7 bin 567 öğrenci YKS’de ter dökecek

Gümüşhane’de 18-19 Haziran 2022 tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavında 7 bin 567 öğrenci ter dökecek.

7 bin 567 öğrenci YKS’de ter dökecek

Sınava ilişkin alınacak güvenlik tedbirleri ve koordinasyonla ilgili hususların görüşülmesi amacıyla Gümüşhane Üniversitesinde Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in başkanlığında Güvenlik Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda sınav öncesinde, sınav esnasında ve sınav sonrasında alınacak tedbirler ile yapılacak çalışmalar belirlendi. 

Sabah oturumları saat 10.15’te, öğleden sonraki oturumları ise saat 15.45’te başlayacak sınava Gümüşhane’de 1.Oturum TYT’ye 15 binada 4 bin 830 aday, 2.oturum AYT’ye 8 binada 2 bin 625 aday ve 3.oturum YDT’ye 3 binada 112 öğrenci olmak üzere toplam 7 bin 567 öğrenci katılacak.

Sınava katılacak adaylara başarı dileklerinde bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılacak olan sınavların Gümüşhane ilimizde de sağlıklı, güvenli ve rahat bir ortamda geçmesi için Sınav Koordinasyon Kurulumuz tarafından mümkün olabilen tüm tedbirlerin alınmasına çalışılacağız. Adaylar için sınav gününde Nüfus Müdürlüğümüz açık olacaktır. Ulaşım noktasında ise 3400 kişinin Üniversitemiz kampüsünde gireceği göz önüne alındığında, adayların özellikle trafik yoğunluğuna da dikkat etmeleri hususunda sınava girecekleri binaya 1 saat öncesinde gelmeleri uygun olacaktır. Özellikle Belediye Başkanlığımız tarafından sınav gününde otobüs seferleri artırılacaktır. Sınava girecek adaylarımızın güvenli ve sessiz bir ortamda sınav sürecini geçirmeleri açısından sınav yapılan binaların bahçelerine aday yakınlarının girmesi kesinlikle yasaktır. Bu konuda aday yakınlarımızın hassasiyet göstereceğine inanıyoruz. Geleceklerine dair atacakları adımların bir kapısı olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın süreçlerinin Gümüşhane’de ve tüm sınav merkezlerinde başarı ile tamamlanmasını temenni eder, Üniversite adaylarına girecekleri sınavda başarılar dilerim” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER