5 Köyün Tek Çatı Altında Birleşmesinin Temeli Atıldı

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Aktutan, Yeşildere, Yeşilyurt, Olucak ve Yağlıdere köy derneklerinin tek çatı altında toplanarak daha etkin bir sivil toplum örgütü oluşturulması için ilk adım atıldı.

5 Köyün Tek Çatı Altında Birleşmesinin Temeli Atıldı
Aktutan köyünün yeni kurulan derneği aynı vadide yer alan köy sakinlerinin de katıldığı birlik ve beraberlik yemeği düzenledi.

Karşıyaka Mahallesi Transit yol kenarında bulunan İlkbal Osmanlı Sahancısında düzenlenen yemeğe yeni kurulan Aktutan Köyü Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ulvi Uzunosmanoğlu, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ekrem Sebat Turan, AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Nasuhi Akıncı, Yeşildere, Aktutan, Yağlıdere, Yeşilyurt ve Olucak köy sakinleri katıldı.

Yemek öncesinde davetlilere seslenen Aktutan köyü dernek başkanı Ulvi Uzunosmanoğlu, birlik, beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasında yeni kurulan dernek hakkında bilgi verdi. Uzunosmanoğlu, 7 Aralık tarihinde Halk Eğitimi Merkezi Salonunda düzenleyecekleri programa şimdiden tüm Gümüşhanelileri davet etti.

Toplantıya katılan diğer konuşmacılar ise vadideki köylerin önce dernekleşip ardından birlik kurarak bir araya gelmelerini istedi. Konuşmacılar, “Güçlü sivil toplum kuruluşları tuttuğunu koparır. Gelin birlik olup. Bu vadi ilk defa böyle bir birlik oluşturduk, sakın bozmayalım bu birliğimizi.” dedi.

Yemeğin ardından kendi köylüleri ve yakın köylülerine seslenen AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Nasuhi Akıncı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gümüşhane Belediye Meclis Üyesi olarak yaptığı görevlerin verdiği belediyecilik tecrübesi ile hareket ettiğini söyledi.

Ömrünün önemli bir kısmının Belediyecilikle geçtiğini, eğitimini de yöneticilik ve yerel yönetimler üzerine aldığını dile getiren Akıncı, “Bu deneyimlerimi, bilgi, beceri ve tecrübelerimi bu şehre aktarmak istiyorum. Eğer Allah nasip ederse Belediye Başkanı seçilecek olursak şehrimizin birikmiş ve artık kangrene dönüşmüş olan temel sorunları var. Yarın nüfusun artmasıyla şuan gözükmeyen ve üstü kapatılan birçok sorunla tekrar yüzyüze geleceğiz. Görev bize verilmese bile bilgi ve birikimlerimizle bu şehre katkı sağlamaya devam edeceğiz. Şehrin sorunlarını çeşitli dönemlerde dile getirmiştim. Şehrin birikmiş ve kangrene dönmüş sorunlarını çözeceğiz. Öncelikle Gümüşhane’nin bu köy görüntüsünden kurtulması gerekiyor. Çünkü kentler hızla büyürken, etrafımızdaki tüm şehirler istisnasız bir şekilde yıldızını parlatarak yükselirken bizim şehrimizin bundan nasibini alamaması üzücüdür.” dedi.

Yemekli toplantı, toplu olarak hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.
Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2013, 23:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER