yusuf Mayda, eğitim öğretim yılının ikinci yarıyılında 522 öğrencisiyle faaliyete geçen okulu çok beğendiğini söyledi.

Beraberinde Vali Yardımcısı Meral Uçar, Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Müdür Yardımcısı Mesut Olgun ve Şube Müdürü Murat Eskicioğlu ile birlikte okulda incelemelerde bulunan Vali Mayda, önce öğretmenlerle toplantı yaptı ardından da okulda incelemelerde bulundu ve öğrencileri dinleyerek onlarla sohbet etti.

Okulun 200 kişilik pansiyonunun da en kısa zamanda bitirilmesinin planlandığını kaydeden Vali Mayda, bünyesinde mescitler, laboratuvarlar ve konferans salonları bulunan okulda emeği geçen herkese teşekkür etti.

“ÖRNEK BİR OKUL OLDU”

Öğretmenler odasında okulun idareci ve öğretmenleri ile buluşan Vali Mayda, heyelanın ardından yaşanan sıkıntılı günlerin sona erdiğini belirterek, yeni okulun fiziki imkanları açısından örnek bir okul olduğunu söyledi.

Okulun hem konum olarak güzel bir yerde olduğunu hem de uygulanan teknoloji, mühendislik hizmetleri ve dış görünüm itibariyle beğenildiğini dile getiren Vali Mayda, süreç içerisinde pansiyon ve İmam Hatip Ortaokulunun da ekleneceğini belirtti.

“HEDEFİMİZ VATANINI, MİLLETİNİ SEVEN, ÜLKESİNE HİZMET AŞKIYLA DONANAN YENİ NESİLLER YETİŞTİRMEK”

Hedeflerinin vatanını, milletini seven, ülkesine hizmet aşkıyla donanan yeni nesiller yetiştirmek olduğunun altını çizen Vali Mayda, fiziki imkan noktasında devletin hiçbir masraftan kaçınmadığını belirterek, “Burası öğrencilerimizin hem kaliteli yetiştirildiği, hem müspet hem de dini ilimlerde teçhizatlı öğrencilerimizin, gelecek nesillerimizin yetiştirildiği bir ilim ve irfan yuvası olacak. Burası olağanüstü bir dönemde programa alındı, hızlı bir şekilde de yapılarak tamamlandı.” dedi.

“OKUMAYI SEVEN, KENDİNİ YETİŞTİREBİLEN, ANALİTİK BAKABİLEN, İŞİ ARKA PLANIYLA BİRLİKTE ARAŞTIRIP ÖĞRENEBİLEN NESİLER YETİŞTİRİN”

Öğretmenlerden, okumayı seven, kendini yetiştirebilen, analitik bakabilen, işi arka planıyla birlikte araştırıp öğrenebilen nesiler yetiştirmelerini isteyen Vali Mayda, “Burada değişik pozisyonlarda kamu görevlileriyiz. 10-15 yıl sonra birçoğumuz mevkilerimizi terk etmiş olacağız. Bizler toplumu nasıl öngörmek istiyorsak, gelecekte nasıl bir toplum bekliyorsak çocuklarımıza onu vermeye çalışacağız. Sorumluluğumuz yüksek.” diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ise ziyaretlerinden ve desteklerinden ötürü Vali Mayda’ya teşekkür ederek 522 öğrencinin eğitim gördüğü okuldaki yatılı öğrenci sayısının 159’u olduğunu söyledi. Yatılı öğrencileri diğer pansiyonlardan buraya servislerle taşıdıklarını dile getiren Yazıcı, “Öğretmen ve öğrencilerimiz Sayın Valimizin talimatları ile öğle yemeklerini burada yiyorlar. Şuanda herhangi bir problem yok.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2014, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER