Acemi Birliği Paylaşılamıyor

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün tarafından ülke gündemine sokulan ve küçük Anadolu illerinde heyecan uyandıran Acemi Birliklerinin taşınması konusunda farklı görüşler dile getiriliyor.

Acemi Birliği Paylaşılamıyor
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün tarafından ülke gündemine sokulan ve küçük Anadolu illerinde heyecan uyandıran Acemi Birliklerinin taşınması konusunda farklı görüşler dile getiriliyor.

Hemen hemen bütün ilçelerden ‘Buraya kurulsun’ açıklaması yapılmasının ardından en son ve en ilginç açıklama ise GİKDER’den geldi.

Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Ekonomi ve Ticaret Komisyonu Başkanı Muhsin Demir, ilçelerin aksine acemi birliğinin merkeze bağlı Yenice ve Nazlıçayır köyleri arasında kurulması gerektiğini söyledi!

Büyükşehirlerdeki acemi birliklerin Anadolu şehirlerine taşınmasıyla ilgili kararın kesinleşmesinin ardından, birliğin tüm kenti kapsayabileceği bir yere kurulması gerektiğininin altını çizen Demir, Anadolu şehirlerine taşınacak olan, Tabur, Alay ve Tugay seviyesindeki acemi birliklerinin taşınacağı illerinde ekonomik kalkınma sağlanacağını ve kurulacak olan Acemi birliğinin kenti ve ilçelerini kucaklayacak şekilde bir yere kurulması gerektiğini kaydederek, “Yaptığımız incelemeler neticesinde Acemi birliğinin en uygun yerlerden birisi Yenice ve Nazlıçayır köyleri arasında bulunan bölgedir” dedi.

Bu bölgenin gerek merkeze gerekse Köse’ye, Kelkit ve Şiran’a yakın bir bölge olduğunu belirten Demir, “Özelliklede Salyazı havaalanına yakın olması ise büyük bir avantaj oluşturmaktadır. Gümüşhane-Bayburt Ana karayoluna 8 kilometre uzaklıkta bulunan bu bölgemiz coğrafik yapısı itibarı ile Acemi birliği için uygun bir yerdir. Yetkililerden istirhamımız acemi birliği kurulurken lütfen kamuoyunun istek ve beklentilerini dikkate almalarıdır” diye konuştu.

Acemi birliğinin gelmesinin ardından göçün önüne geçilebileceğini ifade eden Demir, “Sanayisi ve turizmi olmayan Anadolu şehirlerinde üniversiteden sonra acemi birlikleri ile istihdam artırılacak. Özellikle hizmet sektörünün büyüyeceği şehirlerdeki "işsizlik" nedeniyle metropol kentlere göç de yaşanmayacaktır. Bu boyuttan bakıldığında ilimize kurulacak “Acemi Birliği” ilimiz ekonomisine büyük bir ivme sağlayacak sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan gelişmişlik düzeylerini hızlandıracaktır. Acemi birliğinin ilimize kurulacak olmasıyla birlikte ilimiz kamuoyunda yeni tartışmalarıda beraberinde getirmiştir. Haklı olarak her ilçemiz den bu konuda açıklama üstüne açıklama yapılmaktadır. Gümüşhane kamuoyu olarak bizlerin talebi kurulacak olan Acemi birliğinin il ve ilçelerimizi kucaklayacak şekilde bir yere kurulmasıdır. Bölgemizde acemi birliğinin kurulacağı alternatif mekânlar ve yerler bulunmaktadır. Kurulacak olan acemi birliğinin yeri mutlak suretle bölge ekonomisine direk etki yapacak bir şekilde olmalıdır. Bunun yanında acemi birliği konusunda tüm şehir olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmeli günlük popilist ve mikro milliyetçilik politikalarından uzak durulmalıdır” dedi.
Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2013, 16:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER